17 februari 2008

Svart humor

En av de få saker som just nu ger mig inspiration är att skissa på mina rabatter - de där som inte finns än. Jag satt igår och komponerade på skoj ihop en rabatt med svarta blomster.

"Tänk dig" sa jag till Mannen. "Längst bak en fet fond av svartröda borstnejlikor av sorten Tuxedo Black. Framför dem, till vänster, ett gäng svartliljor som låtsas mingla med den buttra buskkrassen Black Velvet. Intill dem en massa svart blåklint som vajar misstänksamt. Till höger svart akleja av sorten Miss M. I Huish - en svartlila och svårt melankolisk skapelse. Massor av praktvädd, så djupröd att den ser svart ut, som slingrar in och ut mellan alla de andra. Naturligtvis svart tulpan, som hinner dö lagom till sommarblommornas ankomst. Och längst fram massor av svarta penséer som psykar en med sitt fula, gula öga."

Då känner Mannen givetvis en oemotståndlig lust att psykologisera mera och säger "trädgården avspeglar alltså sinnesstämningen..?" Jag kastar en blick på honom och utstöter ett sarkastiskt "ha" - varpå han replikerar (på allvar): "Vad kul att höra dig på skratta igen".

6 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart! Själv verkar jag t o m misst min svarta, syniska humor... Världen är på väg ner. Fast kom just nu att tänka på Christer Sjögren och Androla. Mohahahaha. Livet är kanske värt att leva i alla fall?

Flower Power sa...

Heisann!

Så hyggelig med kommentar fra deg:)

Ja, herlig å tenke på blomsterbed og nydelige planter nå. Halve gleden er jo planleggingen:)

Ha en fin kveld:)

vacker i brunt sa...

Håler oxå på att planera rabatter......de finns redan men inte presic som jag vill ha det...men jag vill inte ha svarta blommor....kanske...eller kanske nån fresten....kul att skissa och planera...det är som en resa....förberedelserna är nästan roligast...eller som barn..att bygga kojan under bordet är roligast sen att leka i den eler sen städa är inte kul alls!!!!

Anna sa...

Ha ha, vackra tankar. Tänk bara på att det mörka träder fram bättre i kontrast mot något ljust! Så är det i alla fall i MINA imaginära rabatter.

:o)

Anonym sa...

En svart rabatt, jag är tveksam? Kram, B

Anonym sa...

Vad tycker du egentligen om omvärlden???
Irakkriget, Kuba, Kosovo, arbetslöshetskassan,sjukförsäkringen, skolan och allt viktigt i livet? vad har du för intressen?? Vad gör du på din fritid, gympar, sjunger sportar?? Du skriver väl inte bara blogg hela dagarna??
Kanske behövs lite färg i tillvaron, den skaffar du själv!!
Livet är kort, lev nu...
//Lillasyster