08 maj 2009

Big booty

Okej, jag kanske inte hittar så himla många ord nuförtiden. Men häromdan blänkte det till och jag fann de exakt rätta orden. De var få, men de var bra.

Förort, tunnelbana. I ögonvrån ser jag hur en svart snubbe spanar in och kommer nära. Han kliver av efter mig och ställer sig precis bakom mig i rulltrappan. Det hela känns så bekant, fast det var ett tag sen sist nu. Jag vet vad jag har på mig, jag vet hur jag ser ut, jag vet vad som ska hända.

Hörni! Jag vet att jag skulle förlora varenda modelltävling i landet. Men jag vet också att jag ser ut på ett sätt som vissa män (sannerligen inte alla) finner oemotståndligt.

Snubben hänger sig på, pratar engelska fastän han kan svenska (så gör de alltid): "What's your name? Do you live here? Listen, I'm an artist. Would you like to take some coffee with me? Maybe we could be friends..."

Och jag säger inte ett ljud, flinar bara. För plötsligt är det bara nog. Jag orkar inte med en sån här snubbe till. Jag orkar inte en enda gång till säga hur upptagen eller gift eller nyförlöst eller lesbisk jag är. Men samtidigt har jag så oerhört svårt att vara otrevlig.

Men orden kommer till mig och nu jävlar blir det iskall avspisning á la flirt. Mitt i snubbens raggningsbabbel och gestikulerande kliver jag plötsligt inpå honom. Jag ser rätt in i hans ögon, alltjämt flinande. Jag avbryter hans svada med en enda replik. Jävligt högt och jävligt långsamt säger jag, stint stirrande in i svarta vackra ögon: "You like me just because I have a big butt." Och så snurrar jag runt och går ifrån honom, utan att vända mig om. Mot min rygg - eller för all del häck - studsar hans bestörta ord: "No no... hehe, I lookad at your face. Your face!"

Ahh. Det är skönt att inte vara tjugo år längre.

*

Rösta på Rana

21 kommentarer:

Niklas exponeringstränar sa...

Rana, mitt i verkligheten. Det verkar som du hanterade det hela mkt bra. Själv har jag som standardreplik (nä jag vågar inte säga den varje gång) till ngn "antastar" mig på stan; "nej tack, jag har redan ätit". Funkar på de flesta.
/N

Hannis sa...

Hehe!
Bra där!

Finaste helgen till dig/
Kram Hannis

Pockethexan sa...

Bra sagt!!!

... o trevlig helg!/sagt av Hexan själv

Cath sa...

Visst är det väl härligt när man kommer på den där bra repliken direkt istället för 25 minuter senare! Bra sagt!

Trevlig helg!

PS! Carina har fått jobb!

Annie ~ Annalunda Ting sa...

Härliga människa!

Tack tack för den fina länken!
Så här är det - du har både ett vackert face och en vacker bak!!!!

Love you

Zäta sa...

Haha Rana!
Du erbjöd dej inte att hångla lite i rulltrappan då...

Jag lovar härmed att sno din goa kommentar, ifall jag någonsin skulle råka ut för en stirris.

/Hon med en större "butt"

Zäta sa...

Och mitt svars-SMS var helt allvarligt för så är det.

Hjärtat Mitt sa...

ASG!!!!!!!
Tack för att du bjöd på den.
Ska absolut lagras i minnet, att tas fram vid behöv :)

PoK
Mari

Kajsa sa...

Good for you! :-D

Karins fotoblogg sa...

Hahaha :)! Du underbara kvinna!

Kolla här då! http://fototavling.idg.se/bildtavling/8/vote.jsp?mid=bc976ffa741b92cf

Hälsa Knickpicke om tävlingen... han gillar ju och pilla i PS. Och så får du förstås ge mig betyg ;)

Kram

jäm sa...

Hahahahahah :D BRA GJORT!!

På sista tiden har gamlingarkommit fram till mig och pratat :O haha en tog mig på röven :O

Annars är det kul att sätta sig brevid någon på spårvagnen och sedan efter sisådär 10 sekunder "låtsas-diskret" vifta med handen och låtsas som det luktar illa och byta plats... Hehehe, elakt men roligt :D

oumberligating sa...

Hej Rana! Ursäkta att jag stökar till det i ditt kommentarsfält, men jag är faktiskt sjuk och då får man göra fel pga att man är lite "trött". Nedan börjar den egentliga kommentaren, men jag råkade, skriva den under mig själv och pga av något "tekniskt" så gick den inte att föra över till dig i sin helhet, så du får halva kommentaren först och sedan andra hlvan(ler) Förlåt! Alltså första halvan nedan:
Hej Rana! Nu djävlar i min "lilla låda" ska det skrivas här. Nu när du sakteliga börjat komma tillbaka till "bloggvärlden", men ett varningens ord vill jag säga, ta det lugnt med skrivandet. Det tar på krafterna det vet alla som lägger sin själ bakom sina ord!
Jag borde också ta det lite lugnare med skrivandet, men kan faktiskt inte göra det och nu när jag gjort en "inre vandring" under en hel natt (återkommer till det) så har jag insett att det är egentligen inte skrivandet i sig som tar på krafterna utan mera under vilka former det sker, som nu 4 minuter över sex på morgonen exempelvis är det helt perfekt för mig att skriva några små korta, enkla radet till dig(ler). Vaknade för en timme sedan av et stilla vårregn som trummade emot fönsterbläcket, poesi, nej då, bar ett mycket behagligt ljud. Dessutom doftar jag parfym och vaknade också i fel säng efter en omtumlande natt. Bli inte orolig nu, jag har inte övergett "Lilla Frun", allt har sina naturliga orsaker, kommer även där till det senare! Oj, det här blev redan nu lite rörigt att få ihop, känner jag, men jag är faktiskt riktigt sjuk dessutom, inte nog med medicinerade hörselgångar jag har varit och bekantat mig med en "vän" som du och jag "pratade" om i några inlägg i början av vår bekantskap Gustav S Berg!
Rana, du börjar bli orolig erkänn, parfym, fel säng och Gustav S Berg..........fortsättning följer i nästa kommentar!

oumberligating sa...

Här kommer fortsättning på kommentaren ovan:
Jag, tar det ifrån början. "Lilla Frun" och jag var på "stadsvandring i förrgår" (se blogg) det är fysiskt tufft både för henne och mig, så igår bäddade jag ner det "Lilla Livet" och begav mig ut i Stora Världen! Ja, nu blev det inte så långt, en sväng ut till Dalarö bara. Solen sken och fåglarna sjöng, kallt som fan bara men fint på alla sett.
Mitt favorit hak på Dalarö var förstås stänkt så inte blev det någon plankstek där inte till lunch, tre turistbusar var där men knappt något öppet (vakna turist Sverige, fast det ska jag göra ett inlägg om). Till slut så hittar jag ner till Gamla Tullhuset och vattnet bakom. Där ligger ett alldeles förtjusande, nationalromantiskt littet "våffelhus". Kliver på och möts direkt av vad jag läser av som här borde jag inte vara kund!
En helt korrekt liten Kärring i 60 års åldern, kundkorrekt ska tilläggas, men tonen och kroppsspråket talade tydligt om för mig att "helst vill jag inte ha några kunder"! Första varningtecknet helt klart, beställer mina våfflor och ett glas saft! Det blir 125:- (etthundratjugofemkronor). Nu borde jag verkligen fundera om jag skulle vara kvar där, det var ju andra varningen! Normalt "krigar" jag om allt, men det här var tänkt som min vilodag så jag var tyst, min dolda protest betod i att spränga växelkassan direkt, hade jämna pengar, men om man är så djäkla snorkig så ska man ha "pisk". Djäklar vilket underbart gnäll det blev på tanten när hon dessutom fick ta fram sin egen väska för att fixa växel på en femhundring. Dom blir så "söta" den här typen av Tant när de blir riktigt irriterade och besvärade över att de överhuvudtaget behöver befatta sig med människor(ler).
Ja, om det nu är någon mer än Rana som läser hennes kommentarer, ja, jag vet, jag är ingen God Människa, men jag fick mitt straff ganska direkt om det kom ifrån Högre Makter eller grädden till våfflorna de må vara osagt. Men om vi säger så här, vilken djäkla tur att jag tog Husbilen till Dalarö, har toalett i den. Går inte in på några detaljer. Ont i öronen och nu kramper i magen i snart ett dygn, det är faktiskt lite synd om mig Rana! Jag gillar snygga övergångar så nu övergår vi ifrån min häck till din! Du är verkligen hård mot de hårda Rana! Men jag tyckte du skötte det hela riktigt snyggt, måste jag säga. Nu behöver man visserligen inte vara ifrån "långtbortistan" för att gilla rejäla "lådor"! Nu blir det lite problematiskt här, eftersom vi blir offentliga i det här mediet, men skitsamma boktavligt. Det är trevligt med sanningar och uppriktighet. Min första kontakt med min Kära Hustru blev just hennes eminenta bakdel, fast jag sa det också till henne så jag var upriktig iallafall, att hon hade väldigt vackra ögon upptäckte jag senare. Tänk att enligt undersökningar så tror många i Sverige fortfarande att det är brösten som "drar" män till sig. Det är ju häcken som gäller, ja i mitt fall så är det bara en häck som gäller vill betona det, eftersom Lilla Frun kommer att läsa detta och skriver jag inte just det som jag nu gör så är jag en Död man inom två minuter efter att hon läst dessa rader(hjälp)!
Min Fru tyckte visst också att jag hade en fin "stjärt" SÅ VARFÖR TOG VI DÅ EN BILD PÅ OSS LEENDE TILLSAMMANS NÄR VI GIFTE OSS, när vi borde haft ett foto med bakdelarna tillsammans istället! Tror faktiskt det är dags för ett nytt brlöppsfoto, det blir silverbröllop för oss om några år, vi vår se vad som händer! Oj, vad lång det här blev då, men det är ju storleken som gäller så holl till godo Rana. Klart du ska ha en rejäl kommentar nu när du är "upp på hästryggen igen"! Ha en fin helg var rädd om dig själv och de dina och ät inte våfflor på Dalarövåffelstuga!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

oumberligating sa...

Ja, Ran nu har jag verkligen skrivit min dödsdom i bloggvärlden och om någon tidigare emot förmodan uppfattat mig som lite klok iblan, kanke(ler) så är det väl helt bortblåst nu efter denna vansinniga men uppriktiga kommentar. Det värsta var också att jag glömde få in förklaringen till parfym doften och till att jag vaknade i fel säng.
Det var ju det som var den egentliga "cliffhangern" för hela kommentaren så missaar jag den. men du är ju van vid att ta "knäppa personer" på rätt sätt så då klarar du av denna kommentar också, lovar att jag inte ska skriva inne hos dig på minst en ve....dag(ler). Ja, till saken, parfymen och den felaktiga sängen berodde på att min helt hockeygalna Fru skrek och levde om så jag inte kunde vila ordentligt efter mina "magåkommor" så jag gick in och sov i min Dotters säng istället eftersom hon sover över hos en kompis, roligare än så var det inte! Nej nu ska jag verkligen sluta.......eller jag kanske ska berätta om den gången vi tappade bort Svärmor i Köpenhamn, jo, det var så att vi skulle...................jäsp, jäsp....Oj, vilken tråkig humor jag dessutom fått, måste bero på medicinering!
Kram från Peter!

Lina sa...

:) Ja vad säger man, störande smicker! Och du, du är säkert värd det. Alltså på ett bra sätt.
Ha en fin helg!
/Lina

synne sa...

Fyttekatta vad du är tuff :D
Jag hade nog gått därifrån utan att våga säga nått alls. Hoppas han fick nått att tänka på.
Kan inte låta bli att reflektera över hans kommentar...
Att han kikade på ditt ansikte...

Har en vännina från Trondheim som är en frodig och vacker kvinna. Vi var i i Spanien för några år sen.
På en marknad fick hon säkert 20 erbjudanden om giftemål.
Hon viftade bara med handen där vigselringen satt och fick till svar Lucky gay....
Det kan jag hålla med om, hennes man är en lycklig kille.
Precis som Knicken...
Var rädda om varandra.
Kramen synne.

Fyrbarnsmamman sa...

Bra gjort!!
Ha det så bra.

Nettan aka BK sa...

Well done, honey! Haha, du är bäst, gumman. Dessutom kan det vara bra med en stor rumpa, för man sitter stadigt.

Bamsekramen

Anonym sa...

Va?
Har du en big Butt? Det syns inte på ansiktsfotot... hmm
sweet

pärlbesatt sa...

Åh, grym igenkänning säger jag... Bara det inte var min man som antastade dig så är jag nöjd. ;)

Anonym sa...

Hi,

I begin on internet with a directory