25 mars 2009

Näsblod

"Känsliga tittare varnas. Innehåller scener som kan verka stötande."

Jag har förstått att jag har en rätt perverterad inställning till blod. Jag älskar såna där amerikanska sjukhusdokumentärer där man får se djupa sår, blod och benflisor. Det är mycket möjligt att min något opassande förtjusning till stor del beror på att Mannen sitter likblek bredvid mig i tevesoffan och skriker: "Men kan du byta kanal, för fan!!"

Jag har skrivit om näsblod (och Mannens överdrivna reaktion) förut. Nu gör jag det igen.

Jag kan inte ha sovit särskilt djupt, eftersom jag i natt vaknade av att jag blödde näsblod. Efter den senaste tidens knäckande vaknätter var jag emellertid så slut, att jag bara inte orkade gå upp. Om jag för en gångs skull inte blev väckt av nån liten unge, tänkte jag inte stolpa upp för lite näsblod. Jag var så trött att jag inte ens orkade lägga mig på rygg. Så jag låg kvar i framstupa sidoläge och lät tyngdlagen jobba tillsammans med blodet. Det enda jag orkade var att lägga en kupad hand under näsan så att jag inte skulle bloda ner hela kudden. Som alla fattar, var denna lösning högst provisorisk. Till slut fick jag ju masa mig upp ändå. Mannen var inte imponerad av något av detta.

En annan näsblodsgång (jag säger ju att jag sover för lite) så började det faktiskt rinna blod ur ögonen. Visst, jag kanske snöt mig lite hårt. Men visst är det skojigt? Jag var tvungen att ta en bild på det. Mannen höll på att bryta ihop.

Jag: Kolla på det här.

Mannen: Du. Jag vill inte se.

Jag: Men det är en kul grej...

Mannen (påtagligt irriterad): Men kan du ta bort den där!

Jag (försöker behandla hans hysteriska reaktion med lite neutral, medicinsk fakta): Men du, det är ju inte så konstigt egentligen... Tårkanalen är ju förenad med bihålorna på nåt vis, så att...

Mannen: Kan du vara tyst.

Jag: ... så att det kommer blod ur ögonen, det kan ju hända.

Mannen (härmar mitt tonfall): Kan ju hända..! Ja, det är ju jättenormalt!

Hahaha, mes. Bilden jag försökte visa var den här. Det är möjligt att känsliga själar som Zäta, Ann och Linda ska titta bort.

*

Rösta på Rana

41 kommentarer:

Vita ljuva tankar sa...

Gaaaahhh! Hjälp!! Jag vet att du varnade mig, men då KAN jag ju inte låta bli att kika in ;) Jag scrollar snabbt ned till lille brottarn istället som bara är såååå söt och sååå lik söööööte Björn :)

Kan hålla med om att P.o.p är lite dyrt, men å andra sidan är det en väldig andrahands marknad på prylarna. Man kan ju få igen mer än hälften av pengarna på begangnade plagg!


Kram Linda

Anna sa...

Ha ha ha! Ett inlägg i min stil.

Jag försökte för maken beskriva det som kom ur min näsa efter influensan. Han ville inte riktigt lyssna, så jag bad att få visa honom.

Fattar inte varför alla är så känsliga!?

:-D

Vaniljlatte sa...

omg! läbbigt! och då är jag inte ens av den där riktigt känsliga typen..

Lina sa...

Läbbigt! Jag har aldrig blödit näsblod i hela mitt liv, men min kille däremot blöder hela tiden... Kanske det är dax för er båda att ta hand om er själva. Om det nu finns en chans i världen att få det att fungera.
Ta hand om dig alltså.
/Lina

Vita Stunder sa...

Älskade vännen...
När det kommer blod ur ögonen då bör man ringa doktorn och fan ta sambo eller den som ska finnas där för att stötta en när de pjoskar över blod!

Jag blir ahfjkadhfjködhföhadfahufa -
ja!

Den här bilden undgår mig inte -
den ropar inte,
den skriker.

Du vet vart jag finns!

Always yours,
A

Zäta sa...

Men FYYYYY vad äckligt!

Och du, det hjälpte liksom inte att du skrev att jag inte skulle läsa. Jag blev som ett barn som inte kan låta bli att glutta lite på julklappspappret.

Men FYYYY!

Fast coolt ändå liksom. Du vet väl att Jesus grät blod när han hade dödsångest i Getsemane kvällen innan han korsfästes.

För övrigt, jag kanske är lite uppspelt och inte kan uttrycka mig så tydligt. Det blir jag och maken, den stackars kraken. Och om vi träffas i stan kanske jag kan släppa iväg honom till Claes Olsson eller nåt... Jag mailar dej i kväll.

Fredrik sa...

Åh, fy faan...

Brainflakes sa...

Coooooool bild!
:-)

Willewira sa...

Intressant.... ur ögonen!!
Har nog aldrig sett något liknande...

Hm... kanske dax för ett läkarbesök... eller en sovstund. :)

Var rädd om dig mitt grodegull!!
Hoppas du får till en träff med Zäta - hälsa från mig!! :) Du kan sätta en latte vid stolen bredvid er och låtsas att jag är där och säger hej...

störta kramen!!
Willewira

Hannis sa...

Moahahaha!
Du är för skön!

Vad gör sprayfärgen på hyllan???

Kramen

Anna sa...

Ahhahahahahahahah!!!! Jag höll på att skratt ihjäl mig när jag läste detta!!!!! DEt är ju bara för underbart roligt skrivet! Och bilden är superläskig.

Anonym sa...

!(Lite varning på att visa såna bilder Rana.... Snart kanske du har en massa människor vallfärdandes till dig för att titta på mirakel-madonnan som gråter blod..... Nu börjar det ju vankas påsk och allt och det vet ju alla att dessa mirakel alltid dyker upp i samband med långfredagen..... ;-))

Näe, det var verkligen inte roligt!
Visst var jag för cyniskt och ironiskt fördomsfull nu??

Ja..... Det var jag nog......

F'låt!

Kram


Flisan (som inte orkade logga in...)

Maria sa...

WOW, det ser sgu gódtnok lidt vildt ud det der rana. Men også lidt... sådan WOW.

jeg elsker også at se sådan noget blodigt og "klamt" noget. En af de bedste arbejdsdage jeg nogensinde har haft, var dengang hvor jeg arbejde på hospitalet og fik lov at være med til både en knæ- og en skulderoperation. DET var kult. Og så har jeg rørt ved brusken fra en mands skulder, herligt. (en smul morbidt måske, men jeg elskerde det)

KLEM Maria.
Ps: håber snart du får noget ordentligt søvn.

Maria sa...

WOW, det ser sgu gódtnok lidt vildt ud det der rana. Men også lidt... sådan WOW.

jeg elsker også at se sådan noget blodigt og "klamt" noget. En af de bedste arbejdsdage jeg nogensinde har haft, var dengang hvor jeg arbejde på hospitalet og fik lov at være med til både en knæ- og en skulderoperation. DET var kult. Og så har jeg rørt ved brusken fra en mands skulder, herligt. (en smul morbidt måske, men jeg elskerde det)

KLEM Maria.
Ps: håber snart du får noget ordentligt søvn.

oumberligating sa...

Hur ska jag kunna ta det lugnt med min onda nacke när du gör ett sådant underbart innlägg om blod!
Jag lånar ett av "Lilla Fruns" lite "bättre" piller så jag kan skriva dessa rader(ler) Om jag ska svara eller skriva så blir det denna kommentar. Har många underbara blodhistorier att berätta, men jag tror att jag gör det via mail när nacken är bättre. Via har flera underbara blodminnen i den här familjen, men då snackar vi inte näsblod, favoriten är när "Lilla Frun" hade en Hoffmanställning inopererad i bäckenet med 4 utstickande stålstag genom huden i 3 månader, pysslade mycket med dem vill jag lova, rengöring 4 gånger per dygn, ett paradis för den pysslige dvs jag. När Farfar förlorade benet är också en speciell händelse, hade jag varit rädd för blod då hade han varit död idag så skicka mannen på KBT, Blod måste man klara av, det dör många i onödan för denna skräck, hade jag varit smart så hade jag velat vara kirurg(ler) Berättar senare om benet, nu måste jag vila!
Kram från Peter!
PS: Ett annat blodigt minne är när mellan sonen föll ner ifrån ett träd, höll på att sluta riktigt illa även där! Vi kanske ska starta upp det som bloggtema "Blodiga mäniskor som jag mött!" För många år sedan slog en granne ihjäl sig utanför vår dörr....men jag ska nog sluta skriva nu!

Karins fotoblogg sa...

Fy fan. :)
Han kan inte ha det lätt maken.... ;)

Jag kan ju inte låta bli att undra.... du rådfrågade aldrig en läkare om det är normalt? Jag hade inte varit så kolugn som du verkar. Typ hysterisk hade kanske varit min reaktion....

Kram

Kajsa sa...

Jag är inte så känslig av mig men jag tycker nog att du ska kolla upp det där. Att blöda näsblod så lätt låter inte bra. Kram på dig.

Knicke sa...

"Kolla knicken, jag blöder i ögat, kolla, kolla vad coolt. Jag måste ta en bild. Kolla, kolla då!!
Varför kollar du inte, kolla då"

Öh, va?
Du är väldigt söt, men du är också väldigt störd!

Det sägs att man ska lyssna på kroppens signaler. Din kropp signalerar inte längre. Den blåser i domedagsbasuner.
jaja. Vad som helst för att ha lite kul i tillvaron! (?)

Vita Stunder sa...

Varsågod vännen :)

Skit i uppenbara idioter!
P.Ä.E.F!!!!

<3
Din A

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Hm, det verkar lite skumt det där.
Tokiga roliga du. Ha en bra dag, kanske lite kortare dag och mer sömn??? Kram

Go gôbbe från Götet sa...

Eh, plåster någon?

Här får du ett knippe plåster, som kanske kan passa tuffa Rana.

Får nog tipsa Mikebike också . . .

Det är som någon sa´: "kroppen signalerar inte, den blåser i domedagsbasuner". Får sköta om den - kroppen alltså.

Ha det! / Go gôbbe

Vigdis sa...

Wow!
Jag är uppriktigt fascinerad!
Vet ju att Näsa/tårkanal har
en viss connection...men att det kunde bli så här hade jag ingen aning om!
Jag är inte så blödig när det gäller andra, men har däremot lite svårt för mitt eget blod. ;)

Tant Ulrika sa...

Först kunde jag inte låta bli att skratta lite åt dina näsblodsbravader i sängen (jag hade gjort precis dsamma..vad gör man inte för lite sömn!) O känslig för blod är jag inte..men då jag såg bilden på ditt öga..jiises =0 En riktigt ruggig bild!!

Thomas sa...

Eeuww!!
Är av samma skrot och korn som din man, dvs blod, operationer och liknande får det att krypa i hela kroppen.

Niklas exponeringstränar sa...

Coolt och skrämmande. Är själv otroligt fascinerad av kroppen och dess funktioner. Tittade tex. storögt när vår nr 2 fölöstes med snitt. Och näsblod genom ögat är ju onekligen fascinerande...men en läkarkontakt skulle nog inte skada.
/Han som också blöder näsblod och har bränt

Hjärtat Mitt sa...

Uuurrrkkkkk!!!!!
Kunde knappt läsa ditt inlägg och bilden blev bara för mycket!
Vet att du varnade, men man är ju nyfiken :)
Tål inte blod alls, kan knappt skriva eller läsa om det.....
Så hur jag kan älska CSI, det är en gåta. Sitter och halvblundar många gånger, hihihihi

Sen var det ett tvillingparet nedanför (Vet dock inte om dottern skulle hålla med om det), och det där med pingvinen kan man ju verkligen fundera över (var får de allt ifrån, de små liven).
Underbara inlägg i alla fall :)

Mindre roligt att inte få sova på nätterna. Hoppas att det blir bättre på den fronten snart, för din skull.

Kram Mari i Marieholm

Sill-Britt sa...

Ghaa! Jag hade dött om jag sett någon blöda ur ögonen sådär! Hade det varit nån av ungarna hade jag ringt efter ambulans och gapat "Ebola, det är Ebola!".

Daniel sa...

ibland när livet e hårt kan man inget annat än att gråta blod!

Trollmor sa...

Å ena sidan kan jag ju förstå din blodtörstiga fascination (har en liknande, fast dock för var, och minns fortfarande en episod ur Djursjukhuset där de snittade en böld på en stackars kanin).
Å andra sidan vill jag helst av allt säga:
Ta hand om dig Rana!
Kramar Trollmor

Christian sa...

Whoah, SCARY bild.

Lite som nån japansk skräckfilm tycker jag.

Allt hänger ihop i huvudet. Påminner mig om när jag tog ögondroppar som spred sig genom alla kanaler i huvudet och efter en stund började det smaka konstigt i munnen.

Karins fotoblogg sa...

Jag hörde ryktas om en kommentar som ett cybermonster åt upp i den stora cyberrymden ;) Trist!

Du, jag har en liten utlottning hos mig, du kan väl vara med så att åtminstone någon är det. Det blir så pinsamt annars ;)

Kram

Maria sa...

Nämen läskigt att det kom ur ögonen, det har jag aldrig varit med om! Men det finns väl förbindelser mellan näsan och ögonen med tårkanalerna.
Jag brukar också blöda näsblod då och då, men nu var det länge sedan.

Carro sa...

Den där bilden var nog i smyg ämnad för mig!!! Fy fabian! Jag kunde ju inte låta bli att titta och se nu hur jag mår - URK!

Gumman - jag ska äta lunch på vårt gamla hak på tisdag. Hänger du med?

Jenny sa...

Herregud - här hade en varning även för vanligtvis O-känsliga läsare varit på plats. Jag brukar inte reagera, men blod och ögon hör INTE ihop. Jag är någonstans rätt imponerad av din pragmatiska inställning, men... Hörru - var rädd om dig. Sov mer!

Tom Sawyer sa...

Helt skruvat inlägg! Me like a lot =D...men jag kan förstå mannens reaktion.
Tack för att du lurade upp mina mungipor min vän =)

Ha det bäst!

Jäm sa...

Hahahaha dina personliga riktade varningar kom lite väl nära bilden ahahahhahaha.

Gillade kommentaren "Is that a fact? Is that a fuck?" HAHAHAHA :P

Mer blod!! :D

Fröken Eko sa...

Uj va läskigt!

Arga Mamman sa...

Bläääää! Men jag tror nästan att jag klår dig vad gäller "äckligheter" iaf...hahaha!!!

Kramis!

Anonym sa...

Vad "roligt" att det inte bara är jag som lyckats med den "bedriften" att blö näsblod - genom ögonen. =)

Elin sa...

Coolt tittade bara in inte ett dugg äcklad fast å andra sidan är SAW mina favoritfilmer och så har man ju sätt värre. :)

F sa...

Mmm.... haha! Blod xD Beställde just hem lite... (skojar inte)