22 juli 2009

Kusin Cool

Häromdan passade jag lilla Kusin D och stora Kusin Cool. Eller om de passade mig. Lille D var så mjuk och ljuvlig som bara en bebis på nio månader kan vara. Och Kusin Cool - jag var inte beredd på att en åttaårig flickunge skulle sätta mig på plats gång på gång.

-

Scen1:

Jag (delar ut glassar): Gud vad mysigt vi har nu.

Kusin Cool: Varför säger du att allt är så mysigt hela tiden?

Jag (osäkert): Nä... Gör jag det?

Kusin Cool: Ja, det gör du. Du säger att det är mysigt att vi är här, mysigt att sitta på filten, mysigt att äta glass...

Jag (asgarvar): Erkänner! Skyldig!

-

Scen 2:

Solen gassar, och jag smörjer in fyra ungar med fet solkräm.

Jag (om den överflödiga krämen i mina handflator): Det här vill inte jag ha!

Kusin Cool: Varför ska inte du smörja in dig?

Jag (svamlande): För att jag vill bli brun! Och du vet... barn har ju känsligare hud än vuxna också.

Solen (går i moln).

Jag (drar en lättnadens suck): Gud vad skönt med lite skugga!

Kusin Cool (blixtsnabbt och med ett flin): Jag trodde du ville bli brun..?

-

Sen har vi skönhetssalong. Surrabutt vill bli sminkad till en drottning, Kusin Cool till en fin tant och Lille Brottarn till en snögubbe. Vi har det sååå mysigt.

Bild: Kusin Cool: "Faster Rana, varför säger du 'mysig' hela tiden?"

Rösta på Rana

10 kommentarer:

Karins fotoblogg sa...

Jo jo...de kan ge svar på tal de små liven. Tack för ihärdiga kommentarer på vår semesterblogg och ursäkta (säger Niklas) att kommenterandet i pricip varit noll de senaste tre veckorna. Har knappt suttit vid en dator ens.
Nu ger vi oss av igen. Denna gång norrut till metropolerna Mohed och Hölick. Simma lugnt och hälsa till Knicken, Surrab och der kleine brotter.
/Niklas (inloggad som Karin) och Karin, som står bredvid.
PS. Vi har nu ÄNTLIGEN fått tummarna loss och startat vår firma...Kronvalls Pixlar Handelsbolag, som inte (än) är registrat på Nasdaq-börsen

Hemma på Landet sa...

:-) Härlig läsning.

LillaFlisan sa...

Sköna Rana!
av ungar och fyllhundar vet du........

Eller som en nu 15-åring uttryckte det när han var 6år.....

Flisan...... Hal du en tol lumpa???

Jag: JAA!

Han: Valföl??

Jag: för att jag äter så mycket mat tror jag.......

Han: A-ha. ( och Så var det med det)

Nu har jag tyvärr en ännu större lumpa för vår sköna Annie har övergödigt (heter det så?) mig så under vår lilla semester i mörkaste småland......


Men så UUUUNDERBART var det!

Kram

Flisan

Go gôbbe från Götet sa...

Jag säger som jag ofta brukar i slika sammanhang: Har du provat med silvertejp?

Brorsan och hans sambo passade vid något tillfälle en 6-åring och en 3-åring. Brorsan for runt för att minstingen inte skulle skada sig när han i sin tur for över stock och sten. Då säger den 6-åriga flickan till sambon: "Han är inte van vid barn va?"

Jodå, de kan, de små liven . . .

Vilken trädgårdsmästare du é förresten! Häftigt!

Anna sa...

Åh, där fick jag mig ett gott skratt!

Och så känner jag igen mig, i dig. Jag tenderar att snärja in mig i egna moraldilemman nuförtiden. Barnen börjar bli stora och sanningarna måste fram. :-D

Markus Gisslén sa...

Mysigt med barn...

oumberligating sa...

Jasså Rana! Har jag inte varit inne och "näpsat" dig på länge och inte pratat "skit" heller?
Det var det värsta, jag kanske håller på att "tackla av" lite!
Härligt att det finns underbara "näsvisa" barn i din omgivning, det livar alltid upp!
Ja, som du ser så har jag varken bogget eller kommenterat på ett tag. Blogga brukar jag göranär jag är glad, men nu har jag varit mest "förbannad" den sista tiden och då gör man inte ifrån sig här i "bloggträsket" på något fint sett, så för att skona "alla" mina vänner (alltså du Rana och min löss, fler är det nog inte vid det här laget) så skiter jag i bloggandet! (Sådärja, nu fick jag in ordet "skit" också).
Ja, du ser hur "rolig" jag är i dessa dagar, skulle kanske låtit bli att svara på din kommentar inne hos mig. Fast jag har en liten känsla av att du tycker det är trevligt att jag nu "tvingar" mig själv att skriva och känner jag efter i mitt buttra "gubbsinne" så kanske, men bara kanske, så kanske jag känner mig lite gladare av det också! Men bara "lite" ska du veta, nu ska det inte bli alltför glatt, för jag trivs faktiskt med att vara lite "butter" också.
Ja, hur är det annars här då....hm...faktiskt, som vanligt, helt åt helvete, men det är ju normal läget så inget att klaga över! Ser att "livet" "ramlar på" även hos dig, barn som ska sysselsättas och trädgårdar som ska ansas, allt väl så!
Ja, dessa rader gör ju ingen glad så nu är det bäst att "Södertörns mest jublande muntergök" önskar en God Afton och i morgon är det Fredag så varför inte önska dig och de dina en fin helg på alla sett!
Kram ifrån Peter!
PS: Skriv nu inte att ni ska grilla, hatar grillat, de flesta kan inte grilla fast de skriver hur djäkla duktiga deras män är på att gör det, känner bara en man som är en mästare på att grilla, ja, tvinga mig inte att erkänna det, men det är faktiskt undertecknad, ja, jag vet, det är inte lätt att säga det när man är blygsam. Tar alltid med mig en "korv" med ärtsoppa i dessa grilltider, när jag ska bort!
Hmmm...grymt....ähmn..äh!

Zäta sa...

Hej min Gullunge!

Tack för ditt uppmuntrande mess!

Det känns så bra att ha något kul att se fram mot även efter att semesterresan är slut. Jag kontaktar dig när vi kommit hem för att höra hur ni vill sova. Vi har tvåpersonersrum med rullgardiner och fyrapersonersrum utan och då får ni inte heller vara i fred för oss som jobbar. Sen går det ju alltid bra att låna tältet också.

Puss på dig min rara rara Ranararing.

Hannis sa...

Hehe!Kusin Cool är inte bara söt utan snabb i kommentarerna också!

Funderade på det där med Smoothie med wiskey i...
Hur gör man??

Tack för senast sötaste du och dina ljuvliga ungar!

Kramen Hannis

Anonym sa...

Haha!