03 februari 2009

Nu är nu

Jag greppar inte tjusningen med vintern, förlåt, jag gör inte det. Jag lider varken av kylan eller mörkret, men vad är prylen med snö? Jag vill ha gräs under fötterna, solens kyssar i ansiktet och mjuk jord under mina händer. Nu!

Men det finns en del personer som har vett att uppskatta nuet. De kallas barn.

*

Rösta på Rana

20 kommentarer:

Maria sa...

Plocka fram barnet i dig. Ut och gör en snöängel och en snölykta. Varför inte en snögubbe när du ändå är i gång? Sedan kan du krypa upp i soffan och mysa med en Latte.

Var dags glimtarn sa...

Snö är kul :)

Jag är nog ett barn!

Annica sa...

Jag gillar också snö. Vitt och vackert. Kall och klar luft. Lätt att andas. Vår-vintern här uppe är så otroligt vacker. När solen värmer men det ändå är snö kvar. Mysigt att sitta ute på isen och bara njuta!

Anonym sa...

Är det riktigt mycket snö och jag är i sällskap av barn så...blir jag själv ett barn! Men man måste va rätt klädd, termobyxor, varma stövlar, mössa, vantar och hela faderullan med underställ.

synne sa...

Det är en underbar årstid egentligen.
Ut och åk pulka med ungarna...
Då får du veta vad som är så skönt med vintern...
Kramen Synne.

purplerain sa...

Snö var ok när barnen var små. Men nu, en enda väntan på våren.

Willewira sa...

Som barn var jag ute jämt. Och då var det ju vintrar att tala om - 2 meter snö och 10 minus i tre månader. (Snacka om förändrat klimat..)
Jag kom inte in, trots genomsura lovikavantar, blåfrusna tår och sprukna läppar. Hjälp vad det var kul!

Idag vill jag ha maldiverna. Vem hade kunnat ana det...??

Kramis vännen!!

Willewira

Willewira sa...

Sprukna, vad är det? :0

Spruckna!!! Såklart!

Hosanna sa...

... då är jag vuxen i alla fall... det var väl det jag trodde ;)

Annalunda sa...

Söta Rana!

Saknar dig! Tänker på dig!

Anonym sa...

Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder

Go gôbbe från Götet sa...

Öh Rana, du kan la inte mena allvar?! Snö e ju gôrgott å änna skutta runt i, göra goa snöbollar med å så kan man gira varandra i ansiktet.

Fast dé é ju klat, numera kommer det nästan ingen snö alls. Då skulle du sett när jag va liten grabb i Götet. Dé va massor me snö å vi brukade honka efter bilarna där jag bodde. Vi stog på trottoaren å låssades som ingenting å när nå´n bil åkte förbi, så slajdade vi änna ut i gatan å tog tag i kofångar´n. Dé va gôrskoj!!

Så nu gör du så här: ta på daj goa å varma kläder å så hoppar du ut i snön, rullar runt i den, gör några snöbollar, kastar några på Lille Brottar´n å Surrabutt å så gör du en snölykta av resten. Tänd ett ljus i lyktan (utanför nå´t fönster), gå in, ta av daj utekläderna, ta på myspyskläder, laga varm schokla´ å så tittar du å barnen ut på lyktan å bara myser. Hur låter det?

Ha dé bra! För övrigt brukar jag ta det lugnt med grejerna men dé é inte allti så jäkla lätt å gå rakt fram, typ.

Go gôbbe ;D

Kajsa sa...

Fast jag ser ingen motsättning i det. Det underbara är att njuta av snön, när den är här. Och sen njuta i lika stora drag av gräset under fötterna - är det är här! :)

Maria sa...

Man ska vara lite mer som barnen. Leva nu och leka!

Zäta sa...

Så är det. Barn har vett att uppskatta nuet. Vuxna längtar både frammåt och bakåt i tiden men har mycket svårare att finna ro i det som är för stunden.

Vad härligt go´ lille Brottarn ser ut. Han stornjuter ju verkligen. Härligt!

m sa...

Håller med dig om snön. Kan kanske bero på att vi i Skåne så sällan får uppleva snö som på din bild. Då är det ju faktiskt kul. Här kommer det lite som bara blir besvärligt och blött. Fast barnen blir så klart överlyckliga och åker pulka när det bara är några flingor på marken och gräset syns igenom.

Fröet sa...

Riktig vintern, någon minusgrad, strålande sol och lagom med snö - det älskar jag med! Tyvärr har vi ju alldeles för mycket grådassig höst/vinter i det här landet...

smultron sa...

Vi har inte fått pulsa i snö en endaste gång denna vintern. Jag avundas alla som fått göra det och vill inte ha nån vår förrän jag fått uppleva det. SÅ DET SÅ ;)

Tom Sawyer sa...

Håller med...förstår verkligen inte dom som lämnar den spirande våren när det blir påsk...för att åka upp till snön??? Helt skruvat tycker jag =D

Ha det bäst tjejen, och tack =)

Karins fotoblogg sa...

Underbar bild på Lille Brottarn!