18 september 2008

Premiär

Äntligen. Äntligen. Äntligen.

Mina damer och herrar, får jag presentera:

Ranas horisont – galleriet

Äntligen har jag fått till en hemsida som jag nu är ganska stolt över. Rana goes business liksom. Kom och titta och säg vad ni tycker. För att fira att jag nu sjösätter mitt webbgalleri, kommer jag att lotta ut en tavla. Alla som kommer med tankar och åsikter om galleriet deltar. Tävlingen pågår till lördag natt. Vinnaren får välja en glittertavla.

Jag är så glad.

Nederst: "Yin och Yang", en av sex glittertavlor. Titta närmare på dem i galleriet.

*

Rösta på Rana

42 kommentarer:

Maria sa...

Tusind hjertelig tillykke Rana.
Det er SÅ flot. som i VIRKELIG HAMRENDE RIGTIG FLOT!!
Du er så dygtig til at male, og jeg har nu siddet og glemt mig helt væk i mange af dine værker. Wau siger jeg bare. Dejligt at se at du nu kom på net med dit galleri, jeg er så stolt af dig.

Siden er rigtig flot opbygget. Overskuelig og nem at navigere på. Gode rolige (stille på dansk) farver, ja en rigtig indbydende side.
TILLYKKE.

Anonym sa...

Fantastiska skapelser. Särskilt Freja dansar som tyvärr har halkat lite långt ner enligt min mening. Hon förtjänar att vara i blickfånget med sin glädje och sina kurvor :)

Lite nyfiken på tankarna bakom dina skapelser... är det inre upplevelser av värme och silverglans eller yttre... om du förstår hur jag menar...

Hjärtat Mitt sa...

Ojojoj, här händer det saker minsann!
Vilken tjusig hemsida du har fixat.
Enkel och snygg, så dina tavlor kommer till sin rätt.
Håller tummar och tår att det ska gå bra för dig :)

Så kul med din bror. Det känns som om ni står varandra nära. Ibland (men bara ibland) önskar jag att min bror inte vore handikappad just för att ha en sådan relation, eller för att kunna få brorsbarn. Men jag är glad för honom ändå, för han är väldens snällaste.

Ha en trevlig helg.

Kram Mari i Marieholm

Anonym sa...

Åhh... Jag blir helt betagen. Freja dansar är bland det vackraste jag sett på länge. Ljuvlig - jag blir kär! (Som om jag inte redan var det i allt annat du gör!)

Cath sa...

Freja dansar är verkligen jättefin! Alla andra också för den delen. Jag önskar att jag var åtminstone hälften så duktig som dig på att måla! Jag kan bara göra streckgubbar och dito katter... (fast de sistnämnda är ganska fina tycker jag själv... :-) )

Annie - Annalunda sa...

Äntligen käraste lilla grodan! jag länkar! Nu håller jag tummarna så det knakar!

Kram kram din Annie

Peters Projekt sa...

Hejsan lilla grodan!

Vad fantastiskt att se din alldeles egen hemsida - www.ranashorisont.se - wow, häftigt!! Lika fantastiskt att se dina fina bilder. Jag önskar dig verkligen lycka till! Vad glad jag blev av att läsa din avslutande rad: "Jag är så glad". Det förstår jag verkligen.

Precis som på bloggen har du en härlig programförklaring längst upp - "Mjuka linjer och djärva kurvor. Skimrande blekhet och färgdramatik. Ett galleri som inte vet hut." Hur bär du dig åt för att få till det så där härligt?! Jag säger då det . . . språkanalyserare där ;)

Nu känner jag mig redo att ge mig in i bloggsvängen igen. Tiden har gått åt till annat på sistone.

Eftersom jag är så glad över mitt syskonskap, måste jag gratulera dig till den framtida möjligheten till frekventa lunchdejter med brorsan. Åh, vad trevligt det låter!

Kortfattat om webbgalleriet:
Stilfullt
Lättnavigerat
Enkel och lågmäld layout
Gallerisidans vita bakgrund är större än de övriga sidornas - den "utvidgas" liksom. Kan enkelt fixas till i koden.
Möjligen kan glittertavlorna ramas in med en tunn, mörk linje (1 px bred) för att inte "försvinna" mot den ljusa bakgrunden.
Fin gallerikänsla
Härliga bilder

Tack för alla dina besök! Jag har inte missat dom . . .

Peter :P

Anonym sa...

Hei!! Så flott at du fikk ditt eget galleri. Min favoritt var jo desverre allerede solgt ; ) og det kan jeg jo forstå ( "I en ängel" er noe av det vakreste jeg har sett) men "Freja danser" stuper fram som en god nr 2. For et herlig bilde. Digger måten du maler håret på...og for ikke å snakke om fasongen på denne kvinnen : ) Du er sååå flink!!!

Hannis sa...

Åhh,Rana! Vad mycket fint!
Är helt mållös över ditt målande.
Fick flera favoriter.

Är ju ingen expert men älskar när tavlor förmedlar en känsla.
Som "I en ängel"(igen)
Trygghet & Kärlek,Beskydd känns det som.

Tänkte på en sak dock,går det att variera bakgrund på sidan?
Tavlorna i ljusare färger försvann lite.Eller om dom fotas lite vinklade kanske man ser dom tydligare?

Härligt att bli "granne" med bror.
Älskar närhetenn till mina syskon.
Den tilliten går inte av för hackor=))

En vacker dag till dig/Kram Hannis

Linda Lunda sa...

Go RANA go RANA... your the best !
Jag föll pladask för 'Freja dansar'! Vilken härlig tavla och vilken rörelse!!!!! WOW!!! VILL HA!!!!! Den är underbar!
Dina 'enfägade' tavlor är fantastiska också! De har sådan härligt ljus i sig!
och och och och... jag saknar ord... madonnorna. Känner igen mig själv lite i dem.. ja inte i en madonna men sättet att rita(du har målat).
Ja.. ja... jag är förälskad och vill ha priser på dina alster!
Linda

Linda Lunda sa...

Hihihi... skall vi byta grejjer med varan?
Linda

Emma Clara sa...

sååå fin hemsida...enkelt och snyggt som får dina verka att komma fram...jag gillar bäst "i en Ängel"......och du...så snäll du är ..jag vill gärna ha brunt tyg med hjärtan..mer än gärna...jag har letat länge efter sånt på loppis!!! Hur visste du det??

Willewira sa...

Rana, du underbara!!!!
Helt fantastiskt!!! Jag är så glad att du är glad.
Och Du SKA vara riktigt stolt!!

Sen älskar jag dina tavlor....
...funderar över vilken jag ska beställa...

Åh, du rara... ETT STORT GRATTIS till öppningen av Galleri Ranas horisont!!!

Puss och Kram!!!
Willewira

Helena - nyckeln till mitt hjärta sa...

Vad roligt, grattis!
Jättefin och lättnavigerad sida, fantastiska konstverk och snyggt upplägg!
Lycka till! Tavlorna kommer att gå som smör!
Kram Helena

idas sa...

Din nya hemsida var verkligen fin, enkel och snygg får tavlorna att träda fram ordentligt (är allergisk mot lull-lull hemsidor). Tycker att dina tavlor speglar din personlighet som den framstår i din underbara blogg (har hängt med och läst ett tag, ibland genom tårar ibland med igenkännande gapskratt eller förtjusta fniss, du är en ordtämjare av rang!)

varm
skör
livlig
rak
intagande
humoristisk
modig
färgstark

det liksom bara frustar av liv...

blev också väldigt förtjust i Freja dansar. Vackert!

Lyckönskningar!

Ida

ESMERALDAS HJERTE sa...

vennen...Vaaaaakkkkrrrrrrrrreeee bilder....Liker spesielt godt de med motiv...Du har en nyyydelig strek...så TAKK!

Er i en periode der jeg prøver å justere ned bloggingen litt, har vært i meste løaget-med mye annet samtidig-og da er det den som må brukes mindre tid på....Men jeg er her...og NYYYTER lillebrottern som elsker rådjur........

SMASKOGKRAAAAAM...

Og du; jeg syns ABSOLUTT at du bør ta mer for bildene dine vennen....bildene kommer fra ditt eget hjerte, og det går ikke på billigsalg....

smultron sa...

Ooo va kul att få se dina målningar! Och vilken snygg och smakfull sida. Inget som stör konstverken.

Jag gillar framförallt Snödrivor, Lumm, Hjärteblod. Även Hetta 1-3 hade jag svårt att slita blicken från. Glittertavlorna är fina allesammans.
"Inte ska väl jag" är så passande inramad!

Jag kommer att återvända, var så säker!

ESMERALDAS HJERTE sa...

og en vakker hjemmeside også....selvfølgelig. Stilfull, oversiktlig og informativ-samtidig viser den litt av hvem du er....:)

Anonym sa...

Grattis Rana!

Vad bra det blev! Klart du ska va stolt! Det är jättesvårt att fota tavlor och få dem bra på nätet men det här ser ju jättebra ut! Bra att du har vit bakgrund också för då är det inget som stör intrycket av tavlorna.

Roligt, roligt, roligt säger jag bara!

Anonym sa...

Grattis Rana!

Vad bra det blev! Klart du ska va stolt! Det är jättesvårt att fota tavlor och få dem bra på nätet men det här ser ju jättebra ut! Bra att du har vit bakgrund också för då är det inget som stör intrycket av tavlorna.

Roligt, roligt, roligt säger jag bara!

Anonym sa...

Så vackert och underbart, du är en sån begåvning. Jag gillar speciellt Glittertavlorna och "jag beskyddar dig". Enkel och stilren hemsida där bilderna får tala, så ska det vara. Lycka till med kommande försäljning, jag ska skriva om dig i min blogg!!

Karins fotoblogg sa...

Jag kan inte annat än att hålla med övriga som har skrivit här. Dina underbara tavlor kommer till sin rätt mot den enkla layouten. Håller också med om att en liten tunn ram/linje runt dom ljusa tavlorna vore bra.
Lycka till!!! Och ett varmt tack för dina snälla kommentarer på min sida.

Anonym sa...

Grattis till galleriet och lycka till!
"I en ängel" och "Jag beskyddar dig" är mina favoriter, vackert och färgsprakande med stor symbolik.

Var dags glimtarn sa...

Ifrån ett grodperspektiv är det väldigt mäktigt och ifrån ett människoperspektiv inte mindre imponerande :)

Jag älskar konst, jag råkar ju befinna mig enormt nära Italien och ser dina Snödrivor, Lumm och Hjärteblod inte bara var för sig står ut galant, men även tillsammans bildar italienska flaggan :)

Som kund skulle jag gärna vilja läsa om vem som är konstverkens upphovskvinna. Om Rana sas. Även om du vill vara annonym. Typ kvinna Men väldigt lättnavigerat, fint fotat (svårt!)och rent. Teknik är alltid intressant med, eller stod det? Målarteknik menar jag, för oss "lekmän" som inte kan se sånt på bild...

Best of luck!

Anna-Lena sa...

Förstår du är glad och stolt! Det var en superflott sida! Proffsig och trevlig och varm och massa fina tavlor! :D Lycka till med försäljningen! Kommer sakert själv handla till speciella tillfällen! :D Ha en skön dag! Kram

Anna sa...

You go girl.

Om trettio år kommer folk att fråga om min Rana-konst på väggen. Då tittar jag upp från min bok i gungstolen och säger kallt att det är "en tidig Rana-produktion". Och så suckar alla och tycker det är sanslöst att jag har ett så tidigt exemplar, en av de mest åtråvärda i konstnärsskapet.

Nåväl, jag är väldigt, väldigt stolt över dig!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Grattis till ditt alldeles egna galleri! Du är jätteduktig!
Jag tycker det fanns många fina tavlor, så jag har svårt att välja ut bara en...
Ranas galleri beskriver jag så här:

R Rött i flammande kaskader
A Allvar i kompositionerna
N Nakna njutande mödrar
A Angenämt att beskåda

Lycka till!
kram
Marie

Anonym sa...

Vad härligt. Bra gjort av dig att du tog detta steget. Lycka till!!

Anonym sa...

Vilka fina tavlor! De gör sig mot den enkla bakgrunden. Men vet du vad. Du msåte lägga in mer information om konstnären, det vills säga om dig :) Alla potentiella kunder är ju inte bloggläsare och historien om konstnären kan ibland vara lika viktig som själva konstverket för att man ska vilja köpa.
Lycka till!

Anonym sa...

Fantastiskt! Jättekul gumman och vilka underbara tavlor du målar. Jag saknar dock lite text på förstasidan, typ lite info om dig själv och dina tavlor om du förstår hur jag menar?

Ett alternativ vid leverans kan ju vara postförskott? Det är ju ändå ganska mycket pengar att betala för den som köper och kanske känns det säkrare att betala först när man hämtar ut sitt paket. Man kanske tvekar att köpa när man ska betala in på ett konto i förväg. Bara en liten tanke:-)

Målar du porträtt också? Skulle du i så fall kunna tänka dig att måla en tavla av mina barn? Skulle vara så läcker att ha en på väggen och så känner man konstnären dessutom:-)

Kram och lycka till gumman! Hör av dig om du behöver hjälp med bokföreri eller så, du vet var jag finns.

Kram Nettan aka BK

Piondröm sa...

Oj oj oj!!!!
Grattis Gumman!!! Här händer det saker!!!
Vad glad jag är för din skull!!!
Jag önskar dig all lycka i världen!!!
Så underbara tavlor, min favorit var Freja dansar och så gillar jag de gravida änglarna. Roligt att du trivs så bra på ditt jobb, det gör jag också........
Jag hoppas att vi snart ska åka till Stockholm, då vill jag komma och ge dig en kram personligen!!!!
Kram så länge Carina

Anonym sa...

Vad härligt att du äntligen har "öppnat"! Stort grattis till det och vi håller såklart tummarna för att försäljningen kommer att gå strålande, så att du kan sluta på ditt trevliga jobb. (Fast då blir nog L ledsen för att lunchdaterna inte blir av). ;o) Kramar från svägis och grabbarna

Anonym sa...

Är ofta och beställer konst på olika gallerier...älskar att ge bort tavlor till studentexamen...eller när det börjar bli dags att sätta eget bo...
Din sida står sig väl ibland befintliga nätgallerier...det är min alldeles egna subjektiva uppfattning...
Jag måste säga att din konst berör...samlar på tavlor med röd passion...får sådan energi när jag sitter och tittar på dem...
Dina fantastiska kvinnor är så otroligt härliga...
Grattis till detta initiativ...underbart att du visar din talang...att den får bli tillgänglig för världen!
Kram,
Bella

Anonym sa...

Oj vad du är duktig och vilka vackra färger. Bra att du har börjat sälja... Nu ska vi se vad vi ska välja. Du tar ju emot beställningar också... Jag mailar dig!! Trevlig helg från Belinda...

Mizty sa...

Grattis!

Detta var en fröjd för ögat att skåda.

Eftersom jag är rosa så gillar jag den sviten bäst och favoriten blir

Yin och Yang

och en sak skall du veta "vinsten" var bestämd innan jag såg detta ;)

Kram Mizty

Anonym sa...

Så duktig du är, skitsnyggt!

Hemma hos Bröderna Bus sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hemma hos Bröderna Bus sa...

Jag hann inte med utlottningen men jag vill ändå säga att jag tycker att du är helt suverän ,jag är imponerad.Du målar med värme (å lika så är din blogg). Ha en fin dag. Kram

Anonym sa...

Halloj Rana ! Vad duktig du är! ser ju superproffsigt ut. De fina glittertavlorna är mina favoriter. Kram

IKT i min vardag sa...

Helt fantastiskt! Tavlorna är så fina och det är bra att själva "galleriet" är så stilrent så att dina alster lyfts fram! Dina nya glittertavlor är så läckra!

Kram

lottens vita och gröna sa...

wooooooooooooooooooooooooow
jäklars...hörru jag tappar andan, du är ju helt outstanding gumman! va ska jag få träffa en värsta konstnären, du är magisk rana, vilka tavlor, lika mystiska, härliga, varma, djärva och pricksäkra ett likamedstecken till dig som person, som jag uppfattar dig!största lyckan önskar jag sig med detta galleri!

skulle vilja beställa dom alla!
P&K lotten

Annie - Annalunda sa...

Tittar bara in för att kolla läget! Jättekram!!!

Stormogulen har ett förslag... måla sköna fluffiga får... ;)