03 juni 2008

Dotter

Att ha en liten flicka innebär tusen källor till glädje. Med Märta Tikkanens ord: "du i mig och jag i dig, vi båda, sak samma hur olika vi än kan vara [...] ändå vet vi båda genast, bottnar i varandras kvinnovärldar, din är ett dygn gammal, min är åttatusen gånger äldre, ändå vet vi, känner vi varandra bortom överraskningar och oväntade svängar, ändå är det alltid vi långt in i döden och långt efter döden, alltid nära" (ur: Rödluvan, 1986).

Ja, så många källor till glädje. En av dessa är att fläta in små band i hennes blonda hår. Så enkelt kan det också vara.

*

11 kommentarer:

Malin sa...

Det var en av de första sakerna jag tänkte på (efter att jag kontrollerat att alla tår, fingrar etc var på plats) när jag fick veta att vi fått en dotter, alla vackra frisyrer jag ska göra på henne :)

Anna-Lena sa...

Ahhh... hjälp! Jag kan inte se bilderna i sista inläggen!!! WHYYYYYY!?.. desperat skrik... ;)

Annalunda sa...

Såååå fint... och vilken fläta!!!


Jättekram till dig min vän - Annie

Anna-Lena sa...

Åh, puh... (andas ut) Där är de!!! ;)

Anna-Lena sa...

Och ja, självklart... Vacker fläta! :)Är oxå överlycklig över alla frisyrer som kommer och klänningar och kjolar och rosa... Eh... ;) Ett afrikanskt ordspråk säger; Ge en kvinna en son och hon blir stolt. Ge henne en dotter och hon blir lycklig!?.. Jag vet hur jag kände när jag fick veta Nora var en hon! Kan det stämma! ;)

Kajsa sa...

Underbart. Här i familjen kan lillasysters frisyr ännu mest liknas vid en kiwis, så det lär dröja innan jag kan fläta. Men det kommer nog.

Maria / Frøken Fryd sa...

Sikke nogle fine ord !
Og sande er de også.

Og så ER det jo bare herligt at flette og ordne hår på sin lille pige *smiler*

Trænger du i øvrigt til en latter, så tag dig et kig ind til mig ;)

klem Maria.

Kajsa sa...

Åh vad fint. Jag hoppas jag får chansen en dag. Än så länge är det totalvägran till allt som sitter i håret. :(

Zäta sa...

Nu blir jag avis. Jag har ju också en dotter. Hon är nästan sex år, men håret växer för dåligt. På sin höjd kan man sätta i ett litet spänne, men det finns inte tillräckligt med längd för en fläta. Svärmor, som behärskar konsten inbakat, bakade in både dottern och sonen en gång. De hade då ungefär lika långt hår. Ska leta reda på de bilderna någon gång.
Din dotters fläte är jättesöt. Jag ska titta på den en gång till.

A n k i e F o n t ä n sa...

Så sant, så sant. Jag har varit hemma med min yngsta dotter som är inne på tredje dan med feber. Det är så mysigt och nära med henne. Jag sa till min man igår kväll att jag för närmare konversationer med henne (5 år) än med honom ...

Anna sa...

Hördu Rana, jag tycker inte om att du ändrar i gamla inlägg! Då riskerar jag att missa något fint. Som nu. Nästan.

Man får inte lägga till så fina saker först i efterhand!

Älska Tikkanen.
Älska Rana.

;o)