13 juli 2009

Skansen

Djuren på Skansen måtte ha det bra. Man ser aldrig till dem.

Hela dagen har vi varit där. Glass och skrubbsår och trötta små ben och fågelbajs och sol och turister och varför-frågor som aldrig tar slut.

Men inga djur. Ingen iller, ingen djärv, inga vargar, inga lodjur, ingen utter, inga vildsvin, inga rävar, inga ugglor. Djuren sitter i skogen i sina gigantiska inhägnader och chillar och bryr sig föga om nyfikna barn och skikande amerikaner. Nå, good for them, djuren alltså. Men varför inte helt sonika släppa ut dem i skogen på en gång? (Det är förstås det de har gjort.)

När jag tankar över dagens två hundra bilder till datorn, blir det tydligt: det var en skön dag på djurparken - nästan helt utan djur. (Jag ber om ursäkt för pågågelbilden, olycksfall i arbetet.)

Bilder: På tunnelbanan in, Gräsmattebus, Liten stennymf, Glassätning, Bilfärd, Påfågelkille, Sightseeing-tåg med puss, På tunnelbanan hem.

Notera bildsvitens eleganta ihopknytning.

Rösta på Rana

8 kommentarer:

oumberligating sa...

Ja du Rana! Skansen har "blåst" oss föräldrar i många år nu, när jag började hasa runt på Skansen med "fragglarna" för en sisådär 20 år sedan, så fanns det inga djur då heller, ja, de där tjocka sälarna brukar man ju kunna se sig vältra omkring, men alltid trevligt att göra något med famijen. Fina bilder ni/du tagit!
Har varit på "kallas" så jag har lite konstiga stickningar ikroppen idag, troligtvis så var det något i "snittrna" som jag inte riktigt tålde(ler). Brukar alltid få lite krypningar i benen after att ha ätit "snittar" förstår inte varför men det var några år sedan senast så jag hade glömt hur det kunde kännas! Men här är det diciplin och ordning och reda som gäller, två jobbansökningar redan har jag fått iväg, bloggat och kommenterat har jag gjort, gjort matlåda till äldsta sonen, sett till att "Svärdottern" också kommit iväg till sitt sommarjobb, vänt på kuddar och täcken och maserat ben på "Lilla Frun" gett henne nyponsoppa och Morfin! Dagen fungerade perfekt för henne, trots stor medicinmängd så har hon inte fått några problem, men hon trivdes igår med hela sin härligs släkt runt sig, bjuden på Dop var vi och överasknings Bröllop blev bonusen. Trevligt!
Ha det bra på alla sett!
Kram ifrån Peter!

Zata sa...

Kramar kramar kramar!

Jag passar pa att skicka dem nar jag kan, aven om jag inte har tillgang till nagra prickar har nere i sodern.

Gott med hela familjen. Blir sa glad nar jag ser er.

♥Häxor & Änglar♥ sa...

Halloj Rana! Synd att ni inte fick se några djur. De låg väl och softade någon stans under en gran!? Du får titta på min blogg. Vi var också på Skansen och jag lyckades iaf fånga några djur. Illern var dock för snabb för mig!!
Kram Eva Linnea

NinaH sa...

Men en ljuvlig dag ser ni ut att ha haft ändå!;-)

Thomas sa...

Ser ut som om det blev en kanondag ialla fall. Om inte annat så verkar familjen vara helt slut. :-)

Jojo sa...

Verkar ha varit en heldag även utan massor med djur :)
Hoppas ni hade det bra!

Kram Jojo

Brittis sa...

hej Rana... hihi... men jag vet vad du heter egentligen.

Jag säger som tomas här ovan ni verkar ha haft en kanondag med eller utan djur.

Nu drar det ihop sig... Vi ses om tre dagar och det ska verkligen bli jättekul att se vad du är för filur i verkligheten, ja de andra också förstås.

Ha det bra nu så hörs vi på mail och tele.

bästa häslningar från Brittis

Annalunda sa...

Vilka härliga bilder! Sötnosar ni är!!! S pratar dagligen om de små sötnosarna. Pussa L B så firar vi honom sen.

Kramis