18 februari 2009

Ovanor

För ett tag sedan blev jag utmanad av Bubbel i vardagen att berätta om åtta ovanor jag har. Jag slår väl till med dessa:

1. Jag zappar snabbt som blixten. Under tiden sitter Mannen bredvid och skiker "hur fan hinner du se vad det är för program?" Det är lätt. Fotboll - bort, amerikansk såpa - bort, ekonominytt - bort, hästar som springer - bort, lekprogram - bort, Beck (går ju alltid) - bort, babbelskallar som avbryter varandra - bort, förnedringsprogram - bort, b-filmer - bort, beskäftiga programledare med gigantiska egon - bort, krig och jävulskap - bort, bajsnödiga män som leker viktiga - bort.

2. Jag zappar för länge. När jag har gått varvet runt (alltmedan jag tvångmässigt upprepar "det spelar ingen roll hur många kanaler man har, det är ändå bara skit") i racerfart, börjar jag om. Sen zappar jag igenom utbudet igen och igen tills Mannen sliter fjärren ur handen på mig och säger (varje gång) med betoning på alla ord: "Du. Kan. Verkligen. Inte. Zappa."

3. Jag nynnar jämt: i affären, hemma, på jobbet, på bussen. Det kanske är mer en vana än en ovana. Jag tror inte att jag nynnar alltför falskt.

4. Jag svär. Som lingvist är min bestämda åsikt att svordomar är en del av språket. Däremot är det dumt att såra andra i onödan (hej mamma).

5. Jag packar för lätt. Jag tänker "äh, en blöja räcker" och tar ungen under armen. Jag tänker "äh, jag lyssnar så bra" och tar inte med anteckningspapper till föreläsningen. Jag tänker "äh, jag fryser aldrig", kränger på mig en kofta och går ut i minusgraderna.

6. Jag blir för privat med främlingar. Oftast ska frågan "hur mår du?" inte tolkas bokstavligt, Rana.

7. Jag är en obotlig nattuggla. Det är så tråkigt att gå och lägga sig. Jag tror jag bävar för att ligga vaken när huset sover.

8. Jag är lättprovocerad. Om någon säger "Lennart Ekdal" eller "Partick Ekwall" ser jag rött och vill slå någon, förslagsvis någon av dem.

Bild: Lennart Ekdal.

Bild: Patrick Ekwall.

Häng på, alla ni som känner er (ut)manade. Jag vill gärna läsa om era ovanor.

*

Rösta på Rana

13 kommentarer:

Annalunda sa...

Älskade vän! Tänker på dig och er jättemycket. Hoppas Lillsnutta mår bättre... och att Lillsnutte inte har blivit sjuk. Här är det som det är... vi är likadana när det gäller telefon... men jag skickar jättemånga långa kramar... Annie

Nettan sa...

Haha, du är inte klok:-) Fast det är ju det jag gillar så mycket med dig... för i ärlighetens namn, tänk om man vore normal, vad tråkigt det måste vara!!

En kram från en knäppis till en annan!

oumberligating sa...

Kanske är det så att ni kvinnor hinner uppfatta saker väldigt fort, brukar undra hur min Fru hann med att se vad det var för program också!
Intressant det här med ovanor, har fler än 8 stycken, vore intressant om ens parter skrev ner dem, han sitta och titta på ett "morgonsoffe" program där man pratade lite om just "olater" som att läsa tidningen medans man äter frukost med sin partner och hur man i sint tur tar tag i det. Stina Ekblads kommentar var bäst, rakt på: -Ta bort tidningen jag talar till dig! Ja, som sagt intressant.
Ha det bra mvh från Peter!

annabanan sa...

Hahaha, du är ju helt underbar!

Anonym sa...

Puckla på de bara, slå lite från mig också!
Jag nynnar också...är jag ensam hemma så sjunger jag(nåja, jag är inte alltid ensam) Är jag i stugan klämmer jag i rejält, för där hör ju bara kossorna mig:D

Laila sa...

:-D Oj vad jag skratta åt ditt sippande med fjärrkontrollen... av igenkänning! Klart man känner igen nått genast om det mot förmodan skulle vara bra.
Sen hoppas man ju så innerligt att nått vettigt ska dyka upp vända nr 2, 3, 4 och 57

Fröken Eko sa...

5-6 rätt av åtta möjliga!
Hur går dethär ihop?

Var lite dejavu-känsla över vissa ovanor, måste jag erkänna.

Och förresten, tack för titten ån maj blågg ;)

/F

LillaFlisan sa...

Du ville(?) läsa om mina ovanor....
Superenkelt! De är EXAKT samma som dina, förutom :
Nr. 5 Precis tvärt om.. Jag packar fööööör mycket.... typ; bäst att packa ner blöjor, för man vet ju aldrig......(har bara en tonårsdotter, kan jag tillägga)

6. Inte för privat men har en tendens att prata med typ: fyllon och psykiskt sjuka allt för länge....Till min omgivnings stora förtret...

8. Ekwall och ekdal har jag dålig koll på MEN nämner någon vår skolminister eller hans "veta hut pedagogik" så blir jag vild för att inte tala om Maud Olofsson.....

Annars som sagt..... mitt i prick!!


Tjolahoppsan saa!!!

Kram


Flisan

Bubbel i vardagen sa...

Haha... UNDERBART! Härliga ovanor du har. Till skillnad från mig som inga såna har...=D

Sill-Britt sa...

Det låter härligt befriande att vara optimistisk och packa lätt! Jag överpackar alltid. Åtta blöjor, minst, fem laddningar välling och tre set extrakläder. I handväskan har jag en Swiss Army knife (jag som är totalt ohändig), tamponger och bindor (även när jag var gravid, "tänk om nån annan behöver och frågar om jag har en?"), plåster, nagelfil (som jag inte använder, jag biter på naglarna istället), reflexer, ficklampa, två filofaxer och gud vet allt. Jag kallas Mary Poppins bland dem som vet om min ovana, haha.
(Min svärmor är väldigt ickepryd, jag är nog ganska lik henne, hehe.
Jag är förresten finne. Vi är inte vana vid beröm och vet inte hur vi ska reagera. Så jag är glad, stolt och väldigt generad här. *flin*)

oumberligating sa...

Hej Oumberlige Peter här igen! Angående Komplimanger gillade just det fina inlägget du skrev om komplimanger. Mina barn brukar fråga vad det första jag sa till min Fru och är det något jag aldrig gör för mina barn så är det att ljuga eller förvanska sanningen, det vill jag att de ska veta att Farsan aldrig ljuger! Därför har jag berättat den brutala sanningen om deras perverterade Far(ler)
Min första kommentar till min älskade Fru var? Vilken snygg häck du har den skulle jag vilja titta närmare på. Ja, det gick ju bra så nu sitter man här i förorten med tre barn och miljonskulder. Ja, vad ska man ta för lärdom av det då. Till mina två tonårssöner har jag talat om att det här är ingen bra öppningsreplik inte ens en bra raggningsreplik men jag var också en liten pojke när dessa ord slank ut ur mina läppar! Ha en fin dag mvh från Peter!

synne sa...

Hallå där...
Skönt att komma hit och få skratta lite idag.
Det är en tung dag för mig.
Så du gillar inte Patrick och Lennart hehe....
O Patrick kan jag köpa, men Lennart....
Hoppas ni är friska och krya i familjen.
Kramen Synne.

Vaniljlatte sa...

hahahahaha! Underbart!! *skrattar högt*