19 juni 2008

När mötte du Lassie?

Kändisfokusering är larvigt, ologiskt och skadligt. Jorå. Men det är också skojigt. Allra skojigast är det när det utmynnar i en Jag mötte Lassie-historia. I en bra Lassie-story äger mötet rum i andra eller tredje hand ("min kollegas granne...") och helt utanför kändisens offentliga liv. Han eller hon får gärna vara en så kallad b-kändis, föredetting eller en riktig kultkändis.

Låt mig dra några personliga och helt sanningsenliga Lassie-historier:

När Lille Brottarn var alldeles nykläckt, satt jag i Riksteaterns lokaler och ammade. Då kom Rikard Wolff förbi. Han slängde en blick på Lille Brottarn och sa: "Vilken liten en..!"

Jag har sålt en flygplanstidning till en ganska surmulen Lars Leijonborg.

Min man har hjälpt Suzanne Reuter med en väska på Centralen.

Och håll för guds skull i er. Jag är - med allra största sannolikhet - brylling med Adam Alsing. Inte syskon, inte kusin, inte syssling. Brylling. Nej, han vet inte om det.

*

Nu vill jag höra era. Jag utmanar härmed alla frivilliga bloggare: bjud på din fånigaste, roligaste, mest långsökta Lassie.

Så här rart log han inte när han köpte flygplanstidningen.

*

Rösta på Rana

19 kommentarer:

Kajsa sa...

Riktiga Lassies, där det är några led mellan alltså, är lite knepiga. Känner ju sällan till dem, liksom. Små incidenter med halv- och helkändisar är ju annars relativ vanliga om man bor i Stockholm. Om jag hade något tungt, som någon internationellt stor person, skulle jag dra den, men kommer just nu inte på någon.. tyvärr. Men jag ville egentligen bara (efter denna lilla utläggning) bara önska en glad midsommar! Kram :D

Peters Projekt sa...

Tjena Rana!

Här kommer ett par Lassies från Rom - ja alltså, Lassie-händelserna utspelades inte i Rom utan jag är där i jobb.

Och långsökta är dom väl inte heller men ändå . . .

Nåväl, nå´n gång under början på 80-talet jobbade jag under skolhelgerna på NK´s dåvarande Tesalong i Göteborg. Mitt på blanka förmidda´n kliver självaste Telly Savalas (deckaren Kojak du vet) in på kafét. Han köper fika och jag känner att jag bara måste tala om för honom att jag tycker att han gör ett bra jobb som Kojak - i synnerhet som han såg lite alldagligt nedstämd ut under sitt fikabesök.

Men, men, jag var för nervös och bangade ur helt. Tänk vad jag ångrade mig . . .

Häromsistens såg jag en trevlig hund i Götet och som alltid ville jag hälsa på den okända hunden och gratulera hussen/matten till en fin hund. När husse väl var framme vid hunden såg jag att det var ICA-Stig i reklamen på TV! (vet inte hans riktiga namn)

Den här gången fann jag mig och uttryckte att han gör rollen som Stig på ett väldigt trevligt sätt och att han, tillsammans med ICA, hanterade "Köttfärsfadäsen" på ett riktigt bra sätt.

Vad säger du Rana - platsar dessa Lassies på din Lassie-lista?

Ha en underbar Midsommar! Var ledig nu och längta inte tillbaka till jobbet för mycket ;)

Kramar från Peter :P

lottens vita och gröna sa...

hallå älsklingen, i natt träffade jag dig. i drömmen...tänkte ropa men så täkte jag kanske är som med özz...hur krulliga är hjärncellerna på en skala...nääää urlakade av detta ammande, inga vettiga möten ens i drömmen...

nu till lassie,
när jag var typ 10 bast såg vi hasse alfredsson, då gick jag fram och sjöng, ska vi byta grejjor...alltså krulliga hjärnceller dåmerå...

spelat brännboll samtidigt med petra nielsen, båda dyall och agneta sjödin, nån födelsedagsfest
för massor av år sen...

den bästa... är när jag jobbade på h&m i pk huset kom en snygg kille springades med typ 100 tjejjor efter sig, visste inte vem han var men jag hjälpte honom in i vårt personalrum och ut i personalentren...det var nick carter från backstreetboys, han kysste mig på halsen, det är sant! blev inte en smickrad, visste inte vem det var men sen, gissade om jag skröt, men jag hatar sån musik...

har sålt kallingar till mauro scocco XL...för typ 20 år sen..

ja det var när jag mötte lassie det, den var ju urkul! p&k lotten

Annalunda sa...

Jättekramar! Ha en underbar midsommar Rana - har du sett ´mina mejl?


Kram Annie

Ulrika sa...

Vilka kula Lassie-storys =) Har själv inte så mkt att bidra med..förutom att jag suttit brevid Papa Dee på en flygresa ner till Barbados - han sa inte ett pip..Tråkig kille!

Ha en underbar midsommar!

Ulrika

Arga Mamman sa...

Glad Midsommar min vän! Kraaam!

Anna-Lena sa...

Hm... svårt! Men jag bor granne med en kille som är med i en serie som handlar om 80-talet, serier, kändisar, usiken... Den är populär här i Norge så det är lite Lassie! ;)

Maria / Frøken Fryd sa...

Åhh.. bare jeg var bedre til at huske navne, for jeg har mødt en del kendisser da jeg boede i Oslo.

Der var hende der skuespilleren.. Wenke et-eller-andet. STOR norsk skuespiller, hende mødte jeg på gaden, og hun sagde Andrea så sød ud i barnevognen...

Så mødte jeg ham den der flabede komiker der ser så uflid ud på 7/11, han gav mig en cola fra køleren, men jeg betalte selv...

Der var også en af de der fyre der havde et norsk boligindretningsprogram på tv, ham mødte jeg på cafe og sad ved bordet ved siden af ham.

Men som sagt... Jeg er virkelig en klovn til at huske navne.

Her i DK har jeg kørt forbi Jes Dorpf Pedersen (nyhedsvært på tv) på vesterbro i København, jeg holdte tilbage for ham så han kunne komme over vejen.
Og der var Kim Larsen jeg engang så på en cafe, og så var der "Kølig Kaj" fra melodi grand prix, ham har jeg været til Bryllup med!

Ha ha ha, sikke en morsom tråd Rana.

God helg og midsommer til dig

klem Maria

Nettan sa...

Hej gumman. Försökte posta igår för att önska dig en skön midsommar, men det funkade inte, så nu, sent, men Glad Midsommar.

Min Lassie-historia:
Var förrförra sommaren ute på några kompisars ö i skärgården, då hennes ingifta bror (hennes pappa, hans mamma) kommer på en visit med sin pojkvän och några andra kompisar. Pojkvännen var Peter Jöback. Han verkade jätterar, även om jag inte pratade så mycket med honom, men jag hälsade i alla fall på honom.

Jag jobbade också under Werner Vögeli på Operakällaren i min ungdom. Han var jättetrevlig och ansåg att jag skulle ställa upp i Ostron SM då han tittade på mig när jag öppnade ostron en dag.

Var väl det.

Hoppas ni hade kul igår.

Kram Bonuskussen

Tigerlilja sa...

Har en väninna med då ganska nyinflyttad karl från sydamerika. Dom är på fest och ska dela taxi därifrån. Det andra paret visade sig bli Magnus Härenstam med fru. Väninnan skruvade sig lite, men sambon (hyfsad svenska, men inte helkoll) tittar på M H och säger 'och vad jobbar du med då?'

Helena - nyckeln till mitt hjärta sa...

En kompis pappa var på badstranden och stod och spanade ut över havet. En bit bort stod en annan snubbe och gjorde samma sak. Kompisens pappa som är en social man rättar till sina speedos och kliver över för lite väder och vind-konversation. En bra stund står han där och gaggar, snubben svarar artigt och belevat. Trevligt, tänker kompisens pappa, utan att lägga märke till männen i mörka kostymer och öronsnäckor som häckar i vassruggen. Kungen tyckte nog det var rätt skönt att bli behandlad som folk för en gångs skull...

Zäta sa...

Jag har två korta.
En gång var jag och lyssnade på Per Höglund band på Skogshyddan här i Lidköping. Rätt långt bak i parken stod en kort tjej lutad mot ett träd och lyssnade tillsammans med sina vänner. Jag tyckte jag kände ingen henne så jag hälsade vänligt. Hon hälsade tillbaka.
Sedan insåg jag att det var Carola Häggkvist.

När jag jobbade på Lundsbrunns Kurort fick jag en komplimang av en kille. Han tyckte jag vickade så läckert på rumpan när jag gick och sköt på en rullstol. Den killen var massör och masserade brottarlandslaget med regerande svensk mästare i spetsen.

Zäta sa...

Ja, just det, en gång när jag var på hemväg i bilen från Göteborg, så körde jag ikapp med Leif Loket Olsson. Vi låg i filerna jämte varann. Jag försökte hänga på men han drog ifrån lätt.

Zäta sa...

Jag har träffat Per Oscarsson på ICA Munken i Skara också. Alla berömmer honom för hans enastående skådespelartalanger. Han är sååå duktig på att spela förvirrad och halvt förargad gammal gagg-gubbe, men han är precis sån i verkligheten, så han behöver inte spela.

Zäta sa...

En gång i tiden jobbade jag med en kille (Peter) som råkade få syn på Lennart Jähkel på en bar i Göteborg, två år efter att filmen "Jägarna" haft premiär. Peter hade vid tillfället inte nykterhetsspärrarna påslagna utan gick fram och sa:
-Jagat nåt på sistone eller...

Anna sa...

Lkisom Zäta har jag hälsat ivrigt på Carola, bara för att jag trodde mig känna henne...

Och så flörtade Eros Ramazotti (stavning?) med mig på en italiensk stockholmsrestaurang för en herrans massa år sedan. Jag kände inte igen honom riktigt, och tyckte han var jäkligt otrevlig och kladdig. Så jag snäste av honom.

Anonym sa...

Jag höll på att krocka med Leif Pagrotsky på universitetet! Jag hade bråttom och rusade ut från bibblan och tittade NER på en liten karl och utbrast "uuuuuppp"!!! Det hade varit snyggt, jag och Paggan i en liten hög...

Anna (http://ordagranna.blogg.se/) sa...

Hej! Hittade din blogg och gillar vad jag läser. jag lägger dig bland mina favoriter och hoppas att jag får återkomma mellan varven.

Här kommer ett par senkomna Lassie-historier:
Min faster bor granne med Gösta Ekmans bror Mikael Ekman (som har regisserat bl a Jönssonliga-filmerna).

Jag har blivit nypt i rumpan av Janne "Loffe" Carlsson (äckligt!) under en filminspelning där jag var statist.

Min kopmis har under samma filminspelning fått en potatis kastad på sig av Pierre Lindstedt.

Min kompis bror har jobbat ihop med "Sommartorps-Ernst".

Samma kompis frus syster är bästis med Eva Funche (barnTV-profil).

Lev väl!

/Anna

Cathrin sa...

Här kommer några riktigt dåliga Jag mötte Lassie, men jag kunde inte låta bli... :-D

* Min kompis syster har bott granne med Ernst Kirschsteigers skolfröken.
* I mellanstadiet var min gympalärare Carola Häggkvists pappa.
* En f.d. kollega mötte Magnus Uggla på en bensinmack i Danderyd. Han såg hemsk ut, håret var inte alls sådär fint och lockigt det alltid är på bild. Liknade mest en misslyckad hempermanent.
* Härom veckan på IKEA i Kungens Kurva så stod jag och kompisen och packade hennes bil och intill packade Samuel Fröhler ("Skärgårdsdoktorn") sin skruttiga bil proppfull. Han såg rätt skruttig ut själv också.
* (Den här är riktigt bra) Min katts kullbror har varit med i en Backyard Babies video, han gestaltade Dregen...!