09 juni 2008

Sköna söndag

Vissar dagar tycker jag att jag plockar och fixar och grejar och donar som en tokdåre - och på kvällen ligger jag strandad i ett hörn och tycker att jag inte har fått nånting gjort.

Igår var det tvärtom. Vi hade en riktig mysdag - och fick i förbifarten massor gjort. Hela dagen spenderade vi i trädgården. Ungarna och mina fötter badade bubbelbad i lilla badbassängen tillsammans med dockor och bilar. Vi åt gott och fikade. Ungarna sprang runt och jagade varandra och kiknade av skratt. Jag och Mannen njöt av några iskalla folköl i sommarvärmen. Vi läste sagor i hammocken. Vi tog ut ritblock och pennor och satt och ritade bajsande elefanter, hela familjen. Jag och Surrabutt lekte skönhetssalong; jag målade hennes naglar med glitternagellack. Ungarna och Mannen lekte judo medan jag läste trädgårdsböcker i skuggan. Vi hade picknick på filten med rån och saft.

På kvällskvisten kunde jag ändå konstatera att denna mysiga slappardag hade vi

  • rensat supermycket ogräs
  • flyttat och delat ett stort antal plantor
  • planterat kryddor och annat i krukor
  • jämnat till gropar
  • kantklippt gräset runt alla rabatterna
  • skurat utemöblerna
  • vattnat hela trädgården
  • klippt håret på Lilla Brottarn
  • ringt några viktiga samtal
  • tvättat högar och diskat berg

Inte dåligt för att ha lekt och myst en hel dag.

*

Rösta på Rana

12 kommentarer:

A n k i e F o n t ä n sa...

Tänk vad man får uträttat av lust!

Anna-Lena sa...

Låter helt underbart! Och precis... det är ju så man lurar barna att städa! Att LEKA bort det faktum att man faktiskt städar! He he... Visst är det härligt att klippa bort allt gräs runt rabatterna!!! Underskattat! :D KRAM

Anna-Lena sa...

Låter helt underbart! Och precis... det är ju så man lurar barna att städa! Att LEKA bort det faktum att man faktiskt städar! He he... Visst är det härligt att klippa bort allt gräs runt rabatterna!!! Underskattat! :D KRAM

Var dags glimtarn sa...

Sounds like a prefect day :)

MiaMaria sa...

Hej!

Nog är det så att när man minst anar så gör man mest...annars blir det bara gröt......

Är ju så att när man tänkt göra massor så blir det inte så mycket gjort. Så jag tycker ni haft en toppen dag nytta med nöje!

HA´det så gott!
MiaMaria

Zäta sa...

Vad härligt! Så skulle man ha det jämt. Tro att man njuter och myser och slappar, och så är man i stället och i hemlighet en power-maskin, som får en massa uträttat.

Kajsa sa...

Det är en ynnest när de kommer, de där dagarna då energin flödar (och fortsätter flöda även efter lunch!) och saker blir gjorda lekande lätt utan att man ens märker det. Det gäller att vårda minnet av dem, för de kommer inte riktigt så ofta som man skulle önska. Och aldrig på beställning. Men de kommer, då och då!

Willewira sa...

Hur lyckades ni med det??? Ge mig hemligheten är du snäll!!! :)

När jag gör något njutbart och roligt då får alla måsten ligga och sedan har jag dåligt samvete för att jag hade just roligt och skönt. Är inte det typiskt!!??

Så din ekvation skulle jag gärna implementera i mitt liv - lust och nytta på en gång!

Allra goaste kramen på dig Rana!
Ha en lika underbar vecka!

Willewira

Nettan sa...

Låter som en perfekt dag! För det är ju så att när man har roligt så blir det ju inte så jobbigt att få saker gjorda. Samma som att lära sig saker, det fastnar så mycket bättre när det görs under skratt och lek. Synd bara att man så lätt glömmer det...

Kram på dig!

Annica sa...

Låter som en underbar dag. Att både vara skönt avslappnad och hinna med saker. Ofta är det tvärtom för mig. Stressad och svårt att hinna med.

Ulrika sa...

Vilken härlig dag ni hade "trots" att en massa måsten blev gjorda av bara farten =)

vacker i brunt sa...

ja men visst är det väl märkligt,,,,vissa dagar flyter det bara på och man är så nöjd på kvällen...medan vissa dagar segnar man ner i soffan och tittar sig omkring och inget har blivit gjort och barnen har inte fått lek och gos heller.....känner så igen mig!!