27 juni 2009

Pisa

Man kan beskylla mig för mycket, men inte för att vara långsam och omständlig. Nyligen var det en vän som kallade mig för vessla (eller om det var iller). Det var nåt om taskigt tålamod och minsta motståndets lag.

Nå. Hänga tvätt är tråkigt. Tråkiga saker gör man snabbt. Så tänker jag. Dessvärre är jag starkare än jag tror, för hur annars ska man tolka att tvättställningen kollapsar när jag vesslesnabbt hänger tvätt och otåligt pressar igenom tyg mellan trådarna?

Skitkvalitet - är en annan tolkning. Jag har försökta räta ut rören och jag har gjort ett snabbt överslag: kan jag laga? Svar: nej.

Mitt enda hopp är att Projekt-Peter gör som han brukar i lägen som dessa: kastar iväg en sarkastisk kommentar - så artig att den känns som en komplimang - samt på sitt pedagogiska sätt talar om hur man bäst lagar tingesten.

Bild: Tvättställning. Vad är fel med den här bilden - alltså förutom den malplacerade Narnia-lampan bland anisisopen?

Bild: Tvättställning (detalj). Vad säger du, Projekt-Peter?

*

Rösta på Rana

8 kommentarer:

Markus Gisslén sa...

PRECIS likadant har hänt med vår torkställning! Köpte en ny robust på IKEA häromdagen...

Brittis sa...

Hihihi..., men lilla gumman vad du är aggresiv! Du får köpa en ny, det finns jättebra på ikea. Kanske inte så roligt att gå på ikea när det är sådan här värmeböja.

nu har du mail att läsa igen.

käraste hälsningar fråm brittis

Brittis sa...

Jag menar förstås värmebölja jag stavar som en kratta.

käraste hälsningar från Brittism igen.. hihi

Cath sa...

Laga verkar besvärligt. Köp en ny istället! ;-)

Kram, Cathrin

Karins fotoblogg sa...

Silvertejp säger jag! Eller köp en ny, av bättre kvalisort som tål en snabb vesslas/illers framfart ;)

Kram!

Peters Projekt sa...

Jodu Rana, den där torkställningen måste väl rimligen ha råkat ut för nå´t mer än en ivrig iller?! Snarare en okoordinerad Pyxicephalus adspersus ;) Det närmaste jag kommit en sådan tvättkatastrof, är när jag lagt för mycket tvätt på ena "vingen" så att hela ställningen föll över ända. Nå´n gång har "knät" vikt sig pga att den där lilla, svarta säkerhetsplasten inte suttit där den skall.

När det gäller lagning, så menar jag att Karins Fotoblogg-Karin föreslagit en OK lösning. Dock antyder närbilden att inte ens silvertejp kan lösa ditt problem. Om du försöker räta ut det förvridna metallbenet, så kommer det sannolikt gå av eller i varje fall uppvisa ett brott på insidan av vinkeln.

Mitt förslag blir därför, precis som flera redan nämnt, att du går och köper dig en ny torkställning. Den du har nu, har inte bara kollapsat - den har lämnat in helt.

Inte ens jag hade lagt tid på att försöka reparera metallskelettet. Då spenderar jag hellre den tiden på målning av golv eller snickrande på ny säng åt Elliot.

Zäta sa...

Jag hade tänkt förelså silvertape också, men nu när jag ser Peters dissande så vågar jag inte.

Här är mitt avancerade förslag: Sätt upp en tvättvinda.

Eftersom ni ändå verkar vara förtjusta i att ha saker stickandes upp ur baken så kommer det nog bli vackert!

Zäta sa...

Hahaha!

Jag är omständlig och allt annat än illerlik när det gäller nästan allt annat än att skriva. När det kommer till fingerfärdigheten över tangentbordet brukar flödet vara omfattande.
Dock kan det under stundom uppstå vissa misstag, så kallade felskrivningar. En av dem råkade jag nyss utföra.

Jag tar genast tillbaka det där med att ni skulle var förtjusta i att ha saker stickandes upp ur baken.
BACKEN - menar jag naturligtvis!