30 mars 2010

Morgonstress

Efter en natt inklämd mellan två sparkande troll, känns det helt galet motigt att kliva upp halv sju, när mobilen sätter igång sin olidliga plingplongmusik. Vi kör lite snooze, och lite till, och lite till. Ljuvligt att få somna om.

Helt plötsligt är klockan Bara För Mycket, och Projekt Snurra Upp Ungar tar vid. Upp, upp! Jag rycker upp alla gardiner och öser på med ungarnas älsklingsmusik. Fort, fort på med kläderna! Lille Brottarn blir arg för att jag har tagit fram fel tröja, dumma mamma. Surrabutt klär jag på medan hon sover. Sen pallar jag raskt upp henne mellan mina knän och flätar henne. Trycker en tandborste i munnen på varje unge, gör vulgostarkt kaffe till mig, sveper. Flaxar med armarna och ropar och tror att de ska få på sig ytterkläderna snabbare av detta intelligenta beteende. Trycker på ungarna udda vantar. Svär en lång ramsa när skosnöret går av. Rusar till bilen och lurar ungarna att springa med. Trycker fast dem i bilstolarna och svär en ännu längre ramsa när Lille Brottarns bälte krånglar i flera minuter. Slänger bananer och mackor på folket i baksätet, vet att det kommer att ta minst en kvart att köra till förskolan. Tvingar mig att hålla trettio där man ska. Kommer fram just innan alla barnen är klara för dagens utflykt. Föser fram två till synes prydliga ungar precis i tid. Då skriker båda ungarna i en mun till fröknarna:

"Vi har stressat jättemycket..! Och... och... och vi fick äta frukost i bilen!!!"

Rösta på Rana

31 kommentarer:

Singelmamman sa...

Åh jag minns! Och jag minns också dessa sanningar som skulle ur barnmunnarna... hihi.

Laila sa...

*skrattar så jag gråter* Å där försvann Ranas helgongloria! Ingen lön för mödan

Go gôbbe från Götet sa...

Låter som en alldeles, alldeles förtjusande morgon! Kom det många söta grodor ur munnen på Rana Temporaria under logistikcirkusen?

"Slänger bananer och mackor på folket...". Precis som på den gamla goda tiden med Bröd och skådespel åt folket ;) Skådespelet stod ju du för liksom.

Får väl dessutom säga grattis eller nå't kring det faktum att du mött en Kärlek. Grattis!

Ha det gott med morgonlogistik å annat!

Synnøve. sa...

Sånt händer ibland du. Det händer alla.
Men det var ju bra du hann iallafall.
Kramen.

Humlamamman sa...

Ja ha, det var tacken du fick, för att utfodra dom och se till så att de var hela och rena :) Ja, se dagens barn....:)

Fredrik sa...

Hahaha, igenkänning? You bet:)

Zäta sa...

Jag fattar inte varför de alltid ska skvallra.

När jag körde på en postlåda med bilen en gång så bad jag uttryckligen Guldgossen att aldrig någonsin avslöja detta för någon.

Likväl berättade han det glädjestrålande för Förundersökningsledaren samma dag.

Linda Lunda sa...

Hantera alla stressiga situationer som en hund. Om du inte kan äta det eller leka med det, bara kissa på det och gå din väg...

smultron sa...

Hahaha, jag älskar Linda Lundas förslag!

Ett tag sa mina barn ofta: Jag blir tokig!
Till slut insåg jag varifrån dom fått det...

oumberligating sa...

Shit, jag har missat att kommentera Rana! Fast det bero på de här Kärringarna som ville bli bortplockade ifrån min blogg när jag visade det "savande trädet", ja fan det är inte lätt att vara alla tillags här i livet! (ler)
Raderade hela kompislistan, men ska nu fixa en ny!
Säger baraen sak Kompis!
Ta detlugnt så det inte händer något!
En del säger ju att Gud har en plan för alla mäniskor, det vet jag inget om, men jag har en Plan för dig Rana, okej, den är långsiktig en sisådär 20-30 år men då får man inte dö i "hjärtsnörp" innan eller krocka med någon felplacerad stolpe!
Ha nu en riktigt fin och trevlig Påskhelg! Ägga upp dig ordentligt och njut av livet!
Kram ifrån Peter

Jenny sa...

Frukost i bilden! Tjoho! ;)

Vita Stunder sa...

Ville bara säga att jag tänka på dig!
xox A

Anonym sa...

Sicka godingar!!

Floras Kulle sa...

Jag idiotskriker åt mina barn varje morgon. Jagar dem in på fritids. Fast mina har rufsigt hår. Imorse hade minsta ungen lypsyl i håret, det hade jag inte ens märkt. Jag älskar sådana här avslöjanden, stumpan. De gör mig till en lite bättre människa när jag märker att vi faktiskt är FLER, haha! Mer vardagsdramatik!!!

Kikade in här hos dig för att läsa ikapp lite, har varit rätt så blogg-skygg på sistone. Vilken tur att du inte skrivit spaltmeter under våren, nu har jag ju koll igen! Tycker mig se mellan raderna att läget är hyfsat stabilt, gott att höra.

Ha det fint, vi hörs ju...

KRAM//A.

P.S: Dina ungar är ljuvliga på bild. Visst undrar man, när man behöver små hälar i mjälten för att kunna somna? men så är det! D.S.

Hanin goes to Lebanon sa...

Hej.

Aldrig läst din blogg, men trots att vi har oceaner emellan våra livssituationer, och jag ömsom skrattar ömsom får ont i hjärtat av det vardagliga i din blogg, så känns du nära. Fortsätt blogga.

Hanin

mikebike sa...

mohahaha... känner igen det där. låter som varje morgon. minns inte när jag var ostressad innan en dagislämning.

Karins fotoblogg sa...

Rana, din blogg är skittråkig nu förtiden! Fast jag vet ju varför.

Puss

:)

oumberligating sa...

Jag vet ju eller kanske också anar varför din blogg är skittråkig, men det skiter jag i, har stulit en bild ifrån din blogg och idag använt på min!
Stöld...nja...eller som du kanske skulle sagt...skit på´re, det bryr jag inte mig om, finns en låt där till dig och Flisan!
Kram ifrån Peter!

oumberligating sa...

Ser du Rana, det är bara Oumberlige Peter som inte ger sig.
Senast någon skrev här så var det jag.....vilken otrolig människa! (ler)
Ha en skön Sommar!
Kram ifrån Peter!

StrandviksVillan sa...

*Saknar dig...*

Hoppas du och kidsen mår bra!

Ann-Christine

Jeanette sa...

Kom tillbaka snart!

linda sa...

tittar in o hoppas allt e bra med dig. skriv snart. please.

Jenny sa...

Hej söta - jag kom att tänka på dig och våra nyårskysskommentarer för ett halvår sedan... :-) Hoppas allt är bra med dig och barna. Jag saknar dina blogginlägg.

Anonym sa...

Klickar upp din sida gång efter gång ...men ingen Rana:-((
Please vi kan väll få ett livstecken!!
Bara ett ynka litet inlägg så är jag nöjd o ordningen återställd:-((
Vill ialla fall önska dig en underbar sommar!!
MLK:-))

oumberligating sa...

3 månader sedan du skrev något, helt rätt....man ska inte göra för många inlägg, då kan folk tröttna!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

Nära sa...

:D Måste oxå bara undra... är du där!?.. Nähä... inte nu heller! :/ Hoppas iaf du njuter sommaren och har det bra! Kramar

oumberligating sa...

Så här skriver jag idag på min blogg, hoppas alla som läser denna kommentar sluter upp under parollen - Rana tillbaka till bloggen Nu!

"Ja så får det bli, nu startar jag upp Kampanjen....."Rana tillbaka till Bloggen - Nu!"
När jag började blogga för två år sedan var jag inne i en djäkligt tuff period, arbetslös, Lilla frun mycket sjuk och jag själv ansattes fortfarande av sviterna efter min neuroborrelia infektion. Det var i det läget jag började blogga och fann en riktigt glad, trevlig och spännande bloggkompis, Rana, en del av hennes nätverk blev även mitt. Vissa kommentarer som jag fick ifrån henne sitter som berg i min hjärna! "Rana var hård mot de hårda och mjuk mot de mjuka" gammalt bloggordspråk kommer bloggforskarna skriva om hundra år!
Rana, kvinna och jag man inga som helst problem, god blogganda känner inget kön och ingen ålder! Situationen blev inte sämre av att min Fru gillade henne och framförallt att min mest kritiska vän alla kategorier ansåg att den enda läsvärda bloggen som fanns var just hennes.
Nog med smicker! Rana härjar en del på Facebook och där hör hon inte hemma, en miljard människor är anslutna till Facebook och det är bara cirka 70 miljoner som bloggar (reggade aktiva bloggar i kända nätverk), det är en djävla skillnad och Rana är inte en dussinmänniska och inte jag heller så självklart ska Rana låta sin vilande blogg "flöda av liv" som den alltid gjort!
Ja, Rana, jag vet att det inte är det lättaste att blogga, det är en skapelseprocess. Konstnärssjäl är du ut i fingerspetsarna, därför har jag stulit en av dina fina pastellteckningar som bild till detta inlägg.
"Bloggdjäveln" skrev du en gång...........och visst är det djävulskt att blogga, "den suger och drar" och "den kräver", precis som livet själv!
Visst Rana, har jag hittat "Ersättare för dig", fullvärdiga i sin härliga personlighet, men jag är också en krävande personlighet "Dem jag älskar älskar jag och de jag hatar de hatar jag" (ler)
Jaha, vad är det som var/är så djävla unikt med den där Rana då? Kanske den oinvigde säger!
Ja, i motsats till mig så lyckas hon fånga det "Lilla" med enkelhet och kortet i motsats till mig som får skriva spaltmeter för att komma "fram till saken" och ändå misslyckas!
Sedan satte Rana in mig i mina barns barndom igen, jag missade en del eftersom min Fru var svårt sjuk under deras uppväxt, jag missade ibland det lilla och subtila, det "hittade" jag igen via hennes berättelser om hennes barn!
Visst Rana, det blir trögt att "starta upp igen"......säkert ett mindre helvete, men fråga mig som lagt ner min blogg 8 gånger nu men likt förbannat sitter här.......och stortrivs, tro inget annat Kära Läsare!
Och du Kära Rana, på något sett kommer dessa rader nå dig.....om du börjar blogga igen, det är jag inte säker på....du verkar vara lika djävla envis som jag........men ingen ska säga i framtiden att Oumberlige Peter inte försökte i allafall! Nu Rana ska jag leta upp "varenda kompis i varenda djäkla nätverk som du haft" och dra igång Kampanjen Rana tillbaka till bloggen - Nu!
Sedan ska det bli ett sjuhelsikes Bloggkonvent, minst hundra personer som fyller Sergelfontänen med skumbad och badar i natten! Vi ska fylla "inredningstanterna" med sprit och dansa till Frejas ära!
Hmmm....Peter nu lugnar vi ner oss lite, en sak i taget.....!
Tankar, funderingar och önskningar skrivna av Peter Olofsson!"

oumberligating sa...

Så här skriver jag idag på min blogg, hoppas alla som läser denna kommentar sluter upp under parollen - Rana tillbaka till bloggen Nu!

"Ja så får det bli, nu startar jag upp Kampanjen....."Rana tillbaka till Bloggen - Nu!"
När jag började blogga för två år sedan var jag inne i en djäkligt tuff period, arbetslös, Lilla frun mycket sjuk och jag själv ansattes fortfarande av sviterna efter min neuroborrelia infektion. Det var i det läget jag började blogga och fann en riktigt glad, trevlig och spännande bloggkompis, Rana, en del av hennes nätverk blev även mitt. Vissa kommentarer som jag fick ifrån henne sitter som berg i min hjärna! "Rana var hård mot de hårda och mjuk mot de mjuka" gammalt bloggordspråk kommer bloggforskarna skriva om hundra år!
Rana, kvinna och jag man inga som helst problem, god blogganda känner inget kön och ingen ålder! Situationen blev inte sämre av att min Fru gillade henne och framförallt att min mest kritiska vän alla kategorier ansåg att den enda läsvärda bloggen som fanns var just hennes.
Nog med smicker! Rana härjar en del på Facebook och där hör hon inte hemma, en miljard människor är anslutna till Facebook och det är bara cirka 70 miljoner som bloggar (reggade aktiva bloggar i kända nätverk), det är en djävla skillnad och Rana är inte en dussinmänniska och inte jag heller så självklart ska Rana låta sin vilande blogg "flöda av liv" som den alltid gjort!
Ja, Rana, jag vet att det inte är det lättaste att blogga, det är en skapelseprocess. Konstnärssjäl är du ut i fingerspetsarna, därför har jag stulit en av dina fina pastellteckningar som bild till detta inlägg.
"Bloggdjäveln" skrev du en gång...........och visst är det djävulskt att blogga, "den suger och drar" och "den kräver", precis som livet själv!
Visst Rana, har jag hittat "Ersättare för dig", fullvärdiga i sin härliga personlighet, men jag är också en krävande personlighet "Dem jag älskar älskar jag och de jag hatar de hatar jag" (ler)
Jaha, vad är det som var/är så djävla unikt med den där Rana då? Kanske den oinvigde säger!
Ja, i motsats till mig så lyckas hon fånga det "Lilla" med enkelhet och kortet i motsats till mig som får skriva spaltmeter för att komma "fram till saken" och ändå misslyckas!
Sedan satte Rana in mig i mina barns barndom igen, jag missade en del eftersom min Fru var svårt sjuk under deras uppväxt, jag missade ibland det lilla och subtila, det "hittade" jag igen via hennes berättelser om hennes barn!
Visst Rana, det blir trögt att "starta upp igen"......säkert ett mindre helvete, men fråga mig som lagt ner min blogg 8 gånger nu men likt förbannat sitter här.......och stortrivs, tro inget annat Kära Läsare!
Och du Kära Rana, på något sett kommer dessa rader nå dig.....om du börjar blogga igen, det är jag inte säker på....du verkar vara lika djävla envis som jag........men ingen ska säga i framtiden att Oumberlige Peter inte försökte i allafall! Nu Rana ska jag leta upp "varenda kompis i varenda djäkla nätverk som du haft" och dra igång Kampanjen Rana tillbaka till bloggen - Nu!
Sedan ska det bli ett sjuhelsikes Bloggkonvent, minst hundra personer som fyller Sergelfontänen med skumbad och badar i natten! Vi ska fylla "inredningstanterna" med sprit och dansa till Frejas ära!
Hmmm....Peter nu lugnar vi ner oss lite, en sak i taget.....!
Tankar, funderingar och önskningar skrivna av Peter Olofsson!"

RANA sa...

Oj. Wow.

Jag har inte öppnat Ranas på hundra år (= tre månader i bloggsammanhang). Jag gjorde det nu för att jag har sjukligt allvarliga funderingar på att starta en ny blogg. Skulle just stänga alla tjugoåtta jädra bloggerflikar; kom i sista sekund på att jag kanske skulle kolla kommentarer. Den här bloggen är så nära döden en blogg kan komma utan att faktiskt dö, men den ligger trots där och flämtar. Kanske nån trots allt har skrivit..?

Och vad hittar jag?

Tusen tack för alla kommentarer, alla vänner. På riktigt tusen tack.

Och Oumberlige Peter, angående din kampanj och ditt inlägg. Jag läser och flinar och gråter en skvätt. Jag kan inte svara just nu, vet inte hur det blir. Men dina ord har nått fram, varenda ett. I nån form möts vi igen, och sen badar vi i Sergels med alla andra dårar, de vita flickor, shabby chickar, de poetiska, zornkvinnorna, alla som fotar och skriver och håller på - för att de inte kan låta bli. Då ska Brisingamen få bada också! Du kan väl din asatro på dina fem?

Kramar till alla.

Rana

yh sa...

burberry bolsas
chanel bolsas
chloe bolsas
sac louis vuitton 2012
louis vuitton soldes
sac louis vuitton soldes
sac louis vuitton
porte cles louis vuitton
boucle chanel
dior bolsas
sac dolce gabbana
sac guess 2012
sac gucci
tee shirts armani hommes
tee shirts burberry femmes
tee shirts chanel femmes
sac guess
dolce gabbana bolsas
burberry tasche
chanel tasche
fendi bolsas
Christian Louboutin Soldes
Christian Louboutin 2012
chaussures Christian Louboutin
gucci bolsas
guess bolsas
dior tasche
sac a main
lunettes de soleil
chaussures louis vuitton
porte cles chanel
bracelet louis vuitton

yh sa...

burberry bolsas
chanel bolsas
chloe bolsas
sac louis vuitton 2012
louis vuitton soldes
sac louis vuitton soldes
sac louis vuitton
porte cles louis vuitton
boucle chanel
dior bolsas
sac dolce gabbana
sac guess 2012
sac gucci
tee shirts armani hommes
tee shirts burberry femmes
tee shirts chanel femmes
sac guess
dolce gabbana bolsas
burberry tasche
chanel tasche
fendi bolsas
Christian Louboutin Soldes
Christian Louboutin 2012
chaussures Christian Louboutin
gucci bolsas
guess bolsas
dior tasche
sac a main
lunettes de soleil
chaussures louis vuitton
porte cles chanel
bracelet louis vuitton