05 februari 2009

I min bokhylla

Malin med den fina bloggen Mammapappabarn har givit mig en litterär utmaning: Vilken författare har du flest böcker av i bokhyllan?

Den frågan är ställd till rätt person - tycker jag själv. Jag läser inte många nya böcker. Däremot läser jag gärna om en älskad bok igen och igen och igen. Det har blivit samma sak med författare. Jag upptäcker inte många nya förmågor. Men jag har ett fyrtiotal älsklingar, och slukar gärna allt de skriver (slukar var kanske att ta i; jag är trots allt småbarnsmor). Därför finns det i min bokhylla många böcker men relativt få författare.

Fråga: Vilken författare har du flest böcker av i bokhyllan?

Svar: Theodor Kallifatides, Torgny Lindgren, Pär Lagerkvist, Jan Fridegård, Tarjei Vesaas, Wilhelm Moberg. Dessa gubbar är mina absoluta favoriter - tillsammans med Hjalmar Söderberg, men hans romaner är ju inte så många.

Jag utmanar de litterära bloggerskorna Anna med Jensens tankar, Kajsa med Kajsas, Kajsa med Radhustankar och Anna med Min resa - och alla andra som vill ha en litterär utmaning utan att jag hade koll på det.

Bild: en älskling - Theodor Kallifatides.

*

Rösta på Rana

2 kommentarer:

Kajsa sa...

Jag är på! Ska inventera bokhyllan lite närmare och återkommer.

Och så måste jag till biblioteket - jag insåg just att jag aldrig läst Hjalmar Söderberg. Inte ens på gymnasiet, vad jag kan minnas.

Kajsa sa...

Jag ska också svara - så fort jag hinner kolla. :)