16 december 2009

Maran

Men Maran, din mupp. Har du lust att maka lite på dig? Jag skulle behöva sova nu. Det är redan så jäkla många ungar och plastdinosaurier och grejer här i sängen, och det blir liksom inte lättare att sova när du fjantar runt. Tack!

Bild: Nachtmahr av Johann Heinrich Füssli.

Rösta på Rana

11 kommentarer:

oumberligating sa...

Skönt att man inte är "ensam" lite härlig "nattångest" är aldrig fel, då vet man att man lever!
En hälsning ifrån en man som inte riktigt hinner att leva just nu!
Kram ifrån Peter!

oumberligating sa...

Puh.....(ja inte Nalle Puh, utan Puh för att jag pustar ut)
Pustar ut för att jag gjort ett litet inlägg om den nya växande miljörörelsen, men den tänker jag inte skriva om på din blogg för det vill jag att så många som möjligt ska hitta inne hos din bloggkompis Oumberliga Peter, dvs jag (ler)!
Ser att du börjat få "snurr" på ditt bloggande igen, trevligt, djäkligt trist bara att vi inte ligger i "synk" för nu jobbar jag så djäkla mycket så igår fick jag avbryta när jag skulle handla och åka hem istället och lägga mig, hade lite lätt synrubbning!
Ja, lite skit får en karl tåla!
Dels håller jag och "lobbar" för Jernsaxenboendeprojektet, men ska även där inte uppta en massa kommentarsfältplats om det inne på din blogg!
Backar i din blogg och hittar inlägget där du berättar att en katt nu tagit din plats!
Nu blir det både svårt och intressant på engång!
Svårigheten ligger i att minst hälften av alla som bloggar har katt och skriver man "skit" om katter så har man bokstavligen "grävt sin egen grav" i bloggvärlden!
Nu är det absolut inget fel på katter, ett helt underbart djur, men jag skulle inte ha något själv!
Nej, själva kattinnehavet blir på det psykologiska planet, kattägare beskriver ofta hur fantastisk katten är för att den "lever sitt eget liv"! Tror att det är en projektetion på ens egen natur, observera säger tror eller har en känsla eller livserfarenhet som gör att jag säger så! Sedan har vi ju sådana "kompisar" du och jag som Flisan (Hej Flisan, saknar dig med, kommer snart in på din blogg med!) Flisan har ju nakenkatter!!
Hur i helsike ska vi tolka det då?
(ler)!
De flesta kattägare jag träffat gillar ju sina katter bättre än sina medmänniskor, men jag är ganska säker på att så är inte fallet med den "Gode Flisan"!
Kanske ingår de i den vackra och sobra inredningen!
Ja du Rana, som du ser så är fingrarna igång. I Åsa Lindeborgs bok "mig äger ingen" så beskriver hon sin Pappas fingrar efter många hårda års arbete i ett smältverk!
Mina fingrar börjar nu sakteliga förvandlas till något liknande, fast inte av "hetta" utan av kyla, armering av betong, kalla bultar i stora byggelement som ska sammanfogas! Ja, det är faktiskt lite synd om mig!
Fast Rana, vet du vilka det är mest synd om, de är alla polacker som alla husägare av snålhet anlitar till att bygga om/till sina hus, de sliter dubbelt så hårt som svenskarna (generellt)och till en usel betalning, jobbet blir inte alla gånger så bra utfört pga av dessa faktorer!
Visst är livet spännande, alltid lär man sig något nytt och omvärderar sina tidigare åsikter!
Ja du Rana, nu slutar jag för idag!
Ha det så bra som det bara går, var rädd om dig och de dina!
Kram ifrån Peter!

oumberligating sa...

Som vanligt Rana så läste jag aldrig igenom vad jag skrivit innan jag skickade det till dig och det blir som det blir just pga av det!
Fast nu när jag läser det så tycker jag det blev en "jätte fin" kommentar! Riktigt nöjd själv!
Självgod jag? Inte då! (ler)!
Kram ifrån Peter!

Zäta sa...

Haha! Och nu skrattar jag åt Peter, som fyller på med kommentar efter kommentar på ett alldeles underbart bubblande sätt. Läser man högt tappar man andan eftersom det är lite snålt med punkter.
Phu!

Hej Rana!
Eländes Mara-elände. Jag ser att hästeländet har äckliga stirrögon utan blick och förstår att den väna damen svimmar i pur skräck.

Vad ska vi göra åt mardrömmar och nattskräck och ångest och funderingar och tankar och allt annat onödigt som vill tränga sig på just nattetid? Du har som du skriver nog med två trasselsuddiga ungar i sängen (plastdjuren lämnar jag därhän).
Kan vi jaga dem på flykten?

Jag kan lova att försöka drömma sköna drömmar om dej och överföra dem telepatiskt.
Jag ser redan framför mig hur vi springer med gummistövlar på oss på en stor vall. Vinden fläktar i håret och solen lyser. Lite längre bort står ett bord uppdukat med vit stärkt duk och brinnande kandelabrar. På bordet står vin till dej och druvjuice till mig och en massa kex och ostar och frukt.
En stor bukett blommor är placerad mitt på bordet och ett kort nedstucket. På kortet står: "Till Rana, från alla du hittills glatt i livet."
Jag ser på dej och ler och ett bubblande skratt bryter fram från våra strupar och över våra läppar och ut ur våra munnar och sprider sig som champanjebubblor över nejden och ekar mot den trygga tysta skogen i fjärran.
Just då och där är vi så lyckliga som bara två utsjassade småbarnsföräldrar kan vara som får en stund för oss själva.

Sedan sitter vi och myspratar tills solen går ner och vi sveper filtar om oss och vandrar vidare i skymningen mot nya äventyr.

Kom och dröm med mig i natt så träffas vi i drömmen! Vi kan ta med den gode Peter också. Han kan få skutta runt på vallen en bit bort och göra kullerbyttor och flyga med drake.

oumberligating sa...

Nu blir jag nästan tårögd! Vilken fin kommentar du får Rana ifrån Zäta! Där har du en verklig vän!
Sådana växer inte på träd!
Jag blir extra glad när jag också får vara med i drömmen och skutta runt på vallen en bit bort och göra kullerbyttor och flyga med drake!
Egentligen så tittade jag in (igen) för att be om ursäkt för att jag råkade radera en kommentar ifrån dig, oförlåtligt, men den försvann när jag skulle återanvända "tomten" på dagens inlägg!
Men jag vet att du så gärna skriver en ny till mig!
Nu ska jag öva och slå kullerbyttor så jag inte verkar allför ovig i drömmen!
Kram till dig och till Zäta!
PS: Jag vet att det blivit många kommentarer idag, men jag är så "bloggnödig" så hälften kunde vara nog!

Singelmamman sa...

Och jag försöker komma på något bra knep att ta till. Antingen för att få sova, eller för att inte bli så störd av att inte få sova. Men mest undrar jag om du såg Winnerbäck nu när han äntligen spelade.
Kram

Kajsa sa...

Kanske en plast-T-Rex kan hålla den borta? Eller, mer på allvar, något från Hälsokosten? Har för mig att min syster fick något rekommenderar när hon hade svårt att sova under en period som fungerade som en hjälp i alla fall för henne. (Kan det ha hetat Valeriana??)

oumberligating sa...

Klockan är nu 01.37 på natten och jag har just vaknat ur min dröm!
Vill bara upplysa både Rana och Zäta om att jag var där vi bestämde oss för att mötas!
Men icke sa Nicke, jag flög med min djävla Drake och gjorde kullerbyttor, men hur jag än spanade och åbäkade mig så dök det inte upp några chica brudar i gummistövlar! (ler)
Man föds ensam och man dör ensam har det sagt sig mig och nu får man visst också drömma ensam också!
Jag vill klaga! Någon?
Ska försöka somna om och se om vi får någon kontakt!
Kram ifrån Peter!

Zäta sa...

Tjenare Rana och Peter!
Jag är verkligen ledsen att jag inte höll mitt avtalade möte. Jag hade mycket hellre varit hos er än där jag befann mig.
Jag drömde att jag satt på en snurrande grammofonskiva och det vara bara jobbigt och hände ingenting.

Vad gjorde du inatt Rana?

Karins fotoblogg sa...

Äh, jag som önskade att också få vara med i den drömmen... så blev det inte av!

Men hur blev det? Makade maran på sig?

Kram

RANA sa...

Tro det eller ej, men här var det definitivt laga förfall. Jag sov inte alls, inte ett dugg. Det var därför. Men i natt så!!!