08 september 2009

Don't be shy

"Dumma mamma. Du är den dummaste som finns. Nu är jag jättearg på dig. Och... och du får inte komma när jag fyller år. Dumma, dumma bajsmamma!"

Aaa, men jag tycker att det är bra att hon säger vad hon känner. Var inte blyg, mitt barn.

Jag är för övrigt glad så länge hon inte säger "jävla klimakteriekossa".

-

-

-

Rösta på Rana

13 kommentarer:

Suzan sa...

Haha.. vad har du gjort för dumt nu då? =)

Sus Klurar sa...

Tro´t eller ej, men mina barn har aldrig kallat mig för något fult...inte så länge jag har hört i alla fall... =)

Anonym sa...

Jag håller med dig. Arg får man vara (men inte säga vad som helst).

Det är bra att kunna sätta ord på sina känslor.

Jag som växt upp med en psykiskt sjuk mamma fick lära mig att alltid hålla tillbaka. Många år senare när jag gick i KBT fick jag träna på att bli arg. Att man har rätt att säga ifrån.

Kotte sa...

Haha, att inte bli bjuden på kalaset verkar vara det allra västa som kan hända. Min väns son körde också med den förut.
Blev lite konfunderad när vi frågade vem som skulle baka tårtan om inte vi fick komma... Han funderade en stund och sa sen att vi fick komma :)

Fredrik sa...

Ja...skönt att dom vågar bli arga, trygga i att du älskar dom. Och skönt att dom inte sa klimakteriekossa :)

Gafflan sa...

Ja nog har man varit "dumma mamma" ett antal gånger när tjejerna var småfisar.

Birgitte sa...

Du har modtaget en award og udfordring af mig på min blog;-)

oumberligating sa...

Rana, kanske får du komma på mitt kalas om du är snäll!
Klimakteriekossa, inte ännu om jag förstått det rätt så är du cirka 35 år men om tio år då kanske hon kallar dig klimakteriekossa, troligen blir dottern lika bevandrad i svenska språket som sin Mor så i framtiden får du se upp.. Ja den som lever får se!
Men okej, 35 åringar kan drabbas. Självklart så går jag in på min egen smärt och patientsida www.jernsaxen.blogspot.com och hämtar information för att se vad vi hittar där:
Klimakteriet eller övergångsåldern (från grekiskans klimakterikos = kritisk) är den tid då en kvinna övergår till att inte längre få ägglossning och därmed inte längre är fruktsam. Under klimakteriet slutar äggstockarna producera östrogen, vilket får hela det reproduktiva systemet att gradvis stängas av. Menstruationerna blir oregelbundna, och upphör så småningom helt. Många kvinnor upplever besvär under övergångsåldern, som i många fall behandlas med östrogenpreparat. I djurvärlden är det ovanligt att individer inte är fruktsamma hela livet.

Den punkt där mensen upphör kallas menopausen. I dagligt språkbruk blandas dock termerna för skeendet fram till detta, klimakteriet, och menopausen ihop. Klimakteriet sträcker sig oftast över ett år men kan vara mellan sex månader och fem år. Menopausen inträffar vanligen mellan 45 och 55 års ålder.

Kvinnor efter klimakteriet, särskilt européer, löper större risk att drabbas av benskörhet. Även risken för hjärt- och kärlsjukdom ökar efter klimakteriet, då östrogenets skyddande effekt avtagit.

De närmaste åren (från 2005 räknat) kommer drygt en miljon kvinnor i Sverige att passera klimakteriet. Man beräknar att 75 procent av dessa kommer uppleva påtagliga besvär och cirka 50 procent behöver medicinsk behandling av något slag. Totalt 20 procent av kvinnorna i klimakteriet behandlas med hormonpreparat, främst någon typ av östrogenbehandling.

Det mest välkända symptomen av besvär är blodvallningar då temperaturen svallar fram i kroppen, ofta med svettningar som följd, därtill allmänna svettningsförändringar, hjärtklappning och sömnsvårigheter.

Bland de besvär som koncentreras till underlivet finns: förändringar i underlivets slemhinnor och elasticitet, inkontinensbesvär, klåda, illaluktande flytningar, smärta vid samlag, torrhet i slidan, täta urinträngningar och värk i urinblåsa och urinrör.

Andra symptom som förekommer är försämrat minne, försämrat självförtroende, humörsvängningar, irritabilitet, koncentrationssvårigheter, ledvärk, minskad sexlust, muskelvärk, nedstämdhet, oföretagsamhet och yrsel.

Ska det kommenteras då ska det fasiken göras ordentligt, endast 2 kommentarer på mitt sista inlägg, är det så illa med svenska folket (ler) Eller kanske är min djävla blogg så trist. Kan det vara på det viset så vet jag massor med bloggare som inte ska få komma på mitt kalas!
Kram ifrån Peter!

oumberligating sa...

Förlåt Rana, ångrade mig med en gång efter jag gjort ovan kommentar.
Blir själv riktigt rädd, många symptom stämmer faktiskt på mig, just nu är jag lite yr och dessutom 45 år!
Hjälp!
Peter!

Anonym sa...

Inte bjuden på kalas...aj aj aj då. Vem ska hon då få alla fina presenter ifrån? ;-)

linda sa...

oj oj oj och igenkänning. jag har också hört dumma mamma så mycket den senaste veckan typ men så ibland ett mamma jag älskar dig. skönt det.

Anna sa...

"Du mamma – jag vill inte bo här hemma längre, jag vill hellre bo hos farmor och farfar. Där har jag kul jämt".

Det ekar i huvudet.
Grav igenkänningsfaktor.

Pernilla sa...

...det låter EXAKT som kommentarer från mina barn!! Att inte få komma på ngns kalas torde vara det allra grymmaste av grymmast straff i små prinsessor/prinsars liv! "Bajsmamma" ("pruttmamma" går också bra...), du är dum....är rena barnleken. Sonene värsting: "Jag ska slänga dig på soptippen!" :(
TUR - säger jag bara - att detta grymma vokabulär kompenseras upp av 1000 kramar och pussar...någonstans i röran...

Underhållande blogg med HÖG igenkänningsfaktor! :)