06 februari 2009

På spår igen

Sedan i måndags har jag inget jobb. I måndags borde jag verkligen ha gått raka vägen till Arbetsförmedlingen och skrivit in mig. Det gjorde jag inte. Jag har inte pallat.

På ytan fungerar jag. Jag har till och med kastat ut ett par inlägg här som har varit käcka eller putslustiga. Men inuti har jag befunnit mig i ett märkligt ingenmansland, ett slags vakuum. Jag har inte grinat och deppat, men känt mig apatisk. Avstängd. Jag har psykat väggarna tills de har ropat "vad fan glor du på?" till mig. Jag har inte ens berättat för Mannen att jag inte skrivit in mig på AF. Hade han frågat, hade jag berättat. Men han har inte frågat. Han tror väl att han har gift sig med en normal människa.

Men idag gjorde jag mig fin och åkte och skrev in mig. "Från och med idag står jag till arbetsmarknadens förfogande" deklarerade jag. Gudarna ska veta att jag inte har gjort det tidigare denna vecka. Och så flirtade jag lite med arbetsförmedlaren. Sen satte jag mig på ett fik och njöt av en latte och några tydliga ord av älsklingen Kallifatides. Sen åkte jag hem, tackade ja till en restplats på en spännande kvällskurs på högskolan och gjorde ännu en megagigantisk latte. Och sen vred jag upp stereon på högsta volym och sjöng (läs: vrålade) en duett med Nordman. Och det är helt sant att jag en liten stund kände mig alldeles lycklig och inte alls avstängd.

*

Rösta på Rana

26 kommentarer:

smultron sa...

Mm, dom stunderna ska man njuta av. Af är vånda. Hoppas du får en bra helg, kram.

Solrosfrö sa...

Se det som ett helt nytt kapitel i livet, med hitintills blanka blad. Fyll dem! Helgkram ;)

Anonym sa...

Underbart skrivet, heja du! Det kommer gå bra, det kommer gå vägen! :)

IKT i min vardag sa...

Det kommer att gå bra Rana, det kan inte göra annat när man är som du :) Men självklart förstår jag att det inte känns så kul just nu...
Men idag har du ju tagit nya tag. Go Rana!

Kram!

Hannis sa...

Rana!Vi sjunger duett med samma artist!!
Haha,trodde jag var ensam med Nordman!

Förstår att det känns depp.
Men du behöver väl tid att landa.
Universalmänniskor finns inte.
Själen måste få en chans att gråta klart först!
Rätt var det är så släpper det som när du sjunger=))

Skåpet ja...
Står på en verkstad och väntar på att jag ska ta tag i det.
Vart jag ska ha det vet jag inte, kanske nån i familjen får ta det=))

Kärlek till dig//Kram Hannis

LillaFlisan sa...

Jag är såååå ledsen för din skull Rana!!!
(och alla tusentals andra som fått lov att lämna sina arbeten...
Fy ,så ledsamt)

jag håller tummarna att allt ordnar sig....SNART! Så att du slipper känna dig så livegen som man som arbetssökande kan känna sig!

Jag förbannar mitt jobb varje måndagmorgon vid femsnåret när jag måste gå dit.....Mitt i natten. MEN jag älskar det ju...egentligen.... Det är en så stor del av mig.... Det är jobbet (läst jobbarkompisarna, barnen och deras föräldrar) som utvecklar mig som får mig att inte gå i ide.....
Men framför allt:
Det ger mig och min familj möjlighet att planera för framtiden!!!!

Jag hoppas och tror att du snart får ett nytt jobb!!

Men under tiden..... Passa på att vara med dina barn, läs dina favorit böcker, plugga eller gör allt det där man inte hinner annars......

Stor kram


Flisan

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej där!

Hittade hit via Annalunda! Och det gjorde mig inte besviken :)
Himmel vilken härligt uppfriskande blogg du har. Jaa, även om du känner dig nere av olika omständheter (som jag ännu inte satt mig in i) så väcker du mig! Hit kommer jag definitivt tillbaka. Och för att försäkra mig om att jag inte tappar bort dig i "inredningsträsket" så länkar jag dig via blogger.

Ha en fin helg

Kram Viveka

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Du har massor med spännande liv framför dig. Njut, välj och tag emot!
Inte minst njut. Vad vore livet utan njutning?
trevlig helg
Birgitta

Anonym sa...

Ja, det tar emot att gå in där...Men jag är glad att jag varit "duktig" och anmält mig första dagarna efter arbetslöshet och pluggande under alla år. För om jag inte gjort det skulle jag inte få någon föräldrapenning baserad på den SGI jag har! Fast ibland har det varit lite komiskt, som för 2 veckor sen då jag slutade min ena kurs på distans och var arbetslös 1 vecka. Men såklart man måste dit och anmäla sig, skicka in alla blanketter osv...

Cath sa...

Härligt att du fått plats på kurs på högskolan! Och kaffe piggar alltid upp, och Nordman - ha... han med de djupt liggande ögonen.

Karins fotoblogg sa...

Faan säger jag bara. Här har man skrivit ett långt inlägg med både djuphet och vitsighet. Och så behagar Blogger att kecka ur. Skit.
Ja ja... Vad var det jag skrev... detta är någon timme eller timmar senare och jag är ännu lite tröttare och dästare än innan och har dessutom avnjutit vin till maten. God thaimat fick jag minnsann :)Och som slutkläm: semla! Men jag skrev att du nog är högst normal som känt och känner som du gör och agerat därefter. Du var väl inte redo för arbetsförmedlingen tidigare!(gissa vem som tidigare jobbat där. Inte jag men N ;))Så maken din, har nog gift sig med en normal människa. Jag hoppas att det löser sig snart och bra!
Sen skrev jag att äldste sonen sa, där han satt bredvid mig vid datorn: "Barnen har likadana tröjor på sig.. och dom har grönt hår. Det kan man väl inte ha, är dom hulken? Jag har sett dom förut mamma...." Ja nog har han sett dom förut... Men det var nog längesedan för jag sitter ju inte vid datorn så ofta. ;)
Nu vill jag önska dig och familjen en skön helg!
Kram Rana.

Willewira sa...

Det verkar som den söta grodan hittade rätt tåg idag... ;) och det rätta spåret, som sagt.

Livet är gumpigt, har jag märkt, och då är det bättre att ta en trevligare tåg, har jag också märkt. Då blir resan roligare...

Du, den där kursen blir super!! Och sen när du minst anar det så har du ett jobb också.

Jodå, gullvippan mår bra, men är väldigt trött. Fast det går över... hoppas vi. :)
Jag har beställt ett ton energi till helgen. Synd att det inte är lördagsutdelning. Kanske DHL känner sig manade?

Sov gott gullegrynet!
Och låt inta krypen bita dig!

Kram!!
Willewira

Niklas exponeringstränar sa...

Apropå litteratur...jag tolkade din "ilska" enl. följande: om man nu som trött småbarnsförälder ska läsa något så ska det vara ngt med kvalitet, så varför slösa bort dyrbar tid och ork på nåt som är meningslös...och sen göra det gång på gång. Ungefär så...så då blir mitt svar; tack för omtanken. Vid närmare koll så verkar den kära hustrun redan gjort processen kort på Paasilinna-böckerna. HIttade bara en i bokhyllan. Så kan det gå :-)
Såg också att K redan nämnt mitt förflutna på AF. Inget ställe som ger inspiration och glädje direkt. Är fortf. kvar i HR-branschen så vill du ha ngt litet intervju-el CV-tips el motsv så kanske jag kan vara behjälplig. Ha en helg, nu väntar Willys/Niklas

Anonym sa...

Det grejer sig gumman :)

Synnøve. sa...

Man hamnar i ett vakum när något sånt sker.
Det kommer bli bättre. Har du sagt det till gubben nu då?
När de stunderna kommer så finns vi andra här du kan bolla med.
Bara så du vet...
Har nu skrålat med Nordman jag med...
Sänder kramar i parti och minut till dig.
Synne.

Gin/Ginny sa...

Vacuumtillståndet är hemskt. Jag kallar det mina stunder av "whatever".

Men skönt att läsa att du kände dig lycklig.. om än bara för en liten stund.

Det kommer gå bra för dig, jag tror på dig!

Kram!

ESMERALDAS HJERTE sa...

hei vennen..Du gooooooa fine vennen...som reiser seg igjen når verden og livet kjenns "orettvist".....Du klarar av den her stormen med, min venn...fordi du eier ditt eget liv, fordi du eier dine egne avgjørelser og din egen vilje.....Jeg tviler ikke egentlig på hvor lille brottern har fått motet og viljen sin fra....eller hvor surrabutt har forsåelsen og empatien fra.....nemligen ifrån et vakkert hjerte som er du.......

Lykke-smassssk fra meg:):)

LOPPISLIV sa...

Så vackert skrivet. Låter härligt att kunna vråla ut i musik och glömma vardagen ibland. Själv har jag precis fått besked att jag får stanna på mitt jobb, vi har haft varsel två ggr på kort tid nu och det tär på. Även om man är glad för sin egen skull är man ledsen för sina arbetskamrater som fick annat besked. Hoppas det vänder snart...Det gör det!!! Vi bestämmer oss för det...Eller hur? Kram på dig / Paula

Arga Mamman sa...

Tror att jag vet precis vad du går igenom... Alldeles snart är jag också ute i "ingenmansland"...Visserligen självvalt. Visserligen med planen att vara hemma hela sommaren och inte göra annat än vara en mamma, en fru och faktiskt en människa som tänker på sig själv en stund... Önskar dig ett nytt jobb som gör dig glad när du går dit! Önskar dig också en alldeles underbar helg!! Kraaaaam!!!!

Hjärtat Mitt sa...

Så skönt att du, även om det bara var för en stund, kunde känna dig lycklig.
För det är inte lätt, när man är där du är nu. Har full förståelse för att du inte har orkat någonting. Du har i alla fall insett det själv, och det är ändå en början.
Jag hoppas av hela mitt hjärta att den här perioden i ditt liv är snabbt övergående.

Massor med kramar vännen
Ha en fortsatt mysig helg!
Kram Mari i Marieholm

Med fingrarna i (j)orden sa...

Du skriver så det berör i hjärtat. Håller tummarna att det ordnar sig för dig - med så mycket tänk inombords måste det göra det.
Varma hälsningar
Eva

Fredrik sa...

Hoppas det löser sig för dig.

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Att bli utan sitt jobb kan ju ha oanade effekter. Men Rana, du är underbar, bäst och det kommer att ordna sig.Försök att unna dig några dagar ledigt utan dåligt samvete. Som sagt DU ÄR BÄST...(Nordman är inte heller så dålig)kramis

Anonym sa...

Føler virkelig med deg! Men det vikstigste er jo at du faktisk gikk til arbeidsformidlingen...ikke at du ventet noen dager. Det må være lov å miste litt festet når sånne ting skjer. Så lenge man ikke har noen problemer selv er det så lett å dømme andre som mister litt grepet. Alle burde faktisk kjenne litt på følelsen...ikke fordi jeg unner noen det...men fordi da kan man lettere forstå. Suget i magen...følelsen av at nå knekker jeg sammen..bokstavelig talt. Men så er det så fantastisk deilig når man "kommer på sporet" igjen... Du kommer klare deg fint : ) Kjenner deg jo strengt tatt ikke, men du virker være et fantatsisk menneske. Og det ordner seg for snille gutter og jenter ; )
Forresten...det var en flott låt du hadde lagt ut. Har aldri hørt om de. Vakkert, sårt og nydelig natur. Elsker hav og bølger...det er kraft i det!
Ha en fin søndag og lykke til videre... Klem

Kajsa sa...

Jag avstår från nordman-klippet, men VAD vore livet utan musik? Så läkande, helande och tröstande.

Det kommer att ordna sig - kram!

Anonym sa...

Vad ärligt och vackert skrivet. Hang in there - det kommer att bli bättre. Kram