08 juni 2009

Moona mera

Varför blir det alltid så här? Jag är ju en seriös människa egentligen.

Jag funderar på om jag möjligtvis kan skylla allt på Foto-Karin och Exponerings-Niklas. Vi hade en åttamanna-blinddejt förra helgen (well, Karin och jag hade setts en gång innan), en dejt som var mysig och skön och rolig och alldeles underbar. Både vuxna och barn fann varandra. Nå! De berättade i alla fall om sina grannar, som verkar ha en minst sagt avslappnad inställning till att springa näck i trädgården. Jag ska inte gå in på detaljer, men jag antar att uttrycket "propellern" är bekant.

Som sagt, det måste ha varit nåt sånt som låg och tickade i mitt bakhuvud. Annars hade jag väl aldrig, helt opåkallat och fullständigt onödigt - och dessutom kalsonglös - hoppat ut framför ungarna i trädgården, dragit upp klänningen och moonat dem och skikit "mamma är naaakenfis".

För givetvis. De lyfter inte ett ögonbryn, har inte tid med en mamma som flashar vit rumpa i trädgården. Det har däremot Gubben Gran, som med kuslig tajming sticker in sin smala nuna genom spireahäcken (jag preciserar häcken, eftersom det nu är minst två häckar i omlopp i denna berättelse).

Herre gud. Men karl är över sjuttio; vi får anta att han har sett vita kvinnorumpor förut. Och förhoppningsvis (förlåt) ser han dåligt. Jag vet inte hur han funkar, för hans enda kommentar till scenen är:

"Har du röstat? Jaha, jaha. Vad röstade du på då?"

Eftersom jag trots allt inte vill att han ska falla död ner i en framprovocerad hjärtinfarkt - särskilt inte i min spireahäck - tycker jag att han kan få leva i ovisshet om detta. Jag samlar upp bitarna av min värdighet och ber honom så rart jag kan att skita i det.

Jag kan ha haft den här minen:

*

Rösta på Rana

26 kommentarer:

Niklas exponeringstränar sa...

Skyll ifrån dig du..gör bara det :-)
Gubben Gran verkar vara killen med choklad i - klockren genom-häcken(spirea)-kommentar. "har du röstat". Ho ho ho...
/Blankröstarn

Hannis sa...

Moahahaha!!
Jäkla galenpanna!
Nu fick jag garva igen!Skönt!

Har tappat min röst(inte eu-rösten)utan den verkliga.
Intressant är det att öppna munnen och ut kommer ett väsande ljud som ingen tar på allvar!
Väser ur mig en massa otrevligheter,det är ju ändå ingen som lyckas tolka vad jag säger=))

Kramen Hannis

Niklas exponeringstränar sa...

Har mejlat länk på bild från trädgårdsgatan.
/N

Anna sa...

Åh nej, så oerhört och hejdlöst roligt!

Jag skrattar fortfarande, och då är det ändå fjärde gången jag läser inlägget.

Hellre vitröv än kallprat!

synne sa...

Kan ni inte börja med häcklöpnig? Det verkar vara en bra sportsgren i erat nabolag haha....
Här ska vi plantera häck....
En vacker dag. Så det blir inte idag alltså.
Ha det bra nu.
Nu ska jag ha mig en kaffe....
Klems Synne.

Vargadotter sa...

Tack för dagens asgarv! ;)

Willewira sa...

Ha ha ha... Rana du är obetalbart rolig!!

Hoppas Gubben Gran tycker det också... eller så liknade han dig på fotot när han vände sig om och gick in... Ha ha ...

Hej min vän! Vill bara tala om att jag inte glömt dig.... Har inte fått upp några bloggar som fungerat, varken i explorer eller firefox, utan fick installera Googles nya webbläsare för att kunna läsa och skriva i bloggarna igen. Himla dumt!!

Gillar inte användargränsnittet här men det får gå ändå...

Hur är det annars, mellan mooningarna... tänker på dig och saknar dig.

Önskar dig en underbar dag!! Var rädd om rumpan och håll den varm... man kan ju få blåskatarr och det är ju inte skönt. :D

Stor varm kram!!
Willewira

Fredrik sa...

Hahahaha

Karins fotoblogg sa...

Småkrypsgudinna, jo man tackar :)

Jag ska aldrig mer klaga på skolfotografer(jo, på taskiga bakgrunder och bilder som ser überdigitala ut)det är f*n inte lätt att få 15 st kids stå still och titta in i kameran och le. Tror till och med grävlingsbajs kom på tal. Nåja, det blev en bild i dokumentärt syfte iallafall :)

Vi beställde hem lite papperskopior bla från dejten. Kul att se "riktiga" bilder och inte bara glo på skärmen. Tog även en bild i storformat, 50*70, en näckrosbild(möjligen en sån som inte talar till dig;) ) men jäklar vad coolt det blev. Stort liksom.

Kram på sig! Provar att slå en pling imorgon.

lottens vita och gröna sa...

du är heeeeeelt underbar vännen, ingen skriver som du, skattar och ser bilder när du nakenfisdansar hahaha!mooning i trädgården, jisses vilken scen, dina ungar måste ha det skoj om dagarna! har varit off en längre tid, varit heeeeeeeeeelt relationstrött...nära den där väggen håller emot och hoppas få se din nuna här allldeles snart, jag och lillefisen är ju hemma på tisdagar, kan du inte mejla, din mejladre som jag har verkar inte funka...varmkram lotten

Hjärtat Mitt sa...

Du är UNDERBAR!!!!!Du anar inte vilka bilder som flyger fram i hjärnan när man läser din berättelse :D
Barnen som inte bryr sig och Gubben Gran, undras just hur han såg ut när han försvann, hihihi.
Kanske slipper du honom i din häck (hoppsan) på ett tag, eller, så är han där ännu oftare! Ojojojoj......
PoK Mari

Marie sa...

Ha ha! Vet inte vad som är roligast, faktiskt är det nog huvudet som sticker in i spireahäcken, snacka om att skriva målande! Kan precis se just det framför mig... Och moonandet! och kommentaren... ja herregud.

anbam sa...

Hahaha! Tänk att denna lilla berättelse var precis vad jag behövde idag! Jag sitter här i min ensamhet och gapskrattar så tårarna rinner. Du är helt otroligt underbar!

Kram!

Karins fotoblogg sa...

Har jag förresten kommenterat hur snygg du är här???? :)
Och du, apropå snygg(eller kanske inte så snygg egentligen) spana in hos mig. I love photoshop! Kanske ska jag börja sälja denna tjänst till folk? De kanske hellre betalar för att se snygga ut än att köpa mina bilder?

Kramfrånhonsomärpåvägtillikea

Linda Lunda sa...

ASGARV! Lövar you!

purplerain sa...

Du verkar ha fullt upp..och väldigt roligt. Härligt!

Thomas sa...

Hahahaha! Ja,jävlar!

Tant Brun sa...

hahahaha jominsann

ha det gött Bibban

Zäta sa...

Hahahahaha!
Det är alltså inte bara killar i köpcentran som kollar in din häck...

Och så typiskt. Du som bara skulle vara lite spontan och rolig för barna.

Men hihihihih,, nu ser jag det framför mig igen.

Åh Rana, det är för hemskt att det ska gå en hel sommar innan vi träffas.

Lallis - liv och leverne sa...

hahhaha, underbart och tack; nu somnar jag gott efter att ha skrattat en hel del:)
Kram Lallis

Floras Kulle sa...

WAHAHA!!!

Gud, vad roligt... Stackars grangubben, men vad skulle han säga?
"Jo, hrm, och så var det ju det här med häcken..."
Efter denna grymma läsupplevelse klickade jag upp ALLA inlägg under kategorin "pinsam", och har läst dessa och några till innan frukost. Jösses, Rana, du lever ett spännande liv!!!

Det är så läckert att du skriver om episoder som jag själv skulle hålla tvärtyst om och göra allt för att förtränga ("Det man inte minns har inte hänt!")

Nej, jag tror att jag (med mina hämningar) får hålla mig till "vältvättad" inredning som tema. Mitt elaka inre skulle förresten helt förmörka de prydliga inredningstipsen... (*heheheeeh*)

Prima liv här, jag jobbar och överlåter åt "snyggtysken" att gå på skolavslutning med ungarna iförda folkdräkter. Han kommer att ringa om precis tjugo minuter och undra var i h-e jag gömt lackskorna, och vilka skor som hör till vilken unge. Ibland är det skönt att jobba...

Trevlig helg!
Lots of KRAAAM´s:
Annette

Fröken Eko sa...

Ja... jag är sur som ett bi. Men du fick mig i alla fall att skratta lite :)
Tack för det! :D

Häls. F

Maria sa...

HA, ha ha ha ha haaaaaaaaa - du er herlig er du :-)

KLEM Maria.

oumberligating sa...

Jadu, Rana! Nu har jag förskräckt skrattat i några dagar, läste inlägger när det var rykande färskt, men väntat lite med att kommentera och göra en sedvanlig analys!
Helt klart så håller jag med om att det måste vara den där Karin och Exponerings Niklas som lett dig in i fördärvet, det sker konstiga saker i Uppsala trakten, jag vet ju eftersom jag har vårt lantsställe där. Blankröstare också visst ser jag, läskigt!
Nej, nu ska jag inte skojja mer om Uppsalafolket, har ju gjort ett långt inlägg till Karin nu på morgonen, fast en liten "farlig" glimt ser jag i hennes ögon, det gör jag(ler). Nu blev jag egentligen lite beskiven på dig att du inte fullföljde det hela för att se om verkligen "Gubben Gran" har taskig syn, Freja dansar finns ju på din blogg, varför inte ringa på som Freja själv och som den fornnordiska Mytolgin skapade dig, ta med dig en flaska vin, be om ursäkt att du svarade lite bryskt på hans fråga. Gubben Gran röstade säkert på Piratpartiet så han ostraffat kan flukta runt än på det ena än på det andra i cyberrymden. För visst är han en "fluktis" bar djävligt bra på att döja det!
Hoppas allt är br med dig på alla sett!
Kram ifrån Peter!
PS: Eftersom du har en populär blogg så hoppas jag att alla som läser dina kommentarer tittar in på min medicinblogg
www.jernsaxen.blogspot.com
Visserligen inte en blogg som ser så "stor" ut men behandlar det viktigaste vi har vård och omsorg.
Håller på att gå riktigt åt helvete nu med svensk sjukvårdpolitik, fick mail alldeles nyss om att två hypermorderna strålkanoner för cancertumörbestrålning står oupppackade på en klinik pga av uppahandlingsproblematik, fixa någon, men Fan blir inte religös förän han/hon drabbas själv och knappt det, hur många levande "döda" finns det egentligen i samhälle?
Förlåt Rana att jag använder din blogg för "budskap" men Rana tillhör ju de "levande" så hon förlåter och tillåter det vet jag!

Maria sa...

Du är ju bara för rolig ibland!!

Anonym sa...

Så det är så man ska göra (eller inte göra) för att få en god grannsämja.

Tack för garvet. Nu är fredagen räddad i alla fall.
/H