27 maj 2009

Ölandsakvarell

Sånt här är lite mysigt.

En man på Irland fattade tycke för en liten akvarell med öländskt motiv. Han berättade att hans far bodde där. När jag sa att motivet var från Melösa i östra Öland blev han ännu gladare; hans far bodde bara ett stenkast därifrån. Nu är akvarellen på väg till Irland.

Ment to be.

Bild: Östra Öland, liten akvarell.

*

Rösta på Rana

9 kommentarer:

Viola sa...

SÅ himla härligt med denna akvarell och att den ska bege sig till gröna ön...visst hade vi det supermysigt, får hoppas det inte tar för lång tid för återföeningen, vi kör igen efter sommaren, röstar jag på...kram

Go gôbbe från Götet sa...

Najs! Riktigt najs! Både akvarell och story . . .

Go gôbbe

synne sa...

Det kan jag förstå för den tavlan är så vacker.
Önskar den lycka till på resan till den gröna ön.
Kram Synne.

Tidsmästarinnan sa...

Härligt att läsa, och härligt att se! Så himla skön bild.
Irland äääälskar jag, Öland har jag aldrig varit på, men det är något visst med öar :-)

Stor kram!
Susanne

Zäta sa...

Allrakäraste sôstra mi, måntro det blåser lite medvind hos dej nu.

Jag är så glad för din skull. Vad häftigt med en irländarman som hittat till ditt galleri och fastnat just för den tavla som är målad på kanske den enda svenska plats som han har anknytning till.

Cooooooooooooooolt!

Karins fotoblogg sa...

Som sagt, coolt!

Kram!

♥Häxor & Änglar♥ sa...

Tänk vad världen är liten!
Stor kram från Eva Linnea

oumberligating sa...

Hej Rana! Va kul att din konst är på väg ut i vida världen, verkligen! Har bloggat, inläggat och kommenterat som ett "djur" de sista dagarna, idag och igår alltså och allt för en god väns skull, ja det är faktiskt sant om han inte berättat så öppenhjärtligt hur tråkigt det var när jag inte bloggade så hae det varit smester fortfarande på Oumberligating. Tänkte gör ett endaste litet inlägg, men som det bloggmissbrukare jag är så blev det fullt pådrag i blogghjärnan och allt spårade ut precis som tidigare, jag har nu sannsat mig lite efter att ha kommenterat inne hos alla och önskat en trevlig helg! Finalen för mig blir idag att kommentera här inne på din fina och underfundiga blogg. Har varit inne och försökt läsa mellan raderna hoss "bloggträffgänget" men som sagt "det som händer i Stockholm, stannar i Stockholm", det är faktiskt du som bjuder mest på dig själv som vanligt, tror säkert det hände några mer spännande detaljer som vi läsare av din blogg aldrig får reda på(ler). Vad händer härå, inte ett skit, Lilla Frun väntar som vanligt på samtal och tid för smärtbehandling, de lovade att ringa i måndags, har själv ringt upp men ännu ingen kontakt. Vansinne, men vi är vana, så det är inget nytt under solen! Helgen blir lugn skulle behöva ut till landet och klippa gräs, men kommer "storstadsurfa" i helgen istället, jag är en djävul på lie så jag slår gräset till midsommar då vi har en årlig "vikingssläktbatalj" på vårt landsställe, första midsommaren på 2 år som jag är helt frisk, har inte kunnat dricka pga av medicinerna mot borrelia, men nu är jag helt frisk så det kanske är dax att ordna ett Gästabud i dagarna tre, fast våra bekanta börjar bli lite klena, så jag får lite i mitt gamla lager av knäppa t-shirt min favorit är. - När jag inte kan dricka mer så häll spriten över mig! Ja, jag vet den är uttjatat nu, men jag ser alltid till hur kul och kontroversiell texten var när de första "trycken" kom. "Lilla FRun" fick en kul t-shirt av mig för många år sedan med texten: - Älgbett är ruskiga saker! När sedan gamla tanter kommer fram och frågor om hon blivit biten av en älg och hur det gick till, skansen kanske, så försöker jag förklara att det är på skoj, det går inte alltid hem, visserligen så ler de, men det syns på blicken att man inte riktigt förstår tankegångarna, tänk om humorn utvecklas så i framtiden så vi inte heller förstår det roliga, fast risken är liten, de är ganska ordentliga de unga numera så det är kanske vi som verkar helt bakom, iallfall jag, långt det här! Men självklart så vill jag önska dig en skön Fredag och trevlig helg alla kategorier!
Var rädd om dig så hörs vi i "cyberrymden"!
Kram ifrån Peter!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Oj vilken jättekommentar du har fått! Såå mycket orkar jag inte skriva, du får hålla till godo ändå...
Tack själv för en härlig dag med bloggisar...det var kul att träffa och få ett ansikte på de man bloggat med så länge...
Fin tavla!
Kram
Marie