30 januari 2008

Positivt tänkande

Puttar mig själv varsamt åt tänk positivt-hållet. Det funkar aldrig på andras befallning, men om jag slipper ta till stora ord, som jag ändå inte känner nåt för - kan det kanske gå bra. Tre saker som jag glädjer mig åt just nu:

  1. Mitt goda kaffe.
  2. Att det var mycket lättare att berätta för pappa och farmor om vad som hänt (under isen, jobb from hell, sjukskrivning...) än vad jag trodde. Båda ringde igår och båda visste redan.
  3. Ungarnas kommentarer. Surrabutt sa igår kväll, när hon trodde att jag ville att hon skulle lägga sig på alla gosedjuren: men mamma, man kan inte ligga på sina vänner, jag får ligga här bredvid... HI-LENG-KELL (= helt enkelt; ordet uttalat med koncentration och förväntansfull stolthet). Och så lille Brottarn, som brutalt kapar slutvokalen på alla sina verb. När han ser en buss, när han bygger sina torn, när hittar en halv kaka under bordet - viftar han med sina små armar, pekar och skriker i glädje: koll, koll, koll!!!

Det får räcka. Mer har jag inte täckning för just nu. Förstå - jag hittar lätt ytterligare trettio saker som jag borde vara glad åt, men som jag just nu inte känner uppriktig glädje inför. Och framkrystade, icke-autentiska glädjeyttringar gör mig skitdeprimerad.

4 kommentarer:

Anonym sa...

ser RIKTIGT gott ut!!!

Jesse sa...

håller med talaren ovan.

Soso sa...

Heja Rana, du är bäst.

Belindas värld sa...

Positiva tankar är bra. Dom brukar ha förmågan att sprida sig som ringar på vatten.