25 augusti 2009

Lattetårar

Låt oss betrakta den här kvinnan utifrån:

Rätt sliten ser hon allt ut. Inget spår av nån törnrosasömn, precis. Otvättat hår, för tillfället gömt under en sjal. Osminkad. Blek under den kvardröjande solbrännan. Urtvättad sommarklänning som borde gå till Myrorna. Och inget leende får man. Hon står i köket och gör i ordning en latte. Mollbergs blandning, hett vatten, pressobryggare. Nyöppnad mjölk. Två delar kaffe, en del mjölk, glaset är husets största. Nånting som liknar lystnad glimtar till i hennes ögon. Men vad nu? Hon tar en klunk - men sväljer inte, utan stirrar ner i glaset. Sen spottar hon ut klunken- tillbaks i glaset. Fräscht.

Är det klumpar i latten; var glaset inte diskat? tänker hon.

Hon diskar ur glaset och bryggaren, slänger ner fyra nya rågade skopor Mollbergs i presson, sätter på vattenkokaren med en liten snärt med långfingret. Moget. Gör om samma procedur, precis hela, men den här gången spottar hon i diskhon istället.

Men vad ända in i helvetes jävla fan? tänker hon.

Hon inser äntligen att det måste vara mjölken som är dålig, trots att den är nyöppnad. Hon diskar presson och tar fram ett nytt glas. Sliter åt sig kaffepaketet och börja skopa upp kaffe för tredje gången. Det är bara det att hon står och skopar pulver direkt i glaset. Nå, det är ju bara att hälla över. Men när hon inser att det är det odiskade glaset hon har öst kaffepulver i - lutar hon ansiktet i händerna och faller i hejdlös gråt.

Vi kan således konstatera att människan inte är helt i form.

Rösta på Rana

9 kommentarer:

Go gôbbe från Götet sa...

Men Rana då, är det nå't jag kan hjälpa till med? Sända en rykande varm latte med DHL? Eller SMS'a upp den till dig?

Jag hoppas innerligt att du återfår formen. Varför inte runda av hörnena med en Gin & Tonic eller Campari & Juice?

Jag avslutar med en enligt mig kvinnlig hälsning.
"Nämen guuuumman, kjam!"

Funkar det? Nä, tror inte det . . .

Här får du en redig kram från Götet:
KRAAAM

Anna sa...

Hmmm...

Jag tror kanske vi borde se livet som Fuglesang nedan: Man kommer nödvändigtvis inte iväg, trots diger erfarenhet och minutiösa förberedelser.

Jag tycker vi ringer honom och frågar. Kanske har NASA en fin mentaaal-utbildning för omstarter och kraftansamling – som dessutom är studiemedelsberättigande? I så fall anmäler jag mig. Ska du med?

Anna sa...

... kram ...

pärlbesatt sa...

Det hjälper inte idag och det kanske inte hjälper alls, men nån dag när du haft föreläsning och har en stund över så bjuder jag gärna på köpelatte nånstans! Är det SU eller Södertörn du ska gå på?

KRAM

Och först tänkte jag att du var gravid, om allt smakar annorlunda än det brukar..

lottens vita och gröna sa...

pöss och kram på dig älklingen, känner mig lite likadan ja...sitter och sörjer att jag har linser för första dan... och det tog över en timme att få i dom..måste vara duuuuuum i huvvet som inte kan en sån sak som aaaaaaaalla gör ju....känner mig yr av skiten och inte ser jag så bra heller, jag känner min heeeeeelt matt och vill helst bara dra nåt gammalt över mig...tänk om du bodde nästgårds grodis då hade jag gjort en superlatte till dig!!!
pöss igen... från lotten potten som är på botten...eller snare skulle behöva glasögonsbotten, tjocka som f..n

pärlbesatt sa...

Det är tjockt och körigt här med att båda ungarna bytt skola och en annan massa rådd som inte ska dryftas i ditt kommentarsfält, men säg när du har hål i schemat så cyklar jag över dit och fikar dig en sväng!

Och ja, den ena familjen med mamma pappa, tre tonårsbarn och två andra som jag inte vet vilka de var men som var med dem frågade oupphörligt varann om de skulle gå och bajsa och om de varit och bajsat. Som det verkade på fullt allvar.

Den andre, som tjatade om Den här kvinnan var livrädd för hundar var den som la upp sina nakna fötter på bordet och senare förevisade sina gaddningar för hela vagnen.

Ibland blir jag fundersam när såna människor går för normala och vissa i min närhet sägs sakna vissa komponenter av social kompetens... De skulle aldrig göra så, nävöravör.

Hannis sa...

Kram och rufs i håret till dig//Hannis

linda sa...

åh pest man kan ju bryta ihop för mindre! latte e ju viktigt.

hoppas du fick en slurk till slut.

Cath sa...

Kram till dig!