05 december 2008

Ögon-aga

Jag vann inte något Världens Bästa Mamma-pris den här gången heller.

Lille Brottarn och jag busade, och jag skulle fånga hans lilla sparkande sprattelben. Han är stark; jag slant. Jag tappade greppet om hans vrist och tryckte in tumnageln rakt under hans öga. Det lilla skrattande ansiktet förvandlades till storgråtande förvåning: "Mamma illa mig..!!"

Och medan jag tröstade honom och tackade gud för att jag inte hade kört in nageln rakt i ögat, tänkte jag att det var bra att det inte hände när jag var nybliven mamma. Då hade jag väl närmast svimmat eller skjutit mig.

När han hade gråtit ett kort tag, tittade han på mig och sa medan tårarna blänkte i ögonen:

"Jag jätteglad nu."

*

Rösta på Rana

14 kommentarer:

anbam sa...

Tur att han blev glad ändå tillslut.:-)

Spelade Nintendo Wii med mina barn för någon vecka sedan. Vi spelade tennis och jag tog i för kung och fosterland och råkade klappa till min son rakt i ryggen. Det sa "smack" och jag fick själv vrålont i handen. Sonen är tunn som en sticka, jag är stor och har tydligen oanade krafter och sonen for nästan med huvudet före in i tv:n av min smäll. Sonen grinade, jag skämdes som en hund och försökte trösta så gott jag kunde.

De får tåla mycket, de små liven...

Kram

Willewira sa...

Tur det är kort väg mellan tårar och skratt, och då åt båda hållen!!

Jag vet inte hur många gånger jag rivit mina barn, och då har jag knappt några naglar att tala om.
Å andra sidan har jag fått mina snytingar av dem också.
Det finns ju vissa risker med att busa och leka... Men mysigt är det!!

Gullefrön!! Var rädda om er!!
Puss!!
Willewira

Annalunda sa...

Stackars lille sötnosen...stackars hans söta mamma... så det kan bli! Jag har haft en gråtande liten här hela morgonen som saaaaaaaaaaknaaaaaaaaaaaar alla som inte finns här hos henne nu....däribland lille brottaren och Surrabutt....

Igår var det jättefint med snö och sol... idag är det grått och slask...

Jag saknar dig! Kram

Karins fotoblogg sa...

Aj men tur att det ändå gick bra. Som sagt, det är inte långt mellan skratt och gråt. Jag ler igenkännande när jag läser att du hade svimmat el skjutit dig som nybliven mamma. Jag förstår precis vad du menar! :)

Kram bästaste Rana

a n k i e f o n t ä n sa...

Men älskade lilla ungen.

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Ja du Rana. Sånt är inget kul när man lyckas med omän det var en olycka. Lillebror Bus fick gå med blåöga för ett tag sen när hans mamma hade busat...Å en annan gång busade vi i vardagsrummet och han snubblade och slog huvudet i vårat stenbord...slutade på sjukan och några stygn. Ärren syns fortfarande som ett litet minne,(vid ögat, charmigt värre). Hi hi...det är allt spännande att vara förälder.
Ha en bra dag och slit i lagom mängd med julstöket. Kram Camilla

Hjärtat Mitt sa...

Usch ja, sånt har man varit med om. Det känns inte så bra i hjärtat när det händer. Men det är sånt som kan hända när man leker lite intensivt.
Vilken supersnygg lagning du hade fått till på duschen. Kom inte och säg att vi kvinnor inte är kreativa :)
Hoppas att du hann duscha klart innan det hände.
Håller med om att bra jobbarkompisar är mycket värt. Det är ofta tack vare dem som man orkar med att gå till jobbet, när det kan kännas tungt annars.
Hoppas att ni får en underbar helg.

Kramisar Mari i Marieholm

Zäta sa...

Olycksfall i arbetet, mammaarbetet...

Jag tog lilla Svalan hårt i handleden när hon inte ville sitta stilla en gång. Det var dagen efter att vi tog av gipset efter att hon trillat och brutit båda benen i handleden. Jag hade ont i magen i flera dagar efteråt.

vacker i brunt sa...

Plutten!!!
ja man känner sig inge rolig när man gjort så.......jag har dagit min dotters arm igenom en overall-ärm lite för hårt så hon sträckte den och inte använde armen på en vecka...men hon var glad men armen hängde.....åååååååågren!!!

Svägis sa...

Vet du, du vinner Världens Bästa mamma-pris för dina barn varje dag. Så de så! Kram/M

lottens vita och gröna sa...

åh söta hjärtisar, vilka ögonfransar han har jisses mamma får ålla hårt i den lill starkisen när han blir tonåring, då sliter tjejjerna i honom!

vad härlig med lovebombning, vilka härliga tjejjer du arbetar med...avis1

varmkram lotten

Maria sa...

Ja, usch så jobbigt när man råkar göra illa sina barn. Tur att det gick bra och att lille brottarn är glad nu!

Vaniljlatte sa...

Lillskrutt.. men som du skriver, tur i oturen att du inte råkade få nageln i ögat..

kram!

Katja Kristoferson sa...

Åh hjälp. Grannar till mina kusiner föll med sin halvårsbebis häromveckan och han fick ett djupt jack i pannan... snacka om panik. Nu är han okej, tack och lov. Saker händer. Vi kan inte skydda dem från ALLT. Även om vi inte vill annat.

kram