20 mars 2009

Aggressiv

Tydligen är jag på mitt aggressiva humör. Och aggressiv är bättre än ledsen, så den saken är inte av ondo. Men det tar sig lite onödiga uttryck.

Jag slängde in småkottarna på förskolan halv åtta. Avsked ackompanjerat av knepiga resonemang och blöta pussar. Sen åkte jag direkt och storhandlade. Hängde på låset till Coop klockan åtta. En effektiv halvtimme senare åkte jag därifrån med veckans fem matkassar för 2000 spänn, mycket nöjd med min effektivitet. Det här har inte ett skit med saken att göra; varför pratar jag om det?

Vi har en låst brevlåda. Nyckeln till den hänger på en vulgär, egenkonstruerad, märklig skapelse till nyckelring. Allt för att Mannen inte ska frestas att ta med den till jobbet. Efter att jag i en rasande fart slängt in de fem matkassarna i huset och slängt ut de tre soppåsarna (hur mycket skräp och skit kan en familj producera på ett dygn??), skulle jag i farten hämta in posten.

Nyckeln i min hand, mina dansande i farten-steg ner för trappan. Japp, nyckeln smet såklart och hamnade under farstutrappan - som givetvis är inbyggd. Det är precis sånt som jag bara inte orkar med. En normal person hade kanske försökt lirka upp nyckeln. Men jag sa istället ett ljudligt "men jävla bajsskit också" och klampade ut till brevlådan och ja, bröt upp den. Men se där, nu flaxar hela luckan öppen, nu är den faktiskt oanvändbar. Nu måste jag verkligen ha tag i nyckeln, så att jag kan låsa fast luckan i brevlådan. Det tog ca tre sekunder att få upp nyckeln med hjälp av en pinne som låg precis bredvid trappan.

Och nu är posten inne, brevlådan misshandlad men låst. Och jag gör en kaffe och fortsätter vara på mitt arg-glada humör.

Bild: Nej, inte min brevlåda. Faktiskt.

*

Rösta på Rana

14 kommentarer:

Niklas exponeringstränar sa...

Ho ho ho...ursäkta att jag skrattar, men det är med värme och humor jag läser din ilska över den döda (x 2) brevlådan. Jag hade en snarlik ilska igår när jag skulle koppla in den nya (begagnade) stereoförstärkaren. Jag hade försökt göra en snygg installation med matchande buntband och när allt detta var klart och eländet skulle provspelas...då märkte jag att allt inte var inkopplat. Bara till att börja om. Tack förresten för kommentarer...jag ska ta det där med kepsen i beaktande. Och ja mina ögon är inte bruna...mer åt nåt slags blått håll. Så är det.
Han som idag är hemma och vabbar heter.
/Niklas

Anonym sa...

Man ska alltså inte reta dig idag tror jag....
Men du fick ju in posten ialla fall.Det var ju bra.
Sittter med en kaffe....
Men jag är sur jag med.
För det var nämligen grädden med...
Sur alltså...Maken ska köpa med sig hem från jobbet. Så jag får vänta med en rejäl kopp kaffe tills han kommer hem....
Gottade mig med två huvudvärkstabletter istället nu. För min nacke och skalle verker som attan...
Börjar bli lite rädd nu...
Men det är säkert inte nått.
Ha det gott min vän.
Kram Synne.

synne sa...

Undrar varför jag står som anonym?
Det är jag ju inte.
Kram igen.
Synne.

Hannis sa...

Moahahahaha!
Fan,jag kommer att kissa på mig snart!
Du har ju en låda som funkar,det är ju bra=))

Kram

Lina sa...

oj, skönt eller jobbigt eller vad kan det vara. Ibland vet man inte vilket. Tur att du fick tag i posten i alla fall. Hoppas du fick något speciellt i lådan!
/Lina

Zäta sa...

Icke fullt så rara Rana!

Är du arg är det bättre du går lös på nåt annat. När jag bodde i lägenhet hände det att jag sparkade på vår ytterdörr.

Hoppas det arg-glada ersätts av bara glad-glad lagom till kvällen.

Jag har förresten pratat med Magnus Samuelssons pappa i ett jobbärende i veckan, och lovat honom att rösta på Magnus, så tittar du på dansen i kväll får du gärna rösta på honom från mig också.

Puss på dej!

Vita Stunder sa...

Bättre att ta ut ilskan på brevlådan än på sig själv iaf! :)

Om någon idiotisk granne frågar om brevlådan le i mjugg åt granne och säg att det är en installation som snart ska ställas ut på Liljevalchs :D
Så det så!

Perfektion är en fiende!
<3 Anna

Cattis sa...

men jösses!

trodde faktiskt att det var din brevlåda.

och jo, jag sitter här och skrattar. Men inte åt dig utan med dig, hoppas jag.

Kände igen mig själv som jag kan vara emellanåt.

Befriande att tillåta sig att bryta upp en brevlåda


önskar dig en skön fredag!
kram
Cattis

Vaniljlatte sa...

Åh vad skönt att läsa att det finns fler med kort stubin! :)

hoppas det blev bättre sen?

kram!

Karins fotoblogg sa...

Hahaha!:)Så du kan också bli provocerad av döda ting? Våran diskmaskin brukar skratta mig rakt upp i ansiktet genom att översta hyllan alltid rullar ut när man stoppar i där nere. Jag törs dock inte ge igen på diskmaskinen(för dyrt och jobbigt att vara utan) utan vänder mig till skåpdörren brevid. Den går dessutom lättare att smälla hårt med ;)Jag tror på fullaste allvar att saker och ting kan jävlas med en för att de vill. Eller? :)

lottens vita och gröna sa...

men det var väl en bajsskitar dag du rana, kan inte låta bli att le, inte åt dig utan med dig...jodå jag vet att du inte ler just nu men sen vet jag att du kommer flabba åt din flebbiga låda!!! ha det gott, om du ler..låtsasler..så bildas ändå endorfiner så pröva det..varmkram lotten

Kajsa sa...

Men det verkar vara mycket energi, lite agressivitet och en hel del oberäknelighet i dig just nu. Svisch vad det går! Något speciell orsak?

Jäm sa...

våld löser visst problem hahahaha :D

Jäm sa...

våld löser visst problem hahahaha :D