28 juni 2008

Klar stämma

Det finns inget skönare än ett barns klara stämma. Och inget pinsammare.

Jag kommer hem från jobbet och Surrabutt möter mig på gatan utanför huset. Glädjestrålande springer hon emot mig och skriker så att alla grannarna hör: "Mamma, mamma, har du bajsat på ditt jobb idag??"

På midsommarfest hos goda vänner. Surrabutt konverserar en av gästerna, en snygg och tunnhårig karl med snagg. På håll hör jag hennes klara röst, uppriktigt nyfiken: "Men var har du lagt ditt hår..?"

Surrabutt hänger med mig och handlar på Coop. Ruskigt kallt i kylrummet, där vi går och vispar ner mjölk och fil i vagnen. Jag säger nåt om att jag fryser över hela kroppen. Surrabutt upphäver sin ljusa stämma: "Mamma, fryser du också inne i din rumpa??"

*

Rösta på Rana

11 kommentarer:

Cinsaga sa...

Eller som kusinen på 4 år sa : När man är vuxen får man köpa öl och pizza ! *s* Sköna kommentarer !

Glädjekällan sa...

Det var så längesedan att jag nästan glömt bort barnens spontana kommentarer men du väcker dem till liv...
Var inne och tittade på din boklista. Nu en liten fråga.
Läser du inte Kerstin Ekman?
Hennes trilogi om Vargskinnet är bland det bästa jag läst på länge.
Ha det gott
Birgitta

Peters Projekt sa...

Hallojsan Rana!

Vid något tillfälle - naturligtvis i en affär - säger Elliot: "Pappa, du är en fjant!". Uj, uj, vad trevligt det lät och kändes när andra butiksbesökare hörde detta. Har inte en susning om var Elliot hört det ordet. Sannolikt är det nå´n tecknad sak på TV, som inspirerat honom till stordådet.

Eller som idag, när jag står och pratar med grannen, traktens hemmansägare. Elliot inleder artigt med: "Hej Ingemar!". En bit in i vårt samtal kommer det, ackompanjerat av ett pekande finger mot Ingemars mage: "Vilken stor mage!". Nämnde Ingemar valde att förklara bukens storlek med att det ju ätits en del gott på sistone, vilket jag ju naturligtvis kände mig tvungen att instämma i . . .

Jo, jo, det blir ju en del festliga kommentarer här och där ;)

Ha en fin helg Rana! Om en stund blir det kudden för att imorgon vakna med nyvaken mun . . .

Peter :P

Ulrika sa...

HAHAHA!! Barn kan verkligen komma på det mest fyndiga i de mest pinsamma situationer ;)

Nattningen här har fungerat bra för andra kvällen i rad. Törs inte ropa hej ännu..är nästan för bra för att vara sant..men jag hoppas givetsvis att det håller i sig!!

Ha en skön söndag!

Kramar

Annica sa...

Eller den här högt och tydligt inne på macken: Hon har stor mage!

Anonym sa...

Hej Rana!
Och tusen tack för dina fina ord! Nu har jag läst din blogg och den är rolig!!! Alltså jfr med min, min är lite knorrig ibland. Surrabutt är verkligen härlig, vilka kommentarer, jag skrattar fortfarande! Ha det bra!
/Hulda

Bella sa...

Du har fött en filosof till vår värld...hon begrundar verkligen verkligheten...på ett sätt man själv har trubbats av ifrån...underbart att få läsa om hennes funderingar...även om de kommer utan förvarning och jag tror hon glädjer de flesta som får nöjet att höra dem...nu förtiden är det mesta med mina barn och mig bara pinsamt för dem...de är ju 14-18 år och då är mamma pinsam hela tiden och speciellt många grodor hoppar inte ur dem...just nu...
Njut kära Rana...njut!
Kram,
Bella

Annalunda sa...

Tittar in för att säga hej... Sarah dukar på dagis och ska bjuda de andra barnen på vin... :/


Kram Annie

Maria / Frøken Fryd sa...

ha ha ha ha ha ha haaaaaaaaa.

Herligt - og informativ for surrabuts sin nysgerrighed, hi hi

Klem Maria

Anna sa...

Underbart!

Dessa nakna, oförtäckta tankar, helt utan omväg mellan tanke och ord.

Sassan sa...

Alltså, om du nån gång (mot all förmodan uppenbarligen) skulle tröttna på dina barn, så adopterar jag dom gladeligen på momangen! Eller så får jag väl skaffa egna och hoppas på det bästa...;)