26 april 2008

En annorlunda leverans

Jag fick ett paket igår.

Tidigare i våras råkade jag skriva lite lyriskt om min silvervita rabatt - den som inte finns än, utan bara är en jättelik oval som jag gräver och gräver i. Åh, jag ska ha massor av höga, stadiga studentnejlikor (brinnande kärlek) som stomme - vita, vad trodde ni? Intill dem: vit fingerborgsblomma, vit stor blåklocka, vit löjtnantshjärta och vit akleja, som är så lantligt och romantiskt. Det silvergråa inslaget får vit purpurklätt och ludna lammöron stå för. Över alltihop ska jättelökens vita humoristiska bollar sväva, vilket kommer igen i piplökens lite mindre bollar. Vid sidan av de mjuka lammöronen, i rabattens framkant, ska det växa dels vit karpaterklocka - som ett eko av den vita stora blåklockan, dels vit japansk akleja - som ett eko av sin större kusin den vanliga aklejan.

När jag skrev om detta, fick jag ett lika sekundsnabbt som generöst svar från någon: "Jag skickar fröer!" Denna någon överträffade sedan sig själv och skrev: "Jag har ändrat mig, jag skickar plantor!" Och igår anlände ett mystiskt paket med massor av spännande plantor av purpurfärgad vinca, fingerborgsblomma, vit purpurklätt och lammöron. Denna någon, som med omtanke har grävt upp små vänner från sin egen trädgård, fiffigt och omsorgsfullt packat in dem samt skickat till en okänd och nära främling och vän - var Annie. Hon har den superfina bloggen Annalunda - bloggen som är en synonym till "inspiration, värme och skönhet". Om ni inte har upptäckt det än, så unna er själva att göra det nu.

Tusen tack till dig, Annie!

*

Rösta på Rana

9 kommentarer:

Hosanna sa...

Det var omtänksamt. Härligt med cybervänskap...

Annalunda sa...

Det här är det vackraste tack jag nån gång har fått... *rörd*
Oj tack tack Rana...jag blir glad för att du blev glad... och hoppas att de nu växer och blir vackra... :)

Kram Annie

Annalunda sa...

PS: Har mejlat!

lottens vita och gröna sa...

ohnär du beskrivr din rabatt så är der renpoesi i min öron, den du vackert om sjutton kommer det att bli...rörd också av gulliga människor i cybern!

överlevde sången, den är inte recordad tack och lov.. hihi..men folk sa iaf att det var så fint.

varmkram lotten

Piondröm sa...

Det är så härligt med omtänksamma, vänliga, och givmilda människor, som Annie men också som du Rana som tar emot med hjärtat. Det är såna som borde stå på Expressens och Aftonbladets löpsedlar . Allt är inte bara elände det finns underbara människor överallt som förgyller livet. Kram till er båda Carina

Mamma Millan sa...

ÅÅ håller så med piondröms kommentar!!!Ni är härliga båda så 2!!!!!!!!

Ha en underbar Söndag!!!!
~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan!!

Helena, Fläckvis Fint sa...

Hon är väl för go den småländska rosen!
Det ska bli spännande att se din trädgård i sommar, jag ser den redan för min inre blick tack vare dina målande beskrivningar.
Hoppas att du har haft en trevlig helg, kramar från Fläckis

Maria sa...

Vilken målande beskrivning av din blivande rabatt!! Man kan redan se framför sig hur vackert det kommer att bli.

Och roligt med en cybervän!!

Randi sa...

Vilken poetisk framtoning du ger din projekterande rabatt. Så kul att din dröm nu tar ett jättesteg fram i förverkligandet med lite support från gulliga Annie.
Kram Randi