25 februari 2009

Fågelförvirring

Näpsad av en fyraåring! Surrabutt och jag sitter vid köksfönstret och tittar ut.

Jag: Kolla, en pilfink.

Surrabutt (snabb blick): Nej, nu skojar du.

Jag: Gör jag?

Surrabutt (förebrående): Men mamma..! Det där är ju en gråsparv ser du väl. Pilfinken är väl inte sådär grå på huvudet!

Jag (stukad): Nä just det...

Med andra ord: hennes pappa ornitologen och hennes morfar ornitologen kan vara alldeles lugna.

Bild: Pilfink (foto av Jan Larsson).

*

Bild: Gråsparv (foto av Jan Larsson).

*

Rösta på Rana

11 kommentarer:

Anna sa...

Hav förtröstan; jag ser ingen skillnad!

oumberligating sa...

Hej tack för kommentaren för en stund sedan, tar det lite lugnt med publicerandet av vilda grabbar på min blogg, den ska ju vara så där lagom. Redan har nu tre damer hoppat av min smärtförening pga Oumberligabloggen anses för oseriös. Hoppas det sett mina riktigt oseriösa inlägg de sista dagarna. Ja, världen är konstig. Ja och min Fru driver nu Smärföreningen Jernsaxen som en förening som inte går i sjukdomens tecken utan hoppfullhetens och forskningens tecken och vi sitter verkligen inte och för dagbok över eländet. Min frus motto, klasiskt men underbart när hon har t-shirten på sig "Shit Happends". Vi har som plojgrej att alltid hitta sjuka texter, min favorit som nu "Lilla Frun" slitit ut är den med "Älgbett är ruskiga saker" finns de som gått fram till henne och undrat om hon verkligen blivit biten av en älg? Världen är kul.
Tycker du mina "tanter" verkade lite hysteriska när jag berättade om kalendrarna, kan tala om att detta är myndighetskvinnor, hårt hållna av sig själva och med största allvar i tanken, så på dagtid är det vildaste just en kalender med brandmän och katter, men när vi åker på Finlandskryssning, då är det inga små "lurviga" kattungar som gääer(ler).
Ha en fin kväll och njut lite av ljuset som dröjer sig kvar, snart,snart så brakar det loss ordentligt, våren alltså, mvh från Peter!

oumberligating sa...

Gäller, slarvigt stavat!
Peter

Kajsa sa...

Oj. Jag är djupt imponerad! Och tackar för de illustrativa bilderna - jag har faktiskt (på riktigt) länge undrat hur man ser skillnad på gråsparven och pilfinken.

Har du förresten sett min laddning med Hjalmar-böcker från biblioteket? Är just nu uppslukad av "den allvarsamma leken". Och så har jag inte glömt din utmaning, nu när alla är friska ska jag räkna böcker i hyllan!

Zäta sa...

Dom är ju så små. Hur ska man hinna se färgen på huvudet?!

Willewira sa...

Äsch, de är ju bruna båda två! Så nå't genetiskt har de väl ihop?

Kalla dem pilsparv eller gråfink nästa gång. Två flugor i en smäll... ;)

Jag kommer upp i mars igen. Datum ej bestämt ännu. Återkommer om detta... kanske får vi till en latte då??

Sen blir det andra av i april, den sjunde. Pust! Hej och hå!

Puss och kram!
Från en sleten willewira

Fredrik sa...

Imponerande!!!

NinaH sa...

Så det så, mor!;-)

Fniss..

Svägis sa...

Så härlig kommentar! Tror jag t.o.m. skulle locka fram en tår ur morfars ögonvrå. :o) Kram/M

oumberligating sa...

Du lät inte alls "dryg i tonen".
Inte låter du riktigt som "volängkjolsjejen" precis heller, men det är det som jag gillar med din blogg och dina härliga kommentarer. Dessutom tål jag mycket, fast egentligen är jag inte så kontroversiell som jag skulle vilja vara. Min mycket kloka hustru har stoppat mig flera gånger från att starta min dröm och favoritblogg! www.denultimatasanningen.blogspot.com jag bjuder på namnet om någon vill sno idén.
Bloggandet är fantastiskt i sig har just fått den i mitt tycke intressantaste kontakten precis, från en kille i Karlskoga som har "trackat" mig lite med mail och kommentarer, inget direkt fult men lite onödigt, nu kanske vi ska hitta på något kul(ler).
Skriver idag ett djäkla omöjligt långt inlägg om killar och tjejer igen, har fastnat i de tanke banorna.
Jag arrangerar ju resor för handikappade, inte i år men varför inte nästa år i samband med kungabröllopet(skojar bara)dra igång ett bloggkonvent. Ja, nu skojar jag inte om bloggkonventet utan om att göra det i samband med bröllöpet.
Bokar en Finlandsfärja alla har namnskylt med sitt bloggnamn på stort och tydligt, sedan minglar vi runt utav h-e, du och din man, jag och min fru och ett helt gäng tokar till, fast det behövs lite mer grabbar i bloggvärlden, men det håller jag på att fixa nu.
Någon dag i framtiden ska jag berätta hur det gick till när jag bokade en finladsfärja för ett konvent i kärlekenstecken, men det var för 15 år sedan. Egentligen så är det sorgligt, det gjorde jag på beställning. Tar det senare.
Åter till konventet, löst sett om man kör alla bloggnamn i den delen av det nätverk där vi figurerar och med Rana och Oumberligating som söknamn så blir det cirka 1100 pers i nätverket. Tänk dig en båt cirka 1500 pers alla lite på sniskan, ja det blir lite av mina smärtpolare också, de dricker inte men de är lite hålligång på en del där också, ibland lite för mycket "smärtstillande" balansen är hårfin. Alla går runt och letar efter just sin nät bundis.
Fantasin flödar varför inte bjuda in tv4(ler). Nej, nu spårar jag ut lite får inte glömma att jag är trebarnspappa och ordförande, fint, goddg goddag. Nu säger jag som du, det syns inte hur jag ler när jag skriver dessa rader.
Men sanningsmässigt så måste jag säga att jag förverkligat i princi p alla fantasier som jag haft(ler)
Ha det nu riktigt bra och svara inte på mina allt för långa kommentarer om du inte har tid.
Med hjärtliga hälsningar från Peter!

Cattis sa...

Hej där!

Synne har läst högt ur din blogg på morgonen och vi har skrattat gott!

Denna bloggen länkar jag till alldeles bestämt under dagens lopp, så att jag hittar tillbaka för att värma hjärtat igen en annan gång :)

Kram
Cattis