27 februari 2008

Vardagsmysterier: tvättkorgen

Tvättkorgen är knökfull. (Enkom detta faktum är ett mysterium; maskinen går dygnet runt, och ändå är korgen full. Det lämnar vi emellertid just nu därhän.) Jag river ut massor av kläder, sorterar ut dagens vinnare och stoppar i maskinen. Här kommer mysteriet. Hur kan det vara att den tvätt jag har rivit runt i, som nu ligger på golvet och ska tillbaka till tvättkorgen - inte längre får plats? Nu, när det borde finnas mer plats?

5 kommentarer:

Anna sa...

Aah, det har jag själv grunnat på länge. Efter att ha gett upp hoppet om logiska förklaringar (...) sätter jag mina pengar på tvätt-djävulen.

Demonliknande och allt som oftast ganska otrevlig: Lägger gråbrun-färgat klet i sista sköljningen bland det nytvättade vita, bygger på smutstvättmängden av sig själv, kasserar tvättmaskinen vid magsjukeutbrottet, häller ut sista skvätten Ta Bort när vinet landat på vackra vita linnebyxorna samt stoppar enorma luftmängder i tvättkorgen vid omstuvning!

Så hon besöker DIG idag. Trevligt, trevligt...

Elisabeth sa...

Fniss. Min tvättkorg glömde vi nere i tvättstugan sist.. Hänger ihop med att tonåringarna måste lära sig tvätta innnan det blir larvigt. Fick tvätta akut två maskiner.. hann inte ta upp tvätten själv utan det skulle ena sonen greja. "Jag vet hur man gör mamma, det är lugnt!!" Fast han glömde titta in i trokrummet och ta det som hänge där, fick bara det som var i torktumlaren med sig upp. Och kvar står en halvfull tvättkorg med ännu inte tvättade kläder.. Ingen har TID att få sin tvättstugelektion. Och mamman, dvs JAG tycker det är dags att sönerna ska lära sig. Vi har alltså SPORTLOV så NÅGON dag borde det finnas tid??? Små barn små bekymmer.. stora barn STORA bekymmer????? Är jag knäpp? Vill du att din dotter ska träffa en kille som klarar att sköta tvättmaskinen??

Vägen till Drömhuset sa...

tack för dina fina ord om huset!! det värmer och gör mig sååå glad!

ja visst blir man mållös över vissa männsikor, herregud. jag hopppas bara det löser sig.

din tvättkorgshistoria är precis sann. skönt att det händer fler än mig!!

Anna Stilla sa...

Och jag som trodde att det var min tvättkorg som är besatt. Vi har till och med skaffat oss en större tvättkorg. Det hjälper inte.

kastrullhexan sa...

Hehehe! Därför att smutstvätt FÖRPUPPAR sig i tvättkorgen och dubbleras...
Tack för kommentaren om min blogg. Gillar din också!