04 mars 2009

"Det är i alla fall inte tråkigt"

Jag och väninnan A har ett talesätt för jobbiga tider. När arbetsgivare, män, livet och allsköns omständigheter bråkar, när tårarna trillar och stressen jagar en - då säger vi: "Det är i alla fall inte tråkigt". För tråkigt är värre än jobbigt, tråkigt är värre än förjävligt. Och jag är hellre ledsen, arg, stressad (och nästan vad som helst) än uttråkad.

Nånting ditåt tänkte jag om Lille Brottarn (den tvååriga sonen med vattkoppor) i natt. Jag höll visserligen på att bli galen på honom, men långtråkig och enahanda var han inte. Så här såg natten ut:

Lille Brottarn: Mamma, kooooom!!! Jag höver dig!

Jag (lommar över och lägger mig hos honom): Natt natt nu...

Lille Brottarn (en halvtimme senare): Mamma, gåååå!!! Jag vill va i-red!

Jag (lommar därifrån): Visst, sov nu gubben...

Lille Brottarn (en halvtimme senare): Mamma, kooooom!!! Jag lessen!!!

Jag (lommar tillbaka): Mm, nu sover vi...

Lille Brottarn (en halvtimme senare): Mamma, gå här-i-rån!!!!

Vid småtimmarna tappade jag räkningen på hur många gånger jag hade fjantat ner och upp ur hans säng. Jag har ta mig fan härjat med honom precis hela natten. Jag blev nästan galen till slut, men - han är i alla fall inte tråkig.

Bild: Lille Brottarn (oprickig på denna bild) är inte tråkig.

*

Rösta på Rana

18 kommentarer:

Fröet sa...

Ha ha, en liten diktator det där ;)

synne sa...

Hej på morgonkvisten.
Ser ni kämpar med prickar och klåda ännu.
Inte så kul det där. Men det går över. Tar lite tid bara. Kom ihåg de tre Tna. Ting Tar Tid.

Skrattar åt dina bananer. Jag håller med din far. De smakar inte gott. Kastade ett gäng bananer nu, efter sportlovsbesöket. De var ööööhhh ganska bruna ja...

Nu ska jag äta frukost.
Hoppas på bedring hos er alla inom en snar framtid.

Vår???
Inte här, med en nästan en meter snö ute... Mer är i vänte...
Kramen synne.

Anna sa...

Uuuh, snacka om jojo-sömn!

Här hemma är det mycket växtvärk och mardrömmar om nätterna just nu, så vi ger parketten fin patina.

Fram och tillbaka...

Speja sa...

Hihi, det kan man ju inte anklaga honom för. Tråkighet, alltså. Hoppas han har bestämt sig till kommande natt. Hur han vill ha det, alltså;)

Niklas exponeringstränar sa...

Intressant talesätt. När jag för en tid sedan skulle beskriva mitt jobb så beskrev jag det som svårt, tråkigt och rörigt. Formulerade även den gången paradoxen (ang. jobbet alltså); man är rädd att bli av med det som man egentligen inte vill ha. Jo jo...
Vattkoppor och sömn. Vet precis hur det är. För ganska exakt ett år sedan hade vi samma sjuka i vårt hem (kombinerat med influensa och öroninflammationer). Tycker nog det var liiite tråkigt iaf :-)
Ska bli spännande att få se ER trädgård och bilderna på min blogg var ej från botan utan från stadsträdgården. Ha en dag
/Niklas
PS. Har ni provat Tavegyl mot klådan (prickarna?)

oumberligating sa...

Tråkigt är inte kul!
Mvh från Peter!

Lina sa...

Men du låter i alla fall som en kärleksfull och underbar mamma som orkar springa fram och tillbaka och som finns för dina barn:) Jag förstår att han ångrade sig efter ett tag när ni båda låg där och trängdes, varmt och jobbigt och tryggt som tusan!
Hoppas du får tillfälle att ta igen dig idag!
/Lina

Zäta sa...

Obotligt optimistisk i alla lägen, det är min Rana det!

Niklas exponeringstränar sa...

Hej igen...nu smet jag från ett möte för att förbereda ett annat men passar på att ta mikropaus i bloggvärlden istället.
Intressant att du ser svårt, tråkigt och rörigt som en självmotsägelse. Och till viss del kan jag nogförstå dig, självmotsägelsen till trots så passar beskrivningen fortfarande för jobbet mitt.
Men som jag ser det kan vissa tråkiga saker vara vilsamma (klippa gräset, diska, tvätta bilen etc) medan andra saker bara ÄR tråkiga tex granska avtalstext, simma längder i simbasäng, pensionssparande etc. Det tråkiga från beskrivningen av mitt jobb hamnar i den andra kategorin.
Nä...nu var det för mycket neg.-snack, Det är roligare att vara glad (som K sa en gång under graviditeten med nr 2 när hormontårarna sprutade) så sant så sant. Ska bli spännande att se lite fler foton. Det ser jag fram emot. Ha det
/Niklas

oumberligating sa...

Rana, nu ska vi prata allvar du och jag (ler) Gissa vem som kommer vara din assisten på båten, jo,jag!
Mvh från Peter!

oumberligating sa...

Sluddrar jag redan i texten (illavarslande) ska självklart vara assistent!
Peter igen!

purplerain sa...

Nä, tråkig är nog det sista han är. Sötisen.. Min man fick vattkoppor som vuxen. Hamnade på infektion på lassa. Över 50 koppor på struphuvudet. Ha det gott.

Vita Stunder sa...

Älskade Rana,

Jag har just läst ditt inlägg här och dina kommentarer inne hos mig och måste erkänna att livet faktiskt är tråkigt, just nu.

Jag skulle vilja skriva ett utförligt svar varför här, men om du har msn får du gärna lägga till mig där så kan jag berätta där eller om du vill mejla:
froste_eriksdott@hotmail.com

Kramar till dig, Anna

oumberligating sa...

Jo Rana, jag vet vad jag ger mig in på, ska berätta en sak som du inte får säga till någon (ler). Min fru har dansk Mamma och Finsk Pappa den kombinationen och fest är oslagbar, så jag kommer utan tvekan att kunna ta hand om dig en kväll iallafall(ler)
Du det här med Åke, jag tror att det är en ny Åke på gång, titta mellan dina två kommentarer på min sida, intressant, en ny bekantskap kanske,
Mvh från Peter!

Vigdis sa...

Charmknutte! =)

smultron sa...

Jag har nog aldrig haft det tråkigt.

Vilken charmis!

MiaMaria sa...

Hejsan!

Dessa härliga krabater...bollar med mamma så mitt i natten......
söt är man ju också....

HA´det så gott denna torsdag!
MiaMaria

Willewira sa...

Fjärrkontrollen kommer i olika skepnader... ;)

Puss och sov gott när du får!!

Willewiris