15 juli 2009

Fiskmat

Äntligen har vi köpt de där extra hyllorna till ungarnas lekrum. Mannen skruvar ihop dem och jag röjer bland leksakerna: sorterar, slänger, fixar, gör fint. Inte en enda gång svär Mannen över IKEA och jag är glad åt den översiktliga ordning som växer fram. Det behöver ju liksom inte se ut som ett bombnedslag i hela huset. Medan vi fixar med detta, leker barnen så fint med kartonger och emballage. I hallen hör vi deras förtjusta röster:

"Vi åker båt, vi är pirater... Neeeej, nu kommer hajarna!! Släng fiskmat, mata fiskarna, mata hajarna. Fiskmat, fiskmat, meeeera fiskmat!! Släng mera fiskmat till dem..."

Det är ett evinnerligt tjat om fiskmat. Vi ser inte vad kidsen gör, men vem bryr sig. De leker ju så fint ihop och vi får vara ifred och få ordning på lekrummet. När vi äntligen är klara och kollar vad de pysslar med, möts vi av en intressant syn. De har smulat sönder all frigolit - varenda frigolitflak från tre stora kartonger - och slängt ut över halva huset. Självklart. De var ju tvungna att mata fiskarna.

Bild: Fiskmat, ser ni väl.

Rösta på Rana

12 kommentarer:

Markus Gisslén sa...

"...och jag är glad åt den översiktliga ordning som växer fram. Det behöver ju liksom inte se ut som ett bombnedslag i hela huset."

Tji fick du!!! ;)

Go gôbbe från Götet sa...

Jämrans också! :D

Å frigolitspån som dessutom är sådär jobbigt statiskt elektriska och svåra att borsta/torka bort.

Beklagar bombnedslaget . . .

oumberligating sa...

Härligt, med kreativa barn!
Idag kortare än kort!
/Peter

Merja sa...

Undrar just hur många dammsugarpåsar ni fyllde;)
Fint det ser ut med din purpurrabatt!
Ha det gott

Bloggalina sa...

Åh vilken kreativitet :-) fiskmat hihi. Ungar är bara allt för härliga ibland!

♥Häxor & Änglar♥ sa...

Påhittiga, fantasifulla, fantastiska barn har du! Ja, är det tyst eller lugnt så är det nå´t på G ....
Kram Eva Linnea

Cath sa...

Jag tycker det var kreativt! :-D Dessutom, hajar är farliga och måste matas!

För länge sedan, när jag och min jämnårige kusin Erik (vi var kanske 5-6 år) var med våra mammor och morföräldrar på hotell i Tällberg så tyckte vi att det var en bra idé att leka med Lego. I hotellkorridoren. Gott om plats! :-D Morfar tyckte inte att det var en bra idé. :-D

Ines sa...

Såklart de var tvungna att mata fiskarna, det finns så mycket fiskar ska du veta. Stora och små, tusen färger, tusen former och alla är fantastiskt hungriga. Visst var de kreativa men framför allt väldigt snälla skulle jag vilja säga. Vem skulle annars mata alla fiskar som simmar omkring där i ert hus?
/Ines

Annalunda sa...

*Gapskrattar* De är alldeles fantastiskt härliga och goa... men hjälpte inte ni till med att mata fiskarna? Ser ut att vara kul!

Puss...

Linda Lunda sa...

Så klart hajarna skulle ha mat!!!
Du ville väl inte att dina ungar skulle bli hajmat??
Ssssssssssss!
Linda

Karins fotoblogg sa...

Yummi! Fiskmat!!!! :)

Kram!

Fredrik sa...

Hahahaha, vilken härlig fantasi:)