13 februari 2008

Trädgårdens rum - moa-ha-ha

Vi har en trädgård. Den är som den är. Vacker här och där (kommer att bli till våren, that is) och en örtagård med fler sorters örter än en nybörjarkryddmupp brukar ha. Det var de fina bitarna; resten är sorgebarn som vi skippar just nu. Igår råkade jag låna Trädgårdens rum av Christel Kvant och Heidi Palmgren. Vackra bilder. Välskriven, förstås. En sammanfattning av den skulle kunna låta så här: "Glöm pyntet tills du fixat helheten". Eller "Tänk först, gör sen, pucko". Eller "Jaså, du har anlagt rabatter utan en tanke på helhetsperspektivet, du borde fanimig skjutas, ditt äckel".

När jag började läsa, var jag ivrigt kunskapstörstande. Jag förstod vad som avsågs med trädgårdens väggar och rum, helhetstanken och hela kittet. Det är bara det att nånstans på vägen förvandlades ljusgrön inspiration och vårlust till mörkbrun hopplöshet. Jag kan gott lägga till att det inte är författarnas fel. Så här nånting såg min tankekedja ut: vad fint det skulle kunna bli - vad mycket som jag inte trivs med - det där kommer vi aldrig orka eller ha råd med - och det allra värsta: jag vill ju ändå kanske inte ens bo här.

Ta-da.

7 kommentarer:

Linda Lunda sa...

Hejsan! Tack för ditt besök hos mig! Nu har jag suttit och läst lite på din blogg... och jag skrattar förtjust måste jag säga!!! Vilken härlig humor!!!!
Kommer gärna tillbaka för mer skratt.
Linda

Anonym sa...

Åhå. Och jag som precis ska börja. Som har inbillat mig att jag är värsta tomt-pyssel-bruden (yea right, som om jag kulle orka med det). Som vill ha land och blommor och lite buskar och träd utan frukter. Shit också.

Viktoria sa...

Tack för besöket hos mig!
Härlig blogg du har!

Ha en underbar alla hjärtans dag!!

Anonym sa...

har läst din blogg...du verkar lite vilsen i livet, vill inte vara på jobbet, inte bo i huset...ta tag i ditt liv och fokusera på de positiva tingen runt omkring dig. Vi bär alla ansvar för våra egna liv.Det blir vad vi gör det till!!
//livet leker

elisabethj sa...

Hei igjen....Tenker på deg vennen:)

stoooooor-og-gooooooo-klemmmmmmm

elisabethj sa...

og du....;IKKE bry deg om sånne kommentarer som den anonyme "livet leker" skriver...Den som ikke har vært i det bør passe seg for å komme med "kloke" råd.....Blir nesten kald når jeg leser det, husk at du er der du er av en grunn, og sakte men sikkert vil livet fylles med glede igjen, uten "forstå-seg-påere" som ikke engang kan skrive navnet sitt under innlegget.....Sånt skiter vi i!!!!!!!!!!!!!!
klem
Fred og hvile til deg, vennen...

v.b. sa...

Hehe, jag vet hur det känns när storslagna planer grusas av alltför stora projekt... Hellre pynta lite än att aldrig orka börja. Lycka till igen vännen.,