11 februari 2009

Nattstök och utmärkelser

Vilka nattfasoner han har, den där Lille Brottarn. Halv två var jag uppe och gav honom välling. Halv fem också. Efter det började han löpa amok och vill inte sova i sin säng: "Jag sova din säng, mamma, jag vill det! På en gång!!!" Där sov dock två andra, så jag tog med mig honom till storasysters tomma säng och stupade där med honom i famnen. I mitt dimmiga huvud fanns bara ett ord: "Sov!" Men i örat hörde jag hans lilla envetna röst: "Mamma, ha nallen. Ha två nallar. Jag höööver det." Morr, upp och leta nallar. Och efter det: "Mamma, ha bok. Jag höver det." Mitt mumlande svar i kudden: "Det kan du glömma, inte läsa bok nu, klockan är halv fem, det är natt, nu sover vi." Svar från honom: avgrundsskri så aggressivt att jag blev mörkrädd. Men ta bokfan då. Unge! Och nästa sekund: "Mamma? Jag vaken. Nu leker vi." Och sen satte han sig på mitt huvud.

Så har vi det. Men nu över till nåt helt annat. Jag har blivit förärad med några fina utmärkelser, som jag vill passa på att tacka för.

Vaniljlatte gav mig denna fina utmärkelse. Tack du sköna! Hennes profilbeskrivning lyder kort och gott "Vaniljlatte is teh sheit!" och jag kan inte göra annat än att hålla med. Jag tycker utmärkelsen ser lite scrapbookaktig ut och bara för det skänker jag den vidare till två begåvade kvinnor med just scrapbloggar: bloggvännerna Jenny med Himmel och ord och Elina med Elinas Gottåblandat.

Godingen med bloggen Hemma hos Bröderna Bus förärade mig med den här gulliga utmärkselsen. Tack, du söta! Jag skänker den vidare till samtliga gullungar i min länklista.

Slutligen fick jag denna utmärkelse av Karin med Karins fotoblogg. Tack snälla du! Jag har gjort reklam för Karins foton förut och gör det gladeligen igen. Hoppa gärna dit och kika. Hennes foton är vackra, klara, roliga och poetiska. Utmärkelsen skänker jag vidare till alla ärtiga pinglor i min länklista, manliga som kvinnliga.

*

17 kommentarer:

Linda Lunda sa...

Hehehe söt unge...
Linda

Zäta sa...

Man kan bli lack för mindre, och då pratar jag inte om utmärkelserna...

synne sa...

Kan inte låta bli att skratta högt för mig själv när jag läser ditt inlägg. Måste erkänna att jag saknar att jag inte kunnat fått barn. Men när jag läser ditt inlägg idag är jag glad att jag inte har några goa ungar som vaknar mitt i natten.
Ha det gott nu.
Kram Synne.

synne sa...

Glömde...
GRATTIS till två fina utmärkelser.
klems igen.

Överjaget sa...

Kära Rana, vilket bra användningsområde du funnit till din bh!Härligt att läsa din blogg MEN jag skulle vilja tala med dig på telefon. Kan du, när du har tid, slå Överjaget en signal. Det gäller vår stundande tjejkväll...
Jag är hemma idag :( Kram

hemma hos bus sa...

Min hemliga vinst. hi hi jag vet den nu men eftersom jag har datakrångel å inte kan ladda in nya bilder så sparar jag att visa den. Snöängel? Tja varför inte!
Du har mitt fulla medlidande vad gäller din lilla söting som är uppe å nattsuddar. Tur att det går över fast det var en j...dålig tröst nu.
Vi sover huller och buller och springer runt i hela huset på nätterna ;) Men som tur så får vi oftast sova till kl 6 iaf.
Må så gott goa du å Kram

Maria sa...

Misstänker att du hade lust att sätta dig på hans huvud för omväxlings skull. De där änglarna kan verkligen vara små djävlar ibland och fresta varje trööött mammas tålamod.
Det fina i kråksången är att om några år så kommer han att smyga in vid halv fem tiden och vilja sova. Framför allt kommer han att hoppas på att mamma inte vaknar och känner rök/sprit doften. ( - :

Annalunda sa...

Kramar till världens goaste!!!

Jenny sa...

Gulle-söta du! Och vilken fin, ja den ser helt klart lite scrappig ut! (Ähum, fast Himmel & Ord är ju ingen scrapblogg alls längre - har flyttat ut allt scrappigt till en egen adress... men struntidet, jag suger glatt åt mig din rara omtanke, sänder dig en mängd cyberkärlek (jag önskar att min hjärna vore uppkopplad mot nätet så du fick veta hur ofta jag faktiskt TÄNKER på dig, även om jag inte hinner kommentera som jag skulle vilja...) och funderar på vem jag ska skicka vidare den fina awarden till...

Tack igen!

Karins fotoblogg sa...

Å, jag kan se dig och Lille Brottarn framför mig där han sitter på ditt huvud :) De kan de små liven. O håller på och testar oss konstant just nu. Tålamod, tålamod.
Tack snälla för din fina reklam, jag rodnar och gläds!
Nu är det sussa dags....
God natt! Hoppas du får sova utan avbrott inatt!

lottens vita och gröna sa...

åhhhh vad jag tänkt på dig going, gu så trist med jobbet, jag vet hur det känns!!!
du grodis, din lille brottare måste vara av samma släkte med min dreggelbrottare..alltså gustav inte mannen min, hehe! gus har med den sista stöten, att sätta sig rakt i huvvet ibland är det annt än kiss i och då....blir man på så sööööött humör!
ha det gott, varmkram lotten

hem ljuva hem- helena sa...

Grattis till dina fina utmärkelser. Du är värd dem allihopa! Kraaam Helena

Elina sa...

Tack söta du!

oumberligating sa...

Hej! Undrar om jag inte skrev till din man här om dagen, bloggar han också, fick en rolig kommentar när jag la ut lite kåkar å sådar 700 kvm, han håll på med någon "pyjamassport" om det var han så säg åt honom att skriva igen, verkar vara en trevlig kille, ont om grabbar här i bloggvärlden, vi får starta något manligt forum, fast det finns redan, svarade en tjej för ett tag sedan var alla män är, så hon fick ett tips, la in lite pistoler och länkar där jag lovar att det är 2tjejfritt". Läser lite i dina fina och trevliga tidigare inlägg om din man, jag blir avundsjuk för är det något vi män gillar så är det att busa och brottas med våra Fruar, min älskade fru sedan 20 år tillbaka fick en förlossningskada när hon födde vårt tredje barn så vi har inte kunnat vara "skojfysiska" på 15 år, minns våra värsta brottningsmatcher min fru Svensk Mästare i Damhockey kunde ge mig några riktiga blåmärken. Så länge han "busar" med dig så länge älskar han dig, fast det vet du och förstår förstås, men det finns de som helt klart inte förstår manligt/kvinnligt samspel.
Som sagt hur hamnade jag här då, jo, jag har blivit "frälst" på Karins fina bilder och skrev just till henne om att jag lagt in ett fint bearbetat foto på min blogg och nu när jag har dig på tråden vad tycker du om Playsams leksaker är det något du kommit i kontakt med eftersom ni har så små "söta" fragglar, ja mina "fragglar" är också söta men inte direkt små grabbarna är 2 meter långa och min dotter är också på väg upp i skyn. Ha en fin dag mvh från Peter Olofsson!

Roses & angels sa...

Hej! Tack för din gulliga kommentar. OCH grattis till dina awards så roligt för dig! Ha en bra dag//Christa

Tidsmästarinnan sa...

Hej rara du...
åhhh, vilka nätter :) Jag känner igen det så himmelens väl, även om det blivit lugnare här hemma på sista tiden (förutom i natt!)
Om Brottarn och Surrabutt har en fanclub så vill jag gärna gå med i den :-)

Kram kram och grattis till fina utmärkelser!
Susanne

Vaniljlatte sa...

Hmm.. jag hoppas du håller med min profilbeskrivning som det är tänkt. inte att det är skit! Hahaha.. erhm..

Vilka härliga nätter ni verkar ha ;)