15 juli 2008

Teori och praktik i rabatten

Jag engagerar mig ohämmat i mina storslagna trädgårds-projekt. Jag blir varm inombords för den uppmuntran och beundran som strömmar emot mig.

Jag (viftar med händerna): Du, kolla in purpurrabatten. Både där och där växer det blåa blommor. Och kungsmyntan är ju faktiskt mer rosa än den där andra bredvid, anisisopen. Rabatten går ju inte alls från blått via blålila till rödlila - som jag hade tänkt.

Mannen (torrt): Nej, det var väl mest en skrivbordsprodukt.

*

Rösta på Rana

9 kommentarer:

Anna sa...

Haha! Att man inte till fullo kan bestämma över sin trädgård har jag fått erfara flera gånger.

Jag köpte en eldkaprifol som skulle få klättra på en spaljé. Den såg väldigt vacker och lite speciell ut tyckte jag.

Den är fisrosa, istället för läckert orangeröd. Det ser bara solblekt ut och skapar ingen som helst kontrast till det intilliggande. Som den gjorde vid skrivbordet...

Och när växterna väl tar sig och frodas, så ser man hur jävla snett man planterat dem.

Anonym sa...

Skrivbordsprodukter har vi allihopa, allihopa, allihopa. Ja mé och du mé...

Camilla sa...

Jag håller med Anna - hur fasiken kan de hamna så snett. Sen att det aldrig blir riktigt som man tänkt sig ... ja, så är det nog tyvärr. Fast det är väl lite det som är spännande med trädgård?

Nettan sa...

Har just planterat alla de vackra växter du bidrog med här om dagen:-) Tog lite bilder och la ut i bloggen om du vill se resultatet.

Stor Kram!

lottens vita och gröna sa...

hallå min favvo! måste bara komma in och säga hej och då..datorn kom och ska gå igen...samma känslor bubblar inom mig som dina med det nedrans rådjuret, ha slangen beredd...ta på starkaste jetstrålen och sikta...rakt i bakhålet, hihi..har prövat på en katt, hela baken reste sig uuuuu han hajjade iaf budskapet, kom aldrig tillbaks, så lavemengjettar rekommenderas...saknar dig och våra små samtal här, nu ska jag försöka vara manlig och slå näven i bordet och kräva nåt, ehhhhh, jag har läst ikapp mig här, du ska veta att jag älskar dig mingrodrana
p&k lotten

Cath sa...

Skrivbordsprodukter känner man ju till, det var ju vad mina balkongblommor blev i år (fast de börjar faktiskt ta sig!)... :-)

Hjärtat Mitt sa...

Har precis läst ikapp mig efter att ha varit bortrest några dagar. Mannen har turbosnarkat när vi tältade. Gissa om jag har sovit bra, hihihi.

Purpurrabatten verkar ju ändå vara i de färger som du har bestämt, bara det att färgerna inte står där du vill :) Såg dina foton på blomstren, och de är ju jättefina.

Kram Mari i Marieholm

Glädjekällan sa...

Ironi eller inte så är det en skön kommentar. Du får ta fram spaden och ordna till det så det blir som du planerat.
Hur jag än försöker skissa och planera så är det spaden och omplantering som gäller här hos mig.
Ha det gott
Birgitta

Vella sa...

Randgräset kommer så snart den vet vart den ska skickas.Hur löser vi det med din post adress? Har du någon mail som du "kan" lämna ut...... Inte helt lätt det här antar jag. Kramisar Vella