09 april 2009

Skärtorsdag

För ett år sen berättade en bloggerska - vem var det? Zäta? Lotten? Nettan? - att hon varje skärtorsdag blev påhoppad av sin lustigkurre till granne, som sa:

"Höhö, ja, lycklig resa nu då!!"

Gubbar som drar samma skämt år efter år på det där tvångsmässiga sättet är lite söta. Man kan ju få moderskänslor för mindre. För övrigt hade han ju rätt.

Vi ses, hörrni.

*

Rösta på Rana

24 kommentarer:

Tess sa...

Herregud! Jag skulle ha blivit sååå trött på att höra detta år efter år..:)

Fröken Eko sa...

"Hörru du, den där ganska tomma rutan med följare kompenseras ju av att de som faktiskt finns där är så ENASTÅENDE LÄCKRA!!!"

Så sant som det är sagt!! (eller skrivet?) ;)
Men nu har rutan krympt, det verkar som att man blir åtlydd här på blogger. Najs, najs :)

Men glad påsk och ät mycket godis (men inte så du spyr)!

/F

Karins fotoblogg sa...

Hahaha:) Visst ses vi. Måhända att jag inte har en cykel men kvasten är alltid redo!

Tack för den vackra sången :)

Kram Rana!

Synnøve. sa...

Är du klar för avresa med Kvast Ärlanes till Blåkulla.
Här är det förberett noga.
Kvast, kaffepetter, katt och jag.
Så håll i schaletten, nu kommer vi...

Ha en fin flygtur denna skärtorsdag.
Kramen Synne.

oumberligating sa...

Trist att erkänna det Rana! Men "Gubben" du beskriver, det är helt klart jag!
Men föresten har du tid och sitta och blogga nu, dags att flyga iväg snart ju (Ja,ja skitdåligt, men det här är en offentlig blogg utan behörighets spärr så skämten får vara eller bör var lite rumsrena i allafall. De riktiga "roligheterna" får jag maila.)
Ha nu en riktigt fin och lugn Påskhelg, ser att "fragglarna" ska utackorderas, nu kan du och din man ha det så där riktigt mysigt som man bara kan ha när man vet att ungarna är borta och har det bra.
Kram från Peter!

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Stannar hemma i år men jag önskar dig både trevlig resa och Glad Påsk
Birgitta

Hannis sa...

Vad fan är det med folk(läs män) och detta roliga runt blåkulla??
Dom fattar inte vad dom missar!
Nakendans,god dryck och som pricken över i:et en massa syndiga tankar *garvar*

Som sagt,vi ses där!

Kramen

Ps.Ta ner sprayflaskan nån gång kvinna!
När du väl börjar kommer du inte att kunna sluta!
Ps igen...Ha en härlig barnledig kväll!

Lina sa...

Ha, morfar frågade oss frumtimmer om vi putsat våra kvastar innan han gick och la sig igår kväll:) Men då kan man ju inte annat än att tycka det är lite gulligt, precis som du sa.
Ha det fint!
/Lina

Niklas exponeringstränar sa...

Repetition är ju humorns moder...eller hur var det nu ...var det kanske inlärningens moder? :-)

/Niklas

Niklas exponeringstränar sa...

Vi som ej har ngn kvast och får stanna kvar på jorden kan ju nu under påskledigheten fördjupa oss i riktigt viktiga grejor. Och dessa finner man här http://svalander.se/shoppen/shoppen.htm

Det är nåt särskilt med männen och deras djupdykningar.
/Mr. Deep

Peters Projekt sa...

Min kära hustru brukar också varje år få motsvarande kommentar/fråga från en granne - hon bloggade om bl.a. det för nå't år sedan.

För övrigt är jag inte lika söt när det gäller att repetera mig och mina eventuella höhö-kommentarer till min omgivning.

Ber att få gratulera till Långfredagens "frihet" kombinerad med avslappnad samvaro tillsammans med goda vänner!

Skrattade för övrigt gott åt Stryktips-inlägget! Från min tid som singel hade jag lagt mig till med mycket strukturerade rutiner kring tvätt och skjortstrykning. Mamma lärde mig som liten hur en skjortstrykning skulle utföras och mina skjortor var alltid oklanderligt strukna med perfekt struket ok och stilig ståkrage. Ärmar först, sedan krage, baksida, front och sist ok & axlar.

När Ann och jag var nya tillsammans var det lite av en utmaning att förmedla mina idéer kring tvätt och strykning. Idag har vi dock sedan länge fasat ihop våra respektive rutiner ;)

Peters Husmorstips:
När det gäller pikétröjor, så räcker det att tumla dessa i 5 minuter och sedan skaka och hänga upp dem på en bullig galge (ej kantig som ger tryckmärken på plaggets axlar) för att få ett perfekt slätt resultat.

Ha en riktigt Glad Påsk Rana!

Peter :P

Karins fotoblogg sa...

Ännu ett inlägg från fam Stalker :-)
Appropå bilder och kommentarer. När jag gav mig in i bloggträsker var det för att få feedback på mina bilder. Fotosidan och D70-forum var alltför hårda och dissande enl min uppfattning så jag valde ett annat spår, fotoblogg. Jag har bestämt mig för att INTE bara lämna kommentarer i stil med "guuud va snyggt" eller "ååhh du e så himla duktig". För dett känns inte äkta och inte utvecklande. Visst berömmer jag folk, men oftast försöker se hur jag, utifrån min erf och kunskapsbas bedömer att bilden skulle lyfta. Jag har aldrig dissat eller kritiserat en bild utan försökt ge kontruktiv feed back. Om ngn känner sig dissad, så ber jag om ursäkt.

Så är det.
Simma lugnt
/Niklas

PS. Har ni inte ett förstärkardiagram uppsatt i vardagsrummet???? Nä trodde väl det :-))

Karins fotoblogg sa...

Sorry, nu ser jag att det var frugan som var inloggad. Men det hade du väl redan hajjat. Glad påsk
/N

Cath sa...

Hoppas att du får en härlig påskhelg!

Vet du vad chefen sa när han gick från jobbet igår (han var ledig idag). Att han skulle flyga försiktigt på påskafton (vissa flyger tydligen på skärtorsdagen och andra på påskafton). :-D

annalarssonphotography sa...

Absolut! Min kvast är alltid redo :)

Jag ska faktiskt till Stockholm i Maj! ;)

Kramar och massa kärlek till dig
Din A

Tidsmästarinnan sa...

Haha, min pappa är lite sådär att han drar liksom samma fraser och gärna slutklämmen på vitsar och sånt, så fort han kommer på dem. Fast inte att tjejer är häxor och sånt, mer lite gamla studentspexvitsar och göteborgsvitsar och sådär... och nu har min syster och jag blivit likadana!! Det är ju inte en människa som fattar när man bara drar en lösryckt fras sådär... förutom vi i vår knäppa familj :-)

Önskar dig en äggstra mysig påsk!!
Kram!

Lussan sa...

OMG! Det är DU som är den goda människan, Rana! Inte jag! Jag skulle bli gaaalen. ;-)
Hoppas att du får den gladaste påsk du någonsin upplevt, din gamla häxa. Puss på näsan!

/En annan häxa

Niklas exponeringstränar sa...

Så kul att kunna glädja med mina foton! :) Jag har noterat en liten intressant detalj denna kväll. Tio kommentarer om den fina kissen men inte ett ord om den lilla "wc-familjen" som är med. Antingen så är den gräslig eller så syns den inte. Vilket är det?! ;)

Mer macro lär det bli nu när det våras. Jag riktigt längtar efter alla knoppar och blomster. Och insekter... men fan va svårt det är fota såna. Jag och Gurra gick på blåsippsjakt ikväll men inte en sippa så långt ögat kunde nå.

Å din rabatt Rana, den har jag tittat på tidigare, ska bli mycket trevligt att få föreviga den med rumpan i vädret. Man kan kanske inte tro det men jag är lite trädgårdsintresserad. Har dock inte hunnit/orkat göra så mycket med vår radhustäppa sen vi flyttade hit hösten 07. Men jag har drömmar om rudbeckior, lavendel, magnolior, högt gräs mm mm. Och du bor i en dröm min vän! Mycket vacker trädgård ni har. Det lilla jag har sett! Jag och maken fastnade i din blogg och läste gamla inlägg och har fnissat mycket gott. Den med tjugo frågor och att Darth Vader är en vanlig man. Jisses vad vi fnissade! För att inte tala om gubben Gran :)

Ja, och dina bilder. Underbara! underskatta inte dig själv! Tänk dig ett macro! Vilka close ups du kan ta!

Apropå vår. Ska vi ta och kika i våra almanackor och kanske prel. bestämma en helg? Jag vet ju hur fort tiden går och hur snabbt helger bokas upp. Det skulle ju vara så kul! Du som har koll(?) på Bergianska när är det lämpligt att åka dit?
Vill du veta en hemlis? Igår när jag satt i min ensamhet och tyckte lite synd om förkylda mig så tänkte jag: "Nä, tänk om jag skulle ta och ringa Rana". Knasigt va?

He he... nu är det väl högtid att grabba kvasten, eller? Har du redan lyft? Du kanske har en såndär modern kvast med GPS och internetuppkoppling så att du har koll på såna här extremlånga kommentarer från knasbollar ;)

Kram fr Karin (och inte Niklas)

Zäta sa...

Inte jag. Min granne är pilot och själv ute och flyger titt som tätt...

Ha nu en go långfredag. Hoppas du får sovmorgon också!

Trollmor sa...

Visst, jag å kvasta e redo!
Så snart kommer jag farandes med hucklet och kjolen flaxandes för att ge dig en påskpuss mitt på nosen :-)
Kram du goa!

kim sa...

Åh, blåkulleskämt.
Alltid lika roligt.

"När åker du?"
"Vallat kvasten?"

Glad påsk.
Flyg inte, det är farligt.

Ulrika - foto - Jonasson sa...

Då jag roar mig med jobb hela denna helg så kan jag dessvärre inte följa med..men jag hoppas ni klarar er utan mig o att ni får en trevlig resa iaf :)

Kram

MiaMaria sa...

Hej!

Önskar dig en GLAD PÅSK!

MiaMaria

MorsanMia sa...

Glad Påsk