05 september 2008

Rött

Ibland tänker jag att jag skulle vilja ha ett vitt hem - vitt och tjusigt och enhetligt. Men jag kan inte leva utan mina färger. Den danska, härliga tösen Maria med Frøken Fryd har utmanat mig att visa detaljer från hemmet i en färg. "Det skal være en, og kun en farve." Hennes blogg är låst, men det är mödan värt att slänga iväg ett mejl till henne för att få vara med: frk.fryd@mail-online.dk.

Hm, vilken färg ska jag visa...? Jag väljer färgernas färg, rött. Här kommer mitt svar på utmaningen. En del av bilderna har jag visat tidigare, i en annan utmaning, men det får ni förlåta.

Textilier:

Tavlor:

Väggar:

Hyllor och mindre prylar:

Utmaningen skickar jag vidare till alla hugade och hågade. Kom loss, flickor och pojkar, ge mig era färger!

Och kolla här vad som ramlade in. Från sötnosen Willewira fick jag den här fina utmärkelsen ("du har fått den förut, men får den igen... hos mig"). Tusen tack! Jag skickar den vidare till alla i min länklista.

Och från det småländska läckerkexet Annie kommer den här fina änglautmärkelsen (som jag också har fått förut). Tackar tackar! Jag skickar den vidare till alla andra.

Kan nån fatta att jag närmar mig 20 000 unika läsare? Det tänkte jag fira med en utlottning. Jag ska fundera ut något fint.

Allt gott!

Rana

*

22 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Vilka läckra bilder! Och su ursäktas att ha visat dem tidigare! VBLir bara sugen på hela hemma hos-repotage jag! Ha ha... Voyeur som jag är! ;) Och utmärkelserna är du bara så mkt värd! ;D Fôr din blogg är underbar och så du! Hi hi... en liten käleksförklaring på fredan är väl inte helt fel!?.. ;) Ha en skön helg! KRAM

Tidsmästarinnan sa...

Här får du lite mera lööööve från mig: ooo, vad jag gillar din blogg, din text och dina bilder. Surrabutt och Brottarn vill man ju i stort sett adoptera när du skriver så fint om dem också :-)

Lööööööve!!

Härligt rött!
Kram på dig rara Rana!

Willewira sa...

Du är allas vår färgglada lilla groda, som roar, uppmuntrar och gläder oss med dina härliga inlägg. Dessutom utom bjuder du på de svåra stunderna och det göra att vi alla kan känna igen oss. (För vem är glad jämt?)
Mao du är värd varenda 20 000:e besök!!!! Grattis till det!!

Du är också värd varenda award du kan få!!

För övrigt håller jag med dig... det är såååå snyggt med vitt, men vem kan avstå från alla färger???? Inte jag!!
Älskar dina röda bilder!!!!!!! :)

Tyckte jag läste någonstans att du provar brudklänning....??? Är det dags? :)

Ha en underbar dag, vännen!!!
KRam Willewira

Linda Lunda sa...

Men KNAS-Rana! Det är väl INTE konstigt att du har så många läsare och får sådna fina utmärkelser... INGET konstigt alls om du frågar mig!
Linda

Willewira sa...

Aha, då förstår jag!! :D

Vet du, det där med fina klänningar är ett gissel. Dels med att hitta dem och sedan när man ska använda dem, efter festen. Det är ju inte så ofta man behöver en långklänning.

Svart är bra! Det kan man ha i alla år!!

Du blir säkert jättesnygg!! ;)

Ha det så trevligt på bröllopsfesten!
Kram!

Kajsa sa...

Åh vad härligt med färg. Gå för guds skull inte över till vitt! Vi har alldeles för mkt vitt hemma. Det skulle vara tillfälligt, men sen har vi inte kunnat bestämma oss (läs komma överens) om fortsättningen, så det är fortfarande väldigt färglöst här hemma.

Anonym sa...

Jag är nog lite som du. Jag drömmer också om allt det vackra, svala, lättkombinerade vita som jag insuper i stora klunkar hos diverse dedikerade bloggare.
Men i mitt hem är det inte så. Inte för att jag inte vill, inte för att jag inte orkar, inte för att jag... Äh, varför är det inte så...
Jo, precis som du så älskar jag också färg. Jag är inne i en lila period för tillfället, men håller nog på att glida över i grönt tror jag.

Den röda tavlan med spår efter naglarna (ser det ut som för mina obildade ögon) bara ääälskar jag. Kan du inte lotta ut den och låta mig vinna ;-)) Eller göra en liten sån, som kan skickas i ett paket på posten, och som kanske kan vara till salu...

smultron sa...

Underbart! Rött är en fantastisk färg som jag värjde mig för som liten. Kanske för att rött var den tidens rosa och alla flickor skulle baske mig gilla rött.

Det hade varit enkelt att välja samma färg hemma hos oss....

Anonym sa...

Rött är härligt!
Ha en underbar fredag.

Anonym sa...

Härligt med mycket färg, önskar att jag själv hade vågat sätta lite mer färg i vårt hem. Vitt känns ju liksom tryggt och stilrent, men lite tråkigt i längden.
Du är värd varenda utmärkelse du får!!!!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Här har jag inte varit på bra länge nu... Varför? När du skriver så underbart härligt! Nu har jag läst och läst och läst, och skrattar och hummar och myser...
Åh vad du är duktig på att skriva!
kram
Marie

Karins fotoblogg sa...

Du är värd varenda utmärkelse du får!
Och 20 000 unika läsare.... GRATTIS! Det är heller inte konstigt att du har det, man mår så bra av att besöka dig!

Härligt med allt rött!

Anonym sa...

Härligt! Gillar Rött och orange!

Du är väl trött på awards vid det här laget ;-) Men du får en till hos mig idag.

Nu ska jag ut på bus med tjejerna.

Sköt om dig kära BK!

PS jag är bara huslig i bland när andan faller på:-)

Anonym sa...

Glömde ju min favofärg, LILA, hihi. Nej jag har INTE tullat på vinet... än.

KRAM!

Annie - Annalunda sa...

Tjingeling du kära goa groda!

Det är väl inte konstigt att så många hälsar på här hos dig??!!!!!

Rött är härligt...kärlek, passion, glädje, värme...precis som du!

Puss

Säg till när sidan är klar så att jag kan länka!

Anonym sa...

Man blir glad och energisk av rött (i alla fall jag)...så jag köper ofta och gärna röda accessoarer (vad chict det lät...bort försvann stök och kaos, "verkligheten" efter tre tonåringar en fredag eftermiddag)...ja, ja men jag har ett rött vitrinskåp, ett stort rött fat, röda kuddar och plädar...passar ju lika bra på julafton, kräftskivan som en piff en vanlig dag i september...
Grattis till alla besökare, utmärkelser och goa kommentarer...visst är det skönt att komma hem, trött och sliten...slå på datorn och känna sig omtyckt, så där in i Norden!
Stor kram med go fredagsenergi ifrån en som tycker om dina härliga bilder och texter,
Bella

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Hejsan!
Nej inte från mitt köksfönster som synd var. Har snott den på nätet nån gång... Vilka häftiga färger du har skaket fram. Hoppas allt är bra, här är det kanon...Lillebror Bus har hittat sig nån liten bacill och släpat hem den. Han ligger i 40 graders feber. Här är alla välkomna, inklusive alla bacillusker;). Praktiken går jättebra...Ha en bra helg. Kram

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Hej
Nu var det ett tag sedan jag tittade in hos dig, och som alltid är det väldigt stimulerande och roligt.
Det där med vitt är väldigt snyggt men oerhört 'färglöst' :) då gillar jag mera som du rött, eller blått eller kanske grönt, men vitt är väldigt snyggt.
Jag är inte den vita svala typen, utan gillar 50-tals design med alla dess färger, men även möbler från sekelskiftet 1800-1900, eller varför inte 1700-tal när man ändå är igång, eller allmoge...
Du, jag tror jag gillar det mesta...
En riktigt trevlig helg
Birgitta

C. Meow sa...

Härliga underbara levande färger. Inspirerande och jag blänger lite på mitt vitmålade hus :D

Anonym sa...

oh.. vilka härliga bilder! Den där med mamman som håller om sin mage, har jag faktiskt sett som photoshoppad bild på en annan blogg, (som nu inte finns kvar tyvärr) vanligt motiv kanske? Fint oavsett!

Maria sa...

Herligt ! Kult at du tog udfordringen op :-)
Det er en skøn farve, sådan en rød.
Heftig på en måde faktisk.

Klem Maria

Anonym sa...

Tack rara du!
Har sagt det förut och säger det igen - din konst är helt fantastisk! Du borde sälja den.

Kram