23 augusti 2009

Tegenaria domestica

Till alla män.

Om ni hittar en vulgärt stor spindel inomhus, jag snackar en sjukt gigantisk mother fucker jätteäckelbamsestor spindel, så fråga inte - säger inte säger inte - din kvinna om hon vill se den. Och när hon säger ja (eftersom ni ändå kommer att fråga) så hörsamma inte detta. Ta ingen notis härom. Visa den icke för henne!

Jag är verkligen inte en kinkig person. Jag har ett relativt gott förhållande till småkrypen i min närhet (jag syftar nu inte på ungarna). Så kom inte och påstå att jag var mesig för att jag över hela hooden skrek ut min fasa för den här:

Bild: Tegenaria domestica, vanlig husspindel.

Rösta på Rana

23 kommentarer:

Anonym sa...

Den där var stor, riktigt stor, den äcklade mej. Men du dödade den inte? För solen skiner i min skog. Kul att få en kommentar från någon helt ny och okänd. Jag gillade första inlägget jag kom till och jag tyckte om din presentation, återvänder när klockan slagit för bloggande här i trollhuset, nu ska jag ut i solen igen.

Lina sa...

Jag förstår precis.
/Lina, även kallad Linskorv.

Chrissan sa...

Stor rackare det där. *ryser*

linda sa...

åh vilken fin! men otroligt stor, till o med jag skulle nog backa en bit:)

Anna sa...

Vilket sammanträffande: En sån där, precis en sån där, fångade (läs: krossade) jag i vardagsrummet igår kväll!

Långa, tjocka ben...

Jag var sjukt koncentrerad, för skulle man missa och den kommer undan, så kan man ju för f-n inte somna sen...

Spindelpuss, och tack för att du läser om mina ord. Jag är så stolt.

Jag idag sa...

Nej, den där är väl inte vanlig? Inte i mitt hus i ala fall. Då skulle jag vara tvungen att flytta! Omedelbart.

Nu ska jag tala lugnande till mig själv en stund och intala mig att den där bilden var gjord i photoshop. Kanske ta en kopp te också... Och en valium eller två.

Fredrik sa...

Det var ju en sån där vi träffade på på Gotland, fy fabian va vi skrek. Det var den största spindel någon av oss hade sett någon gång, vilken djävuls chock det var för stackars oss. Ni verkar ha tagit det lite mer med ro...jag menar jag var ju tvungen att ringa min mamma och förklara vilken sjukt stor spindel vi hade i huset.
Men vem är idioten med handen sådär nära!?

Tant Ulrika sa...

Med vad i fridens jäkla äckliga namn??! Den var stor..riktigt STOR. O nej, jag hade INTE velat se den live o ja, jag har full förståelse om du fick en nära döden upplevelse då du fick syn på den!!

Kramen

Zäta sa...

Hahaha... Knicken med sin förkärlek för djur var förståss helt eld och lågor och ville visa vad han hittat, stolt sådär tuppaktigt som män kan bli.

Nej, inte ens jag, som inte har problem med spindlar, skulle velat göra annat än tillkalla Förundersökningsledaren om jag träffat på den på min vägg.

Du, lyssnade precis på den där låten som går jämt på Megapol nuförtiden: "I can see your halo".
Nåt sånt går den.
Och jag tänkte genast på dig. Du har den mest självklara gnistrande aura/utstrålning jag sett.

NinaH sa...

Vem skulle INTE skrika vid det mäte?!;-) Huh!

NinaH sa...

Det något besynnerliga ordet "mäte" är skrivet av en som glömt ta av sig tumvantarna... eller nå´t! Grrr.-... Nå... "Mäte" = "mötet"! Och inget annat!..;-)

Suzan sa...

Oh my god.. jag dog typ!

Kajsa sa...

Näe. Såna spindlar finns väl inte... :-(

Fyrbarnsmamman sa...

Shit vad stor! Hade svimmat på fläcken!

Singelmamman sa...

Jag hade skrikit så det gett utslag på mätaren i Uppsala. Och en ny flodvåg hade varit ett faktum. Helvete vilken äcklig!

Peters Projekt sa...

Vi har hela jordkällaren full med sådana - inkl. kokonger i taket (många). Du kan tänka dig feelingen när man under stor-kalas-kvällen skall gå ut i källar´n för att hämta ett par kalla Xider.

De gigantiska mother fucker bamsestora spindlarna hänger i stentaket och väntar . . .

Spooky . . . . . . .

:P

Cockie sa...

Hu. Sådana klarar jag inte av!

hem ljuva hem- helena sa...

Men fyyy vilken läskig!! Är det där verkligen bara en vanlig husspindel? Liknar mer en tarantella eller vad de nu heter...

Anonym sa...

Tro mig Rana, vi hade storebrorsan på väggen i lördags kväll.
Jag var rädd att den skulle käka upp Luke. Var helt paralyserad och gjorde så klart missen att fråga om Tintin ville se vad jag hittat på väggen… När jag hittar småkryp hemma brukar jag bara ta ett glas o ställa ovanför och sedan skjuta in ett papper under och lyfter ut inkräktaren. Vi hade inget glas som var stort nog om vi säger så… fick ta värsta salladsskålen. Men då hade jag inget papper som var stort nog istället (den besten hade ändå bara huggit mig i armen tvärs genom pappret). Jag viste inte vad jag skulle ta mig till, det var ju nästan så att salladsskålen åkte runt på golvet när odjuret for runt i den kors o tvärs. Önskade att jag haft en eldkastare hemma, eller iaf en burk Radar-spray. Hade värsta ont i magen hela kvällen.
Salladsskålen står kvar där hemma o besten är nog död (om den inte lurar mig och inväntar sin onda hämnd så fort jag lyfter på skålen). Vet inte hur jag ska få ut den :-(

Kram
Rufus

Karins fotoblogg sa...

Hmm... jag fördrar nog snigeln framför den här. Brrr...

smultron sa...

Jojo, såna trivdes gott i källaren i huset jag och mitt X bodde i. Särskilt inne i duschen, som låg i källaren. En och annan har jag dödat, lustfyllt.

Katja Kristoferson sa...

AAAAAAAAAA var bor ni???????
Jag är glad att man inte kan klicka fram en stor bild. Jag är inte heller jättekinkig med spindlar, hade en under tröjan när jag paddlade häromdagen, men den där... Fy hu'un...

Floras Kulle sa...

Vidrig.
Jag hittade en sådan på röda korset för ett tag sedan, i en glasflaska. Bakkroppen liksom DALLRADE, sådär geléaktigt på något vis. BLÄ!
I butiken (som ligger i källaren) har vi ett avtal. Marie bär ut sådana där monster i benet, lätt som ingenting. Däremot får hon slag om jag nämnet ordet "mus".
Jag har lovat att bära ut dem i svansen om vi får syn på några!
KRAMEN:
Annette