28 januari 2009

Gryningsluft

Tre dagar framför Gustavsberg får räcka. Eller som Cath så picksäkert uttryckte det: "Inte kul praying to the porcelain god."

Men nu anar jag hopp, jag vädrar gryningsluft. Jag är ynklig och blek, men jag är också nyduschad och nyvaxad (herre gud). För första gången på tre dygn kan jag stava till åttiotalsordet "fräsch", som jag inte har råd att garva åt just nu. Jag sitter vid köksbordet med fin och rak hållning, istället för att ligga nersunkad utan ryggrad i ett soffhörn. Jag har en enorm latte och en mumsig kavringsmacka bredvid mig, istället för en pytteliten, äcklig, brun bananbit - vars anblick gör en mer sjuk än frisk. Detta är min första latte på fyra dygn; en del av er fattar hur gott denna kommer att göra - i min gom, i min hjärna, i hela mitt ljuvligt koffeinförgiftade system.

Och i hela köket dånar Winnerbäcks hoppfulla ord: "Inga planer men ett steg, inte där än men på väg, det är visst nån som är tillbaka..."

Nu så. Imorgon jobbar jag igen - det blir min näst sista dag. Jag kan inte förklara hur ledsen jag är för det, but I won't go there, nu ska jag vara glad och tacksam för att jag börjar bli frisk. Gråtit för detta har jag gjort och gråta igen kommer jag att göra. Men inte idag.

*

Rösta på Rana

7 kommentarer:

Anna sa...

Rakryggad, minsann.

Skönt att du är frisk, och att din sunda inställning är intakt!

Pussar och kramar.

Nettan sa...

Skönt att det finns hopp om livet, gumman! Krya på dig mera!
Kram BK (som känner sig riktigt smart idag haha!)

Anonym sa...

Skönt att du kryat på dig, men tråkigt med jobbet! Jag är så van att vara arbetslös att jag "glömmer bort" att jag är det...Om du inte har ngt nytt jobb på G och är sugen på att plugga lite så kan jag varmt rekommendera att plugga på distans. Jag har läst en kortkurs gnm Högskolan Dalarna och är nu inne på min andra (Barnlitteratur- jättekul!)Jag klarar mig på bara studiebidraget men om du inte vill ta lån så brukar man kunna stämpla och plugga korta kurser samtidigt.
Och du...macka & latte låter bättre än bananen. För det är mkt bättre att gå ner lite i taget, annars är risken att man går upp allt igen. Kram på dig!

Hannis sa...

Kan tänka mig att du nästan svepte första Lattén.
I stora klunkar!!
Det hade jag gjort=))

Förstår att du känner klump i halsen av att det snart är dags för sista dagen...

Varma kramen Hannis

Willewira sa...

Så glad jag är att du är tillbaka i din fulla kraft igen!! Strålande Sickan! ;)

(Även detta myntades på 80-talet av vår käre Vanheden...)

Nu så, nej jag mår inte illa - tack och lov. Jag tycks tillhöra dem som inte får magsjuka så lätt.
Däremot tillhör jag dem som gärna får både 1,2 och 3 förkylningar med hosta och feber varje år. Lika lite kul det...

Har nu lite ont i örat igen och ska till VC i eftermiddag. Var där i morse också, men av annan anledning. Kan tro man skaffat klippkort... :/

Som sagt, min härliga vän, skönt att du är tillbaka. Och som du säger... inga tårar idag!! Livet ligger framför dig med stora möjligheter (oj, vilken klyscha jag fick ur mig...., men du vet vad jag menar.)

Puss och kram!! Och njut av din giftiga Latte!! :)

Willewira

Karins fotoblogg sa...

Så sköööönt att du är frisk! Hmmm tre dagar är absolut tre dagar för många framför toaletten.
Åhå, så du är nyvaxad du.... Jag minns en tid i min ungdom där jag mycket bestämt sa: "Jag kan verkligen inte förstå dom som inte rakar sina ben och under sina armar!" Jo, jo... det var innan kidsen det;)
Jag förstår att du är ledsen ang ditt jobb... Hoppas du kan få något annat som du trivs lika bra med.
Kram, kram, kram!

Visa Vägen sa...

UNDERBAR bild! Med en söt liten gråtdroppe. :)

/Svante