21 maj 2009

Möten

Jag behöver verkligen dessa möten. Unga, gamla, kvinnor, män, främlingar jag träffar en gång, de allra närmaste som bor i mitt blod.

Jag kan sitta och stirra in i väggen med tom blick en hel dag, om det är en sån dag. Jag borde plugga, jag borde städa, jag borde flirta med myndigheter, men nej. Det går inte, tom blick i väggen. När jag sen hämtar kidsen på förskolan möter jag kanske den prilliga granntanten. Eller den pratglada busschauffören. Eller den ambitiösa expediten. Eller de där unga blattekillarna i centrum. Och varje gång dras jag upp till ytan, får energi, möter någons blick, blir någon.

Imorgon kväll ska jag möta tre mumsiga kvinnor. Då kommer Annie (Annalunda), Willewira (Mor Karins täppa) och Flisan (Lilla Flisans hus) hit. En drink i skymningen, och sen brakar det loss. Vi drar till stan, middag med asgarv och annat, sen övernattning på hotell. Inga barn, inga karlar. Lyx!!! Stor bloggträff dagen därpå, vi snackar tjugo härliga inredningsfanatiker. Själv tänker jag inte sätta min fot i nån inredningsbutik, har inte nerver och intresse för det, men tänker vara med så fort det vankas latte och vin och umgänge. Jag är med enbart för dessa mötens skull. Om nån inredningsdam inte tycker jag har på bloggträffen att göra, ska jag möta just henne.

*

Rösta på Rana

24 kommentarer:

Fröken Eko sa...

Oj, detdär låter ju hur kul som helst! Blir nästan lite avundsjuk!

Men... å andra sidan så ska jag ju faktiskt köpa en ny gräsklippare imorgon, och det är nästan lika kul. För det är nämligen en traktorklippare jag ska ha. *jippiii* Lite roliga leksaker, tack!

/F

oumberligating sa...

Tja Rana, Oumberlige Peter här!
Vad trevligt att det fungerar bra för dig att gå på holken, inte alla kan de inte (ler). Driver man en patientförening så är det ett av de största problemen som finns!
Men nu "skiter" vi i den problematiken. Men ditt inlägg igår gjorde att jag drog igång ett sådant inlägg så det var inte sant, men det hämnade i arkivet, det var bilder på antika pottor, en del ser mer ut som bålskålar och avslutar sitt liv som det också, eftersom ägarna inte har en aning om att de just köpt en potta, så hamnar den på någon vacker inredningsblogg där någon glatt utbrister: -Har ni sett en så förtjusande bålskål jag hittade på loppis, självklart får man också sig till livs ett recept på någon milt laxerande båldryck också(ler)
Jag är inte känslig på något sett, inte alls, men jag vill inte serveras bål i 1800-tals nattkärl.
Hoppas din Lille "Hulk" gick att få ren, eller föresten det spelar ju ingen roll färgglada barn är levande barn, de brukar bli rena med tiden och snart börjar ju badsäsongen!
Ja, Rana, vänd säger man om "bloggträffen" då, ja det går säkert inte säga så mycket och vi som inte är med kommer säkerligen inte få reda på vad som hände heller!
Skrev på en annan blogg, det som händer i Las Vegas, stannar i Las Vegas! Nu kanske det blir istället, det som händer i Stockholm, stannar i Stockholm (ler). Hoppas verkligen ni får trevligt, verkligen, det här bevisar ju att "bloggandet" är levande i högsta grad!
Ge alla "tjejer" som skrivit något fint på min blogg en kram ifrån mig och till de som inte svarat ens på persoligt fint skrivna kommentarer på deras bloggar, sup dem fulla och fota dem som straff, Oumberlige Peter är en "känslig" och "fin" kille som blir ledsen när man nochalerar honom (ler).
Som sagt ha det verkligen jättetrevligt på alla sett och du Rana om du ska hälla "tvättmedel/bubbelbad i Sergelfontänen, ställ dig då med ryggen rakt emot den sista Hötorgsskrapan, titta bortåt Drottninggatan hela tiden medans du häller i "Tvättmedlet" då syns du inte i övervakningskamerorna!
Som sagt ha det fint på alla sett!
Kram ifrån Peter!

Anonym sa...

Ha det så kul!

hälsningar, Lena

Anna sa...

Hmmm. Det ligger nog mycket i det där, att man lättare ser sig själv i närvaro av andra människor. Det blir lättare att förhålla sig till sig själv, få distans och även insikt. Och så all ny, härlig input så klart!

Det blir säkert alldeles förträffligt trevligt, det där mötet!

Kram.

LillaFlisan sa...

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIH, snart kommer jag hem och bankar på din dörr!!!!!!!!!!!
TJOHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!

Nu MÅste jag städa undan alla gamla kallingar och åtminstånde plocka in disken som står på bordet i tv- rummet...... Eller nja jag måste nog ladda med nåt roligare!!!

Kram

Flisan

Nettan sa...

Vad mysigt det låter! Hoppas ni får riktigt, riktigt kul!!

Kram

Karins fotoblogg sa...

Ja, det låter kul värre! Jag väntar med spänning på rapport!
Hahaha :) jag måste visa Gurra att de gröna håren är borta!

Vi får höras närmare om nästa lördag :)

ps vi saknar din make i fotoklubben, hälsa det! ds

synne sa...

Hej där.
Så du ska vara med på den stora träffen med. Synd man bor så långt bort.
Inredningsfreek eller ej. Man kan väl vara det i olika grader...
Jag är grad 0,5 på en skala på 10.
Klart man vill ha det fint hemma och så där då, men det är inte så ivrigt att man målar allt vitt, chabby chick och allt vad det heter.
Jag har Synnestil ja...

Du får ge Willewira en bamsekram från mig.

Ha det så gott nu.
Kramen synne.

Anonym sa...

har du problem??

Anna sa...

Åh, det är så befriande att du kan och vågar skriva om att du inte alltid ser så rosenrött på livet. Själv svackar jag ibland rejält, men har svårt att både erkänna det för mig själv och andra, viket sen bara får mig att känna mig ännu sämre...

Hoppas att du få en skön dag med bloggkollegor! (Samt slipper fler idiotiska kommentarer i stil med den som står ovanför denna kommentar. Jag har ju själv drabbats av dem... Klottra får folk göra på andra ställen än ens bloggar.)

Ha det gott!

Montebello Möbler sa...

Ha ha va underbart att få möta dig imorgon. Ni är väl mitt uppe i före-stora-dagen-kvällen.

kram kram
Malin :)

Cath sa...

Hej! Hoppas att du får en härlig utekväll och en trevlig bloggträff!

Kram, Cathrin

Radhusdrömmar sa...

Hoppas att ni får riktigt trevligt!!!
Skönt med lite tjejkväll utan en massa måsten :-)

Kram
Johanna

Fredrik sa...

Ha så kyyyyl!!!

Zäta sa...

Avundsjuka Zäta hoppas att du haft det jättekul!

Lina sa...

Visst är det så! Inte är vi gjorda för att sitta ensamma och stirra i väggar... blir dock så ibland. Hoppas att er fräff ger mer än den tar och att du får energi till Rana, vill ju att hennes front skall rättas till!
Lite coolt det där med bloggträffar, samtidigt som jag tycker det låter skrämmande (kanske tog jag i nu), och det är inte utan att jag blir lite avis:)
Ta hand om dig! Och du, ingen brådska med väverskans saker, jag blev bara så glad att du tänkte på mig! Säg till om det är lättare om de hämtas någonstans än att du ska behöva skicka dem.
Kram
/Lina

Viveka i Bläckhornet sa...

Nu har jag läst hos flera vilken härlig bloggträff ni haft i vår huvudstad. Och jag säger bara - nästa gång VILL jag vara med :D

Kram Viveka

Misen sa...

Åh vad härligt det låter med bloggträff. Jag håller verkligen med dig, det är möten som ger, som väcker en till liv, som ger inspiration och energi. Hoppas ni hade det underbart!

Floras Kulle sa...

"Stirra in i väggen", hmmm... jag känner igen det där, det kallas PMS och jag har det ca fyra gånger i månaden, eller ungefär när det passar mina syften (HAHA!)

Bloggträffen var en höjdare, man var helt slut. Dagen efter slappade vi på Engelens uteservering, lojt sippandes maltwhisky, puffandes på något av hemligt märke. Ungefär det enda vi orkade (AAAH! ÅLDERSTECKEN!!!)

Vi sätter larm på dig nästa gång, förresten. Så att du inte kommer bort på något vis.

KRAAAM:
Annette

Home No.1 sa...

Hej Rana jaså det är här du huserar, mmm du skriver bra som du sa ....ska kolla dina målningar blev nyfiken=) stor varm kram!
Annica.

Hallongränd 4! sa...

Lovord till Hallongränd 4 under rusets inverkan. I like! Kanske kan man få till en lovsång nästa gång??? Hade velat vara med på det där nattsudderiet. Vi får yxa till en ny träff framöver. Vi måste ju också djupanalysera utan hämningar. Har'u kommit på var din pappa bor?
Kram från Annette

purplerain sa...

Åh, VAD ÄR VÄL EN BAL PÅ SLOTTET.......låter underbart.

Hjärtat Mitt sa...

Hoppas att du hade en underbar tur till Stockholm!
(Veeeet att du hade det, hihihi)
Trots att du inte gillar inredningsbutiker.
Men det måste väl ha funnits gott om både latte och möten, kan jag tro.
Hade så gärna varit med, men det är lååångt att åka, och så var det jobbehelg, snyft.

Du får krama om din lille hulk :)

Kramar Mari

LillaFlisan sa...

Bra att du berättade i allafall. en del behöver påminnas om att uppskatta skattkistan man har mitt framför näsan på en!

(och om man inte själv har vett att göra det så finns det ju så många andra som ser det man själv inte längre ser.....<3)

Fast jag ser förstås!!!

Och du.......nästa gång, Rana.....
Då ska vi POPPA!!!!


Puss

F