27 oktober 2008

Skicka hushållspappret

Innan jag fick barn, associerade jag livet med barn med stora, tjusiga tankar om evigt liv, om blodsband, om att se sina egna och sin älskades drag förenade i en ny individ. Men - utan vare sig förvåning eller upprördhet plockar jag dagligen små nallar ur videon, tejpar ihop viktiga blanketter och torkar smör från CD-skivor. Innan jag fick barn insåg jag inte att livet med dem skulle bli så här... konkret.

Bilder: Lille Brottarn slabbar glass, stänker vatten samt dreglar ner sin storasyster.

*

Rösta på Rana

19 kommentarer:

Kajsa sa...

Nä eller hur?! Det där konkreta tänkte man inte så mycket på innan. Men det fyller ens liv nu. :)

Annalunda sa...

Har läst vännen...och har svarat... för ett bra tag sen... :)

Puss

Annalunda sa...

Visst är di söta di barna... :) Inte minst dina gullungar...som vi längtar efter!

Rosa sa...

He he nei ikke sant : ) For noen flotte bilder av barna dine : )

Camilla sa...

Att gensoppan formligen skvätter omkring dem :D och man äntligen förstår varför mamma alltid hade våtservetter med sig ...

MADELEINE sa...

Glömde kommentera alla vackra konstvärk, supersnygga!! Och för att inte glömma bilden på ungarna där dom har Fem Myror tröjor på sig, underbar :-)

Millas hem sa...

Helt ljuvliga bilder på dina barn!

Vi har sagt till vår lilla fyraåring att råsockret som står på köksbordet ska stå där ifall någon vill ha socker i sitt kaffe.

Men jag kan tydligt se att antalet bitar minskar förvånadsvärt snabbt, ingen av oss har socker i kaffet.
Så en dag när jag plockade lite överallt, så hittar jag den lilla tjuvens förråd. :) Hon hade lagt sin lilla samling bakom soffan uppe vid ryggstödet!!
Kreativt ändå...måste jag betona!

Kram Camilla

Misen sa...

He, eh he... Gulp! Nä.. så är det säkert. Kanske tur att man inte anra det innan ?!

Peters Projekt sa...

Hallojsan Rana!

What can I say? Jag reflekterar dagligen över föräldraskapet och blir så gott som dagligen imponerad över alla (nåja, nästan alla...) föräldrars insatser i smått och stort. Det är verkligen inte alltid rosaskimrande att vara avdelningschef på "Firma familj & Co" inkluderat smör på tapeten, djupa skrapmärken på DVD-skivorna, ständigt grusiga kläder med tillhörande tvättar, småstressigt på morgnarna, etc, etc . . .

Tillvaron blir onekligen, relativt sett, mycket konkret - i alla fall om man pratar om livet före resp. under barnfamiljperioden. Detta med att hinna laga "näringsriktig och hemlagad mat" i tidsintervallet mellan dagishämtning och läggning - ja, det är en helt annan historia ;)

Dessvärre - enligt kära hustrun - är jag lite av en "antikladdfacsist" viket kan ta sig olika uttryck. Bl.a. föredrog jag (när jag var ensam hemma med baby Elliot) att mata Elliot istället för att låta honom kladda ner hela omgivningen och under tiden lära sig äta själv. När han idag äter pinnglass, delar jag gärna ut en liten plastskål som Elliot kan lägga glassen i när han och glassen s.a.s. vilar. Jag har dessutom lärt honom hur en fräsch toalett ser ut och hur man gör för att efterlämna sig en fräsch dito. Detta har resulterat i att Elliot är högst tveksam till att kissa på dagis för att "dom andra kladdar ner". Jag vet, slutresultatet kan lätt bli fel och det blir lite stramt men avsikten är i grunden god. Jag får skylla på min kära Mamma - där visste vi hur vi skulle hålla handen under kakan för att inte smula ner golvet. Men det blev ju folk av tvillingbror och mig ändå . . .

Har du förresten provat Statoils latte gjord i de där "nya maskinerna"? Jag är riktigt impad över maskinens prestation och smaken är lika god i både den stora och den lilla latten. Apropå din slogan "You can sleep when o.s.v.".

Vad fin Mamma sover är! Det gäller att kunna slappna av och stjäla till sig lite vila. Nästan som att somna i en helikopter eller ett Hercules-plan i full fart ;D

Skall avslutningsvis ärligen säga, att vi så långt lyckats undgå såväl smör på väggarna som djupa märken i DVD-skivorna. Bara så att det är sagt . . .

Ha det så bra Rana och glöm inte att skicka hushållspapperet. Visst har hushållspapperskontot ökat drastiskt sedan man fick barn?! Vi väntar förresten en liten i mitten av februari . . .

Peter :P

I min verden sa...

Hei vennen:) Du er jammen HERLIG, og fyller min bloggverden med LATTER og undring:):) Men det visste du kanskje allerede?:)

MAndagsSMASK

smultron sa...

Nånstans hade jag det där på känn eftersom jag växte upp med en mamma som var dagmamma. Men att jag aldrig skulle få ta en sovmorron mer, hade jag inte förstått. Hon var ju ledig på helgerna... ;)

Zäta sa...

Hade man vetat, eller i alla fall anat, så hade det kanske inte blivit några barn. Eller åtmindstone blivit en inplastad soffa, bara IKEA-möbler och ett sedan länge startat sparkonto för anställan av en supernanny.

Nej, så hemskt är inte livet med barn. Det är underbart, överraskande och ljuvligt. Men kräks i finsoffan, eller ännu hellre i dubbelsängen, snorkråkor i kökshandduken och räddade daggmaskar i handfatet är sådana där små extrafinesser som följer med på köpet.

Tack för din proklamation om min sångröst! Det värmer i morgonrugget!

Maria / Frøken Fryd sa...

Næææ, det blev nok ikke som vi forestillede os i tiden Før Barn. Men det blev, og det blev konkret, og det blev LIVET.

Og uhh hvor er det herligt, med snot, savl, og tårer. Med små tykke arme der giver klem, med glade stemmer og gode latterstunder. Med finurligheder og med ægte kærlighed.

Det med alt det de roder og griser.... Det må vi bare tage med ;-)

Skønne billeder !

Klem Maria

Willewira sa...

Jag säger bara 13 ord:

"Det är tur att man inte vet vad man ger sig in i..." ;)


Som tur är väger det bra'iga upp... för det mesta. För visst älskar man dem, trots bestyr och nattvak. Gissar att det blivit lite mycket av den varan för dig... Eller?

Skulle vilja ta med dig på en spa-helg! Sitta i varma bubbelpoolen, en lång helkroppsmassage (under tiden vi ligger på britsarna och pratar mellan alla aj, oj, ah, oh, aj ...), god mat, mycket prat och allmänt trevligt. Visst låter det skönt!

Efter vår kalashelg med städ och matlagning så är det precis vad min kropp och själ behöver.

Önskar dig en dag fylld med påfyllnadsenergi - Hoppas något roligt händer!

En stor kram till dig vännen!!
Willewira

Tidsmästarinnan sa...

Lille brottarn,salivsträngs- och lillasysterbilden är ju helt underbar (ja de andra med)!

En varm kram!
Susanne

Maria sa...

Drömde om alla roligheter vi som familj skulle göra. Utflykter, pulkaturer, tivoli, bada, ja allt roligt som man kan göra.
Verkligheten ser verkligen annorlunda ut och även om vi tar oss iväg till tivoli så snurrar karusellerna fram ett enormt illamående hos båda föräldrarna och pulkaturerna består mest i att dra upp pulkor och barn. Med lite tur och många hot får man ibland åka med på nedvägen annars blir det en språngmarsch ner. Nämen, undrar varför jag tog slut??
Vem bytte ut mina gullungar på BB mot små vardagsparasiter.

Romantiska Hem sa...

Så rätt så rätt, jag kan inte annat än att instämma! Kram Petra

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Ibland kan det vara svårt att leva upp till den perfekta föräldern....men finns den egentligen? Tror inte det faktiskt. Jag tror att barnen tycker om en ändå...:o) Har fått en utmaning (!!!) som jag skickat vidare till dig. Må så gott.

Anna sa...

Så underbart passande bilder till en text som jag verkligen känner igen mig i! Bra!