17 juli 2008

Pajig efterlysning

Jag har aldrig gjort paj i hela mitt liv*. Finns det någon som har ett - inte superavancerat - recept på en riktigt mumsig paj?

*) En gång har jag gjort matpaj. Äggstanningen stannade inte, pajen blev svart undertill och det hela smakade ärligt talat skit.

*

Rösta på Rana

12 kommentarer:

Cath sa...

Jag är absolut inte någon bakexpert, men hittade ett recept härhemma som verkar bra så jag har skickat det till dig på mailen!

Anonym sa...

Smulpaj är det absolut enklaste man kan göra.
Man gör en smulig 'deg' på (4port)
2 dl vetemjöl (alt 1 dl vetemjöl, 1 dl havregryn), 3 msk socker och 75 g smör, smullar ihop den med fingrarna. Häll bären i formen, sockra efter behov, strö smulet över och grädda i 225°C i 25 min. Enkelt och supergott.

I morgon drar vi till Mallis, så det blir bloggtystnad hos mig i en vecka, bara så att du vet.

Jag såg att du glömde filmerna, men du får dem vid nästa tillfälle:-)

Stor kram!!

Anonym sa...

Jag är bra (skryt skryt) på att göra matpajer, men jag gissar att du gärna vill göra en efterrättspaj. Smulpaj är jättelätt, men med röda vinbär vete tusan. Jag har ett recept på en kolapaj med vinbär som vi brukar ha glass till, den är uuuunderbar! Vet tyvärr inte var jag har receptet, men jag ska testa detta:
http://www2.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15459
för det verkar vara ung lika.
Testa, det enda du behöver tänka på att inte grädda botten för mkt, då bli den för hård. Den är ju mjuk när man tar ut den men stelnar när den svalnat.

Härliga bilder förresten!

Anonym sa...

Hehe, ursäkta att jag skrattar, du är nog duktigare i trädgården än i köket. Hoppas du inte tar illa upp. ;-) Ha det bäst/ Soso

Vella sa...

Jag har inget pajrecept, sådär på rak arm.....men jag har ett gratiserbjudande om randgräs ifall du vill ha! Kramisar Vella

Anonym sa...

Annica har tror jag...http://annicasdagar.blogspot.com/

Ulrika - foto - Jonasson sa...

Heeeej!
Har lånat grannens dator..o det bara för att kunna lämna en kommentar till dig ;) Håller på att bli gäälen av att inte kunna surfa runt i bloggvärlden hur jag vill..(Läs - tant har abstinens!!)
Hur som haver barnen kär..Hoppas allt är bra med dig o att du du lyckas med pajen! Jag har heller aldrig lyckas så jag har inget resept att ge men du kan få en kram av mig..bättre ngt än inget alls ;)
Kramar Ulrika

Trollmor sa...

Tänkte också på en sådan kolapaj som Soffy tipsar om här ovan. Smaskens så det förslår!
Dina raringar är ju söta som små bär :-)
Jag har en utmaning till dig hos mig.
Kram kram!

Annie - Annalunda sa...

Åh...barnen är såååå söta! Underbara bilder! Har mejlat. Kramis Annie

Annas resa sa...

Helena (hem-ljuva-hem) är bra på att baka och brukar ju med jämna mellanrum lägga ut recepten på det hon bakar - sök lite på hennes blogg vetja!
Och tack för berömmet för bilderna, jag rodnar nästan. Om du ska ge dig in i photoshopvärlden kan jag verkligen rekommendera att haka på en av Mikaelas (woopsie daisy-bloggen) kurser. Hon gör dem i en blogg och du går själv in och lär lektionerna/övningarna när du själv har tid och lust. Bra för photoshop-noviser som bara kan och har tid att sitta med det ibland...

Kram!

hem ljuva hem- helena sa...

Åh, tack det var snällt Anna (här ovan)!!
Jag tänkte nu dela med mig av ett superbra pajrecept till dig Rana. Detta är den snabbaste och enklaste paj du kan göra. Dessutom är den jättegod (lite knäckig i konsistensen):
Lägg bär och/eller frukt i en smord ugnsform. (Ta vad du har ex. hallon, jordgubbar, rabarber eller äpplen). Smält 125 g smör i en kastrull. Rör ihop 1,5 dl socker, 2 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker i en bunke. Häll det smälta smöret över mjölblandningen och blanda ihop allt. Klicka bara ut smeten/degen över bären och grädda sedan i 200 grader i 15-20 min (tills gyllenbrun färg). Låt svalna lite och servera med glass.
LYCKA TILL! (Jag lovar att du klarar denna paj). (-: Kram!

Kajsa sa...

Nä, jag kan inte heller laga paj. Berätta hur det gick sen.