10 januari 2009

Bloggtips

Hur kan en liten människa vara vaken mellan ett och halv fem på natten, men ändå vakna halv sju och skrika: "Maaamma, jag vaken!! Jag inte sova! Jag vaken, kom nuuuu, mamma!! Jag välling!" Jag känner mig inte som en rosenknopp när jag släpar mig upp och plockar upp den lille illbattingen. Nå, nu sitter han intill mig och dricker välling och tittar på Bolibompa och jag får ju lite lyxig egen bloggtid. Så försöker vi se det, inte sant?

Fina Smultron med Mammas mummel gav mig och sju andra bloggare den här fina awarden. Tack, pinglan, för den och för dina snälla ord!
-

-
En annan som fick den var Fridapanik - en för mig okänd bloggare. Så här skrev Smultron om henne: "Fridapanik - För att hon inte drar sig för fula ord och ångest. [...] Jag erkänner att den bloggen kan få mig att andas lättare när det söta blir för sött." Jag blev såklart nyfiken och hoppade dit. Och jag föll pladask.

Så här skriver Fridapanik i sitt senaste inlägg (och Smultron talade sanning; för sött är det inte):

"Så därför har jag nu skaffat en hund också. Fyfan. Hoppas verkligen att kiss är bra för fötterna (jag trampar i osynliga pölar hela tiden... och i vårat trägolv är det ½ cm breda springor... som rymmer alldeles för mycket bajs för sitt eget bästa).

Som ikväll tex... när jag var ute med honom och han efter en lång promenad tillslut sket i trädgården - och jag skulle plocka upp bajset (jag fick binda fast honom vid ett träd en bit bort annars trampar han runt i det när jag håller på!) - så hittade jag det inte! Så jag fick gå runt i mörkret och lukta mig fram. Svärandes. Det är just då det alltid inte kommer någon riddare och rövar bort en. Till en djungelgrotta där det alltid är varmt. Soligt och tropiskt. Det är just då det alltid bara fortsätter att lukta bajs och han kissar i hallen direkt när vi kommer in. Jag tittar ner på någon som juckar mot mitt ben och undrar vart romantiken tog vägen."

Det var månadens bloggtips, mina vänner.

Och awarden? Den skickar jag vidare till alla i min länklista. Jag är så glad i er.

*

11 kommentarer:

Hannis sa...

Hehe!
När jag läste rubriken Kampsport så tänkte jag att nu har hon blivit galen!!
Ska hon börja sparkas också??

Bra med bloggtips!
Måste ju kollas in.

Har en sån där okreativ"kommer inte i gång med någonting"dag i dag...
Kan ägnas framför datorn med andra ord.

En skön dag önskar jag dig//
Kram Hannis

Bella sa...

Låter som din lille illbatting är en Duracellkanin...tur att du orkade blogga...perfekt med bloggtips så här på morgonkvisten! Känner så igen mig...förstår inte hur sonen lyckades lura i mig att det var en hund vi behövde mest av allt...men som tur är kommer det att bli bättre även för Fridapanik...de blir rumsrena...
Ha en skön lördag!
Kram,
Bella

Bella sa...

Glömde skriva att din son kommer att bli tonåring och då tar de igen det där med sömnen...tonåringar är sällsynta förre klockan 13.00 på lördagar och söndagar.
Kram,
Bella

Fröet sa...

Lämnar ett avtryck, nu ska jag se mig omkring på din fina blogg ;)

Daniel sa...

Thanx för fina tips!

LillaFlisan sa...

:-D


Kram

Flisan

Å grattis förstås!!

smultron sa...

Jag borde ha skrivit- befriande och full av humor också, i beskrivningen av fridapanik. Men men, man kan inte få med allt som hon eller ni andra är! Kram!

VILLA MOA sa...

Du är ju helt fantastisk med ord, skriv en bok, jag köper den gärna!

Hittade hit genom Annalunda och har verkligen skrattat över alla tokigheter du skriver om.

Jag har själv en tonåring som sover sig igenom livet eller häckar framför TV:n, när hon äntligen har vaknat. Då har jag desperat försökt ett flertal gånger få upp henne med små gulliga heja rop om att vädret är vackert och det vore kul att äta frukost ihop.

Men vid 13 tiden brukar hon masa sig upp säga hej, super trött och och sen tillbaka till sängen och på med TV:n och åter ner i sängen.

Det finns ju så otroligt många program som hon inte får missa säger hon, gossipgirl, Hanna Montana, Desperate house wife, Highschool musical, Camp rock osv.....sen går alla i repris och de måste hon också se.....snacka om uppslukad.

Det spelar ingen roll att jag drar ut TV kortet och gömmer det, då tittar hon på DVD istället, samma filmer fast i längre versioner, suck.

Saknar henne och den tiden då hon var liten, då man fick ha henne i famnen och mata med flaska och bara titta och njuta av detta lilla mirakel. Känslan var så stor att jag var viktigast för henne och inget annat konkurrerade.


En annan är uppvuxen med Falcon creast och Dallas, de hade i allafall vett om att sändas på kvällstid och bara 1 ggr/vecka och då hade vi bara en TV som vi alla skulle dela på.

Resten av tiden gjorde man ju sina läxor, hjälpte till hemma, tog hand om sin lillebror och städade sitt rum..............eller hur var det nu med det,,,,, minns inte riktigt, det var så länge sedan.

Roligt att hitta hit!

Trevlig helg!
Nettan

Zäta sa...

Jag lovar, det kommer dagar då man får sova. Hela natten och en bra bit på morgonen om man vill. Jag är där nu. Men sonen 9 år och dottern 6. Och gissa vad som händer då?
Då har man blivit tant. Och du vet väl vad tanter gör! De vaknar tidigt på mornarna av sig själva, och kan inte somna om.

Fasa elände!

Men bloggtipset ska jag genast ila till.

Annalunda sa...

Vill bara tala om att för mig är du alltid en älskad fräsch rosenknopp! Vad stoppar du i vällingen förresten... vi sjusovare (inkl Sarah) skulle nog behöva lite av den energin.

Ang bloggtipset... ska kolla så snart jag kommit över att katten sk-t i skinnfåtäljen igår. Klarar inte mer sk-t för tillfället.

Puss o kram din rosenvän....inte särskilt fräsch heller... ;)

Annica sa...

Alla trösta även mig med att barnen kommer att sova bättre när de blir större. Själv har jag börjat ge upp hoppet (men blir såklart glad av att höra att det finns ett slut på sömnlösheten).

Tack för bloggtipset! Hellre ärliga bloggar än för sött. Helt klart.