23 februari 2009

Luktsinne

Vi kommer aldrig att skaffa hund. Jag kommer aldrig att skaffa hund och därför kommer vi aldrig att göra det. Jag är rädd för dem. Idag insåg jag dock att vi inte behöver skaffa nån hund.

Surrabutt (vädrar i luften): Det luktar människa.

Jag (fnissar till): Gör det?

Surrabutt: Det kommer utifrån.

Jag (förväntansfull): Jaha..?

Surrabutt (fortsättar sniffa): Det är nog pappa och Lille Brottarn som är på väg hem.

*

Rösta på Rana

9 kommentarer:

Kajsa sa...

Praktiskt att ha en sån dotter. ;)

Annalunda sa...

Medialt luktsinne??? Jag tror väl att det luktade lite får.... ;)

Puss...saknar dig alltför mycket

Lallis - liv och leverne sa...

Haha, helt u nderbart.
kram Lallis

Maria sa...

Gulligt att ni har en alldeles egen Surrabutt-hund! Jag är också lite hundrädd och vill absolut inte ha en...

Peters Projekt sa...

Hejsan go´a Rana! Det var ett tag se´n, inte sant?

När jag var en liten grabb, överförde Mamma sin hundrädsla på mig och brorsan. Jag beklagar detta men är samtidigt så fantastiskt glad för att jag i vuxen ålder får uppleva hur det är att ha hund.

Det är få saker som drabbat mitt hjärta så djupt som vår älskade Cocker Spaniel Melvin. Han ger ständigt och hos honom kan jag ladda varm energi när vare sig jag själv, min hustru eller vår son är jätteglada. Tvillingbrorsan säger, att han skulle bli oerhört olycklig om han i efterhand skulle få veta hur det är att ha hund men inte fått uppleva hur det är - lite invecklat men ändå . . .

Här får du en länk till ett par bilder av vår respektive vovve. Collien är en bortgången vovve, som tillhörde bloggaren Ängeln i vitt. På nätet finns det massor av vackra texter av mattar/hussar som mist sina pälsiga familjemedlemmar. Varje gång jag läser sådana texter, rinner stora tårar utför mina kinder - jag förstår varje ord.

Icke desto mindre är det fantastiskt kul att Surrabutt har ett så´nt utvecklat luktsinne. Har ni sett filmen Aristocats? Där kan blodhunden fastställa skostorleken baserat på doften i ett spår ;)

För övrigt är det bara jag i familjen som krossar butiksinredningar. Ann går försiktigt runt i butiker och låter sig hänföras av allt det fina. Idag var vi på Betty´s tillsammans utan att slå sönder något ;)

Har annars med stort nöje läst alla dina inlägg se´n sist men inte tagit mig tid att ge mig till känna. Men nu så . . .

Ha det så bra Rana, vi höres / Peter

P.S.
En bildlänk till Melvin

NinaH sa...

Fniss... ett alldeles särksilt sorts luktsinne Surabutt har!;-)

Kram till er!

PS Vi gillar hundar. (Läs: Djur!;-)...)även om vi avstår hund (och nadra djur...) ju nu. Men det är mer praktiska skäl....
Jag var rätt skeptisk till vovvar... förr... innan jag träffade F. (Ja,ja! ok då! Hundrädd! Erkänner!;-)...) F fick mig att tänka om. Efter att sen ha levt med ett antal jyckar genom åren - särskilt vår underbara Berner Sennenhund Ronja under barnens uppväxtår- tänker jag verkligen annat nu!DS

Marie sa...

Ha ha ha! De är så himla roliga, man undrar var allt kommer ifrån, och så inser man i nästa sekund att det kanske nämnts något liknande om inte de senaste 24 timmarna så i alla fall den senaste veckan. De får sin inspiration hela tiden... "Det luktar människa" är ju helt obetalbart!!!

Karins fotoblogg sa...

Hahaha! Vilken tur ni har, som har en egen Surrabutthund. Skönt att slippa allt hår en hund släpper ifrån sig. ;)
Kram

smultron sa...

Jag är inte rädd för hundar mer för dom i andra änden av kopplet!