09 mars 2009

Barnprat

Jag brukar tjuvlyssna på ungarna. Jag hör hur storasyster Surrabutt tålmodigt förklarar världens mysterier för Lille Brottarn. Jag hör hur hon ger honom milda tillrättavisningar och jag hör hur hon skäller på honom. Och han svarar lite hur som helst: med rara kommentarer, med vredesutbrott eller goddag yxskaft.

Surrabutt: Det är min tur nu.

Lille Brottarn: Nej, det är din tur!

Surrabutt: Men jag sa ju det.

Lille Brottarn: Jag med.

Surrabutt: Vill du att jag ska bli arg på dig?

Lille Brottarn: Jag knuffa dig. Det var inte mening. Jag ka säga felåt.

Surrabutt: Du är så tokig, du. Jag orkar inte bli arg på dig.

*

Rösta på Rana

26 kommentarer:

oumberligating sa...

Först så höll jag på att skriva bara ordet "fint" men jag har nog drivit lite för mycket med och om förmycket så det ordet från mig kanske inte verkar seriöst, men faktiskt det får bli "fint"
Kram från idag en liten extra trött Peter som fick ta hand om "Lila Frun" lite extra inatt, nära ambulans igen. "Lilla Frun" skriver egentligen inte om hur dålig hon är, men förra året var hon inlagd 4 gånger, rehabhem 2 gånger så hon har det lite besvärligt, milt sagt. Hon har en nervblockad inlagd sedan i oktober men den håller på att släppa nu så vi får se vad som händer. Ha en fin dag!
Kram från Peter!

oumberligating sa...

Sitter och gör det just nu men det är mycket dataproblem här i "busken" just nu, uppdaterar för fullt. Men eftersom jag blivit kompis med Åke och "Hans värld" så är min dator nu ansatt med de flesta virusar och maskar som någonsin går att uppbringa i "cybervälrden" men var inte orolig inget lämnar den här datorn som inte är absolut rent.
Sitter just nu också och skriver en komplettering på en jobbansökan, alltid en ljusning när någon begär in fler handlingar.
Har själv tappat greppet om datateknik helt, mina söner dominerar det området, men det är trevligt att vara uppkopplad med flera datorer samtidigt. Fast det går lite trögt med "ansökningarna" man måste vara på topp när de skrivs, ja inte allt, merit(cv är ju det det är men det personliga "brevet" måste ju anpassas. A-kassan sänks till 70% det är ju bra för nu har ju någon klok person fått för sig att då ökar jag mina ansträngningar att söka jobb.
Nu är det planering för vårens marknader och loppisar som gäller så i helgen har jag putsat silver för glatta livet (sådant jag köpt in för att säljas vidare) jag säljer kompletta dukningar med äldre Rörstand/Gustavsbergs porslin, glas och bestick. Vill någon köpa även bordet och det händer det med, allt är till salu. Funderar nu att köpa på mig ett lager av äldre rollatorer och liknande, varenda gång "Lilla Frun" är med så är det någon glad "Kulturberikare" som vill köpa hennes handikapphjälpmedel och skicka hem till Långtbortistan.
Oss går det ingen nöd på och sedan äldsta sonen börjat jobba så flyter det mesta på, men visst är otryggheten ibland otrevlig. Såg en insändare idag i Svenska Dagbladet har försökt att nå henne för jag vill skriva om det hon berättar som även jag varit med om, att man måste i princip säga upp sig om man är för sjuk för en viss typ av arbete och då tvingas att söka något annat och i ärlighetens namn vem fan anställer en som är sjuk. Finns några fall i verkligheten och i sagorna hos Försäkringskassan. Tuff tid nu, som Peps Persson sjunger.
Kram Peter!

Merja sa...

Gulligt:)) Ha en bra dag!

Speja sa...

Det är något av det roligaste att "tjyvlyssna" när barnen pratar med varandra. Och ibland häpnas man över hur många av ens egna ord som återanvänds.

hemma hos Bus sa...

Ja ibland är det riktigt kul att tjuvlyssna på dom små.

Gissa hur rätt du har om min längtan till våren...100 poäng till dig tjejen.
Tyvärr har jag ingen konstnärlig talang så jag knyckte bilden på nätet, men det är rätt kul :O)
Hoppas att du får en härlig dag. Kram på dig

Karins fotoblogg sa...

De är för goa de små liven :)Jag brukar också tjuvlyssna på gossarna :)Det är ju mest G som snackar men O har börjat komma ikapp nu. Fantastiskt vilka dialoger de kan ha!
Kram

Tant Ulrika sa...

Svar: NEJ..nej o åter nej, ingen BLODpalt här inte! (UÄHH!) Här pratar vi vanlig hederlig pite-palt med en näve fläsk i =)

Ha en underbar dag!

Kramar

ia sa...

Visst är ungar för härliga!

Tant Ulrika sa...

HAHAHA! Tänkte inte på det ;P

Kram

synne sa...

Vet du Rana att när man inte kan få egna barn så är jag så glad jag dela dina barn med dig ibland.
Jag älskar dina små vardagsberättelser om dina ungar.
Jag är så glad jag fann din blogg.
Kramen Synne.

Niklas exponeringstränar sa...

Humor och värme som vanligt. Tack för det. Vår G berättade härom morgonen " När vi inte fanns så kallades rymden för framtiden men nu säger människorna bara rymden, för vi bor i rymden pappa"
Ha en dag
/Niklas

anbam sa...

Du har så goa ungar! Det är så roligt att lyssna på barns resonemang med varandra. När jag var liten spelade min mamma in ett kassettband med min systers och mina små samtal. Det är lite goddag yxskaft där också! ;-)

Kram!

Zäta sa...

Det har betydelse att du instämmer, för mig!

Puss på dig!

Lina sa...

Skönt hur hon tar den vuxnes roll på största allvar:) Men dom är ändå så gulliga mot varann? Det lät i alla fall fint!
/Lina

Daniel sa...

Det verkar kärlek banne mej!

Vita Stunder sa...

Det är härligt att du är med och lyssnar Rana! :) Och så fin bild!

Själv har min dator drabbats av virus invasion :/
Det betyder att jag måste leva utan dator om 25 minuter och några dagar framöver..
Datorn måste få åka till doktorn. Den är i övrigt ganska sjuk..

Utan dator = jag har inget annat val än att ta itu med skiten som samlats i alla vrår här. Förmodligen ett tecken, sätt fart nu!
Så nu ska jag dra ut sladdarna på kolossdatorn och ge mig själv en spark i arslet -
så svarar jag inte på mejl, vet du varför..
Jag har inte avlidit, datorn är inte hemma bara :)

Kramar!

LillaFlisan sa...

Hahahahahaha!!!!!!
UUUUUUUUNDERBART!!!!!Flisan

ESMERALDAS HJERTE sa...

how u make my day, baby....How u remind me to just take a while; make the world stop as ichoose to catch my breath; thinking about the wonderful, wonderful thoughts of yours...mens jeg sukker i velvære over dom VAKRA barnen og DEN HEEELT HEEELT SPESIELLE, VAKRA mamman....

Og varfor jag skriver på engelsk? jag vet inte....varfor inte på en måndag....?

kraaaam på dig...and lots of LOVE:)

Sill-Britt sa...

"Ja ka säga felåt". Så fint. Jag tycker det är så fint när de tillrättavisar, ja uppfostrar varann.
Elvis har lärt sig att säga "osscht" och vi är så stolta. Första mat-ordet och man hör ju att ungen har potential.

Camilla sa...

Jag orkar inte bli arg på dig ... Hon är klockren din lilla tjej :D

Lallis - liv och leverne sa...

Haha, helt underbart:)
kram Lallis

Kajsa sa...

Åh, denna underbara syskonkärlek! Jag längtar såååå tills mina små kan börja gnabbas. :)

Annalunda sa...

Ja de godingarna... söööta som alltid! Hoppas att allt är väl med dig...!? Sarahs sjuka var bara något tillfälligt... hon var så pigg och kreativ och pysslig i helgen att hon numera bara har lite hår där bak. Vid öronen är det klippt in till skalpen... Så nu har jag fått sy hårband som hon ska ha på dagis för annars vill hon inte gå dit... "Jag skulle ju baaaja göja mej fiiiin...snyft, snörvel..."

Jag plingar!

Kramis

Katja Kristoferson sa...

Härligt!

Rosa sa...

Herlig!! : ) Du har bare de skjønneste unger : )

purplerain sa...

Syskon kärlek..