25 augusti 2009

Högskolan för kids

Oh no.

Jag hade glömt bort hur unga de var på den där dumma förortshögskolan. Varför utsätter jag mig för det där igen? Arghhh. Så mycket attityd, så smala nackar, så mycket ängslighet att jag tänder snett. Varför gör jag det? Påminn mig, Anna och Peter, ni som har fått era fina bloggar nerspydda av min bikt.

Tacka vet jag Stockholms universitet, med sina never ending studenter, sina institutionstomtar och bedagade vänstertanter. Naiiij, när jag tänker efter skulle jag givetvis tända snett på dem med.

Eller är det humanistspökets fel? Borde jag sadla om och börja läsa kemi? (Eller rent av kamma luggen och skaffa ett jobb?)

Bild: Borde man börja läsa sånt här istället?

Rösta på Rana

8 kommentarer:

Go gôbbe från Götet sa...

Ja,man slipper tjafs om socialiseringsprocesser om man läser kemi. Jag vet av egen erfarenhet . . . å det känns bra!

För övrigt kan den där nästan pubertala attityden och ängsligheten få vem som helst att tända snett. Jag hade hållit mig ifrån den miljön och sökt mig till en miljö med mogna, vuxna människor istället. Just för att inte behöva tända snett . . .

oumberligating sa...

Spårgasmätning Rana läser du det?
I så fall blir jag helt salig.
Fast jag blir lite orolig, vem är du egentligen Rana? Okej, jag har ljugit en del om min utbildning det har jag, jag har själv doktorerat i två ämnesområden inom teknisk fysik så nu undrar jag Rana vad sysslar du med egentligen.
Visar du en principskiss på en heliumdetektor av en slump eller?
Läser du detta intressanta ämne just nu. Principskissen som du vet lika väl som jag används för att enkelt åskådligöra mätningen av en tänkt koncentrationsökning.
Spårgasteknik är oerhört facinerande och när provobjektet är elastiskt eller det rör sig om mycket stora volymer (ej att förväxla med kvantitet, densitet) eller i värsta fall pga temperaturproblem som kan vara nog så svåra att övervinna eller helt enkelt när man har mycket höga täthetskrav.
Sedan åter till inläggets egentliga fråga om man slipper socialiseringsprocesser när man läser "sånt här"! Enkelt sett så skulle man ju kunna säga att det gör man, men om man väver in beteendevetenskapen i ämnet så kan det bli mycket intressant.
Funderade länge på att göra ett beteendevetenskapligt inlägg under ditt inlägg med den "Gode Fugelsang". För att göra en historia kort, visste du att den mannen var påväg att omintetgöra hela förra uppsjkutningen pga sin i mitt tycke helt okontrollerbara humor eller practical joke. Han drar nämnligen ut stolar när folk ska sätta sig så de faller i golvet, ja visst är det rubbat, förra rymdfärje kaptenen minns inte namnet fick en lättare kotförskjutning just pga av denna humor och Herr Fugelsang varnades på skarpen av Nasas medicinske ansvarige. Visst är det spännande, hur får vi då ihop socialiseringsprocesser, spårteknik och Fugelsang. Ja, uppriktigt sagt Rana de vete fan men med några flaskor vin så går det mesta okej tidsfaktorn är viktig så det måste avsättas mycket tid om det ska fungera så vi får ta det på "bloggkonventet som jag tänker arrangera nästa år, minst 200 pers blir det, alla i kostym eller vitblus med blå kjol och kavaj har några polare på bloggen Hanky.se som är HBT så det blir inte strikt manligt eller kvninnligt alla för växla kläder om de vill, fan det ska ju bli ett Oumberligt Konvent så inga gränser ska finnas. Sedan ska vi ha små vita namnskyltar fast endast med vår bloggs namn på, sedan får vi leta runt utav helvete (ler)
Nu är det ju lite synd om er tjejer eftersom det är ett fåtal grabbar som bloggar men jag fixar det, har lite engelska vapenpolare i från ett bloggnätverk där, självklart blir det lerduveskytte på däck (för jag sa väl att konventet blir på en båt, ja nu inte på någon lyxkryssare som på min blogg utan på en riktig "fyllepråm" ja, dvs en Finlandsfärja)
Oj, nu blev det långt och invecklat avslutar med att säga att jag blev ledsen att du inte stöttade mig i påhoppen angående min impertinenta Dotter missuppfattade helt klart allt, säkerligen beroende på olika struktur i den manliga kontra den kvinnliga humorn. Föresten ska vi börja använda sådana ord, då har vi snart inte många läsare kvar du och jag.
Klockan är nu lite över 7 på morgonen och jag har inte sovit en blund inatt, min Älskade Kära Hustru envisades med att sitta och blogga en stund igår i sin specalstol och det i sin tur resulterade i förhöjda smärtor i bäcken och ländrygg. Nära, mycket nära ambulans i natt, men nu är hon "medicinerad" och sover djupt.
Säger som du, nu tror jag inte att det finns någon som läser andras kommentarer men ifall så går det bra att läsa om smärtproblematik på min andra blogg www.jernsaxen.blogspot.com
Kram ifrån Oumberlige Peter!

Daniel sa...

Flytt till Finland. Sadla om. Och bli logendanslärarinna.

Anna sa...

Vi låtsas att det är lätt: Du biter i det sura äpplet och inser att du kanske hade något annat i topp på din sysselsättningslista, men att detta också funkar, så länge.

Du väljer unga ängsligheter framför respektlösa AF-tanter. Se det så.

Dessutom fyller du faktiskt på kunskapsbagaget.

Många kramar!

Glädjekällan sa...

Att skaffa kunskap är väl adrig fel! Men jag skulle med facit i hand valt kemi, inte så mycket tjat tror jag ;-)).
Du, jag är inte särskilt argsint av mig, men har ibland problem men att hålla tyst :-)) och visst kärleksörten ser lite 'vuxen' ut.Har inte tänkt på den i de banorna tidigare, men som Ken skriver i sin kommentar till mig:
-Den har en tendens att falla ihop när den är som bulligast och finast. Hur vuxen är den då??
Ha det gott och lycka till med studierna.
Birgitta

Anna sa...

*Tittar på bilden igen*
Vad sjutton är det du läser?!

:-)

Anna sa...

*Djup utandning*
Tack!
Och puss!

pärlbesatt sa...

Uj vilken igenkänning, och ändå gick jag just på SU. Jag var nästan alltid äldst, men jag är försökte tänka på det som att jag är tidlös haha...