29 juni 2008

Dukat bord

Denna syn vill man inte mötas av, när man nyvaken skickar ut dagens första blick i trädgården:

Jag bankar på rutan och skriker "Försvinn, ditt pucko" och annat intelligent. Den fan orkar inte ens titta på mig. Han goffar i sig rosenkrage, myskmalva och vit storklocka så saliven stänker över halva trädgården. Jag tänker samtidigt fyra saker:

  1. "Rådjursadel med gräddsås och gelé." Och obs, då är jag ändå vegetarian.
  2. "Runar, kom tillbaka. Allt är förlåtet."
  3. "Var fan är altandörrsnyckeln??" Jag måste ut; den här jädrans göken reagerar ju inte på ljud.
  4. "Var är kameran?" Sjukt.

Väl ute rusar jag mot honom och skriker såna okvädningsord, att frossaren till slut masar sig iväg. Precis innan han skumpar över häcken, vänder han sig om och mumlar med ett flin: "Jag kommer snart tillbaka, din tönt."

*

Uppdatering:

Mannen berättar att han härom morgonen träffade på ett rådjur (vid samma rabatt), som inte pös iväg förrän han slängde grejer på den.

*

Rösta på Rana

13 kommentarer:

Camilla sa...

Det är nog det värsta, inte att de förstör trädgården utan att de är inte rädda, ja inte ens brydda. Rådjur är naturens tonåringar ;)

bror sa...

Allvarligt. Gillra en fälla. När fanstyget fastnat skickar du ut Mannen som blixtsnabbt gör ett omvänt armlås... eh, ta benlås förresten. Och sen in i stationsvagnen och åk långt, långt, långt.
Minns en liknande incident för några år sen där vi bodde då. Fast det gällde älgar och jag kom på bättre tankar halvvägs framme. De rörde sig INTE. Kanske hade de surnat till för de där vedträna jag kastade på dem. Odjur är vad de är! Dryga odjur!

Peters Projekt sa...

Hahahahahaaaaaa ;D

Jag återger en av anledningarna till mitt gapskratt: "Han goffar i sig rosenkrage, myskmalva och vit storklocka så saliven stänker över halva trädgården". Jag vet, trädgårdsälskaren i dig gråter nästan men visst är rådjur vackra?

Hos oss slafsar dom också i sig alla delikatesser men eftersom jag inte är "Chefen Blommorna" här hemma, låter jag dom hållas. Klart grabben ska´ha spröda vegetabilier...

Jisses Rana, håller du på att bli en militant vegetarian?! (eller vad det nu kallas när en vegetarian tillber Runar)

Ja, ja, vi får väl se vem som vinner kampen - Bambi eller tönten ;)

Tack Rana för go´a skratt så här på söndagskvällen!

Peter - Bambis bundis

Maria / Frøken Fryd sa...

Årrhhhhh.... DET kender jeg. De små ellers så søøøde og nuttede dyr har jo ædt snart ele vores have. Enormt søde at se på når man kigger ud gennem ruden, men ikke spor charmerende når de æder vores nøje såede køkkenhave, eller smatlige palargonier. Øv, hvor surt.

Måske man skulle prøve med et fugleskræmsel af en slags.

Finder du en kur for at undgå dem i haven, må du fortælle mig om det.

Klem Maria

Ps: tusind tak for din kommentar, den varmede stort :-)

Nettan sa...

Stackarn var hungrig;-) Fast jag förstår dig...

Här har vi älgar som har sammanträde på baksidan... stora högar med skit och de få träd jag haft har de ätit upp! Ett Bigaråträd, ett plommonträd (och ett som sorkarna åt upp rötterna på) + en och annan buske.

Kanske ytterligare en anledning till att vi inte har något försök till anlagd trädgård:-)

Sov gott!
Kram Nettan

Anonym sa...

Hejsan Rana!
Satans odjur, så är det bara! Dom har varit o knaprat på vårat äppelträd också (ja, du vet, det där med ölburkarna i…). Men sedan Tintin gått o kryddat både äppelträd och andra väsentligheter i trädgården med cayennepeppar så har vi inte sett röken av dem! Ett mycket bra tips kan jag säga!
På tal om bra tips, har jag nämnt snigelgodiset ”Snigeleffekt”, också mycket bra att ha till trädgården för (eller kanske snarare mot) objudna gäster.

Kram
Rufus

Helena - nyckeln till mitt hjärta sa...

Hihihihi du är så roligt!
Men jag vet att det är för jäkla irriterande med dessa djurvärldens svar på Arne Weise, Babsan och andra gratisätare.
Ditt vackra smörgåsbord måste ju vara tre-stjärnigt i deras värld. Det är säkert inte vilka rådjur som helst som är stammisar där, det är gräddan av fästingbärarna, därav det extra dryga sättet.....

Zäta sa...

Kära Rana! Du vet vad som gäller. Plocka fram en plastpåse och stå beredd bredvid myskmalvan och vitklockorna. Sedan kan du börja koka såsen...

Zäta sa...

Ser att rådjuret på bilden inte har horn. Då behöver du bara se upp för de vassa sparkarna från klövarna.

Nu har jag läst ikapp inläggen om Surrabutts kommentarer. Jag älskar den ungen! Hon kan verkligen uttrycka sig!

Anna sa...

Min känsla för "ditt" rådjur är nu ungefär likställt med den jag har för katter.

Vad f-n har de i MIN trädgård att göra!? Det där att leva i närhet och i samverkan med naturen är det väl ändå ingen som tror på? ;o)

MIN trädgård.
MINA blommor.
MINA växter.
MITT revir.
MIN trångsynthet.
MIN egoism!

Definitivt rådjurssadel. Definitivt.

Var dags glimtarn sa...

Men jag faller för bambis, söta små tonåringar :)Vill man inte att de ska äta upp ens trädgård sa någon kanel. Men hur, på blommorna?

Ulrika sa...

Ajajaj.. Vid första anblick tänkte jag "vackert kort hon tatt" men efter att ha läst dina rader, att odjuert förstör din kära trädgård..då var det kanske inte så vackert!

Ha en bra dag!

Kram

Kajsa sa...

Nämen hur mycket mer naturromantiskt kan det bli? Lär er leva tillsammans och se det vackra i att du har rådjur i trädgården, föreslår jag. :)