11 juni 2008

Moderskap

Ungarna och jag lyxar till det och går på glasscafé. Jag beställer varsin stor kula barnslig jordgubbsglass till ungarna, och en stor kula mystisk basilikachoklad med chilismak till mig själv. Vad händer? Givetvis vägrar Lille Brottarn smaka på sin glass och vill bara äta av mammas vuxna glasskula. Han kniper ihop munnen när jag frestar med rosa glass och skriker sitt vansinnesskrik när jag försöker äta min egen glass. Så han äter upp min äckelgoda basilika-chili-chokladglass - och jag sitter och tjurar över hans rosa barnglasskula. Det hela känns som en rätt bra symbol för Moderskapet.

*

Rösta på Rana

21 kommentarer:

Anna sa...

Där är du ju min vän, jag har väntat på dig hela dagen!

Se det från den ljusa sidan; du vet vilken glass Brottarn vill ha nästa gång!

Camilla sa...

Med barn verkar det aldrig bli som man tänkt sig :D

lottens vita och gröna sa...

här ääääääääär jag, så jag har längtat, tassar varsamt idag...det fungerar igen, nån trojansk mask...som förstört mjukvara...detta är sån ryska för mig, men vad jag sharkat är saknaden efter detta! vilken ljuvlig bukett du fick, du kommer nog nu få möta den andra sidan av arbetskompisar, håller allt på att du kommer att känna dig "stark och stolt" med ett leende på läppen när du kommer hem, jag arbetar med på en sån arbetsplats, där jag trivs sååå, men jag har verkligen mött kyla med på andra platser, det är så förnedrande och nedbrytande...du ungar verkar väldig inresserade av det man gillar, om du beställer tvärtom nästa gång så kan du slå dig i backen på att det är din han vill åt, hihi! ha det bäst gumman på ditt nya jobb! P&k lotten men en koltrastdator igen...kråkan är sparkad...

Hjärtat Mitt sa...

Men visst är det så för det mesta. Mammas saker är ALLTID godast :D

Kram Mari i Marieholm

Anonym sa...

Haha...jaa, vad gör man inte för sina barn. Kram

Anna-Lena sa...

Japp! Oscar och jag har oxå haft en glass-incident i sommar när jag TROR att han vill ha en men han vill ha MIN! Ha ha... Man kanske ska fråga först!?.. ;)

Anonym sa...

Oh - basilikachokladchiliglass, VEM skulle kunna motstå något sådant?? Grabben har smak, så mycket är säkert! ;o)

//Jenny

Var dags glimtarn sa...

Kära Rana, lillebröder måste få SAMMA glass ; D

Kram

Annalunda sa...

En liten brottare måste såklart ha sådan glass!!! :)

Jag är så himla glad för din skull Rana....läser och läser och känner att detta är ju fantastiskt! Så härligt med jobb...vänliga människor...blomster... Såklart att det skulle lösa sig så bra för dig... :)

Saknar dig - kram Annie

Zäta sa...

Men jag fattar inte... du måste väl vara jätteglad som slapp den där konstiga glassen... ;-))

Kram
Zäta

hem ljuva hem- helena sa...

Ha, ha. (-: Jag känner igen det där. Mina barn vill oftast ha just mina godsaker och min frukt. Nu börjar de vara stora nog båda två att kunna välja vad de själva vill ha, men de nallar hela tiden från mitt också!

hem ljuva hem- helena sa...

Ha, ha. (-: Jag känner igen det där. Mina barn vill oftast ha just mina godsaker och min frukt. Nu börjar de vara stora nog båda två att kunna välja vad de själva vill ha, men de nallar hela tiden från mitt också!

Piondröm sa...

Vilka underbara arbetskamrater /chef som välkomnade dig med den underbara buketten!!!
Jag minns en glass episod som vi hade med vår son när han var liten. Vi var på semester på Malta. Vi skulle gå in och köpa en liten vanlig glass i en glassbutik.
Men sonen ville /vill alltid ha det som ser mycket och dyrt ut. Han ville ha allt och glassgubben satte på allt som han pekade på. Jag undrar nu efteråt varför vi inte sa stopp....Kanske för att vi blev så förvånade över hur stor en glass kan bli, och hur mycket saker det gick att sätta på glassen. När vi skulle betala den gigantiska glassen, vaknade vi till liv, tackvare det gigantiska priset som vi fick punga ut med!!!
Ung jä.....började gråta när vi kom ut, han blev nog rädd för den, när han skulle börja äta av den.
Så Ken slängde glassen i soptunnan (arg), och jag ger honom min glass ja det är moderskap.
Kram Carina

Malin sa...

Jag tyckte ändå att jordgubb verkade godast. Kanske drog du vinstlotten ändå?

Kajsa sa...

Haha, menar du? ;) Sist Lydia skulle få glass kommer mormor stolt fram till mig där jag står i kö och berättar att Lydia minsann själv berättat vilken glass hon vill ha. Jaha, vilken då? frågar jag. Sån som flickan vid bordet brevid har, blir svaret. Lydia har tydligen pekat och sagt typ "Flickan har rosa glass." Nåväl, jag gör precis samma sak som du, köper den rosa glassen till Lydia (jordgubb) och apelsinchoklad till mig. Äter ungen något av sin rosa glass? Nej, inte ens en sked. Hon kräver naturligtvis i princip hela min. Att man aldrgi lär sig. :D

Zäta sa...

God morgon Rana!

Hoppas att allt är bra med dej!

Kajsa sa...

Fast den lät faktiskt inte så god, den där basilika-chili-chokladvarianten... Men jag har upplevt samma sak, på dop häromsistens med glassbuffé frossade sonen i havtornssorbet. Mjölkchokladglass och annat gjorde sig icke besvär.

Får jag länka till dig i min favoritblogglista, förresten, Rana?

Ulrika sa...

Jisses..visste inte ens att det fanns glasser i den smaken =0 Men jag förtsår honom..hade nog gjort dsamma =D

Trevlig helg!
Kram

Zäta sa...

Nu saknar jag dej!
Hoppas du har det bra.

Mitt Egnahem sa...

Ville bara säga Hej. Och att jag gillar dina avtryck här i bloggvärlden. Smyger runt här då o då... Du har talang! MVH Värmländska Mitt Egnahem (från landet, på besök i Staden ibland...)

Bella sa...

Oh, vad härligt med arbetskamrater som vet hur man får någon att känna sig välkommen! Tänk nu får de en glad medarbetare som känner sig uppskattad och du hamnar i gott sällskap! Som jagser det, "en win-win situation" tänk om man alltid kunde lösa saker så bra!
Fnissar åt glasshistorien, på något sätt fick man ta sig i kragen och äta det som blev över...jag tänkte att det är det här som gör att jag nu är vuxen...kan inte tjura som en tonåring, måste bita ihop.
Skönt att läsa om hur självförtroendet går stadigt uppåt...när jag läser dina härliga inlägg få jag känslan av en säker tjej med humor och intelligens. Man borde dela ut mer beröm...
Må gott, kramar,
Bella