23 november 2008

Porträttbeställning

Porträtt är knepiga att ge sig på.

Svårighet 1: Alla vet hur ett ansikte ser ut. Om man inte får till proportionerna eller linjerna, reagerar folk. Alla kan inte säga vad som är fel, men alla ser att något inte stämmer. Det är en annan sak med träd eller stenar eller monster; de får se ut hur tusan de vill. Men en hand, ett ansikte, en skuldra - där kan man inte balla ur hur som helst.

Svårighet 2: Likhet med modellen, eh - ja tack. Om en mor beställer ett porträtt av sina barn förväntar hon sig - med rätta - en viss porträttlikhet. Det är liksom det som är grejen.

Därför är jag så glad att modern i det här fallet tyckte om resultatet, efter att hon hade beställt ett porträtt på sina ungar. Så här blev det:

Fler tavlor finns i galleriet.

*

Rösta på Rana

10 kommentarer:

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Ja men vilket moderhjärta skulle inte slå volter över så fint porträtt på sina små godingar. Jag tillhör den där kategorin av människor som knappt kan rita en streckgubbe. Min minsta pojke, dvs lillebror Bus däremot har trots sina 5 år en enorm talang när det gäller konsten att måla. Vet inte var han fått den...Må så gott..kramen till dig Rana.

Nettan sa...

Modern är mycket nöjd och ska ta sig i kragen och föra över pengar till konstnärinnan under morgondagen. Är så däckad av snoreriet att jag bara orkar sitta här några minuter åt gången, men jag har inte glömt.

Puss och kram
BK

synne sa...

Hej på dig igen.
Tack för din fina kommentar hos mig ikväll. Den gladde mig stort.
Är det ok om jag länkar dig?
Finner aldrig i livet tillbaka hit annars.
Har inte inbygd gps fniss....
Ha en fortsatt fin söndagskväll.
Kram Synne.

Hannis sa...

Strålande vackert tycker jag!

Förväntningar inför julen..
Ja,i den här familjen förväntas svägerska att föda en liten den 23/12 så vi har bestämt oss för att ta julen som den kommer.
Mat och gemenskap kan man ju ha även på BB om så krävs=))

Underbaraste veckan till dig//
Kram Hannis

Kajsa sa...

Vad roligt. Trodde ett tag att det var en framtidsvision av dina små busfrön. :)

Katja Kristoferson sa...

Och: tack för härliga, värmande ord på min blogg!

Willewira sa...

Är modern nöjd så kan den inte vara annat än bra.
Själv tycker jag den är fantastisk!
Precis som du! ;)

Kram!
~W~

Zäta sa...

Jättefin!

Och med lite mer själ är makens katt...

Maria sa...

Hej!
Vilka fina barn på porträttet!

Anna-Lena sa...

Härligt! Vet ju inte hur de ser ut MEN skulle jag få en tavla av mina troll oavsett resultatet skulle hjärtat smälta!.. Och jag gillar skarot den där lovebombingen din! Kanske man skulle starta ngt liknande! Tribute to Rana; Lovebombing!?.. ;) Ha en skön dag! Kram