27 april 2008

Förståelse

Söndagförmiddag. Efter flera timmars morgonstök ser jag fram emot en stunds egen bloggtid. Mannen och ungarna jagar varandra som galningar fram och tillbaka i huset. Mannen klampar runt som en elefanthjord på acid, Lille Brottarn krockar med väggar och möbler under förvånade jubelrop och Surabutt springer efter och ropar: "När man springer så där fort är det inte så lätt, pappa, när man springer så där fort är det inte så lätt..!" Hon vänder sig till mig och säger: "Kom mamma så letar vi efter skatten!"

Jag (med lite, lite dåligt samvete): Nix! Nu ska jag skriva ett inlägg.

Surrabutt (vänligt): Du får det. Sätt dig i soffan med datorn. Alla får göra som de vill, vet du.

*

Rösta på Rana

9 kommentarer:

Petmojen sa...

Schysst att få göra precis vad man vill sådär på söndagen:)
Hoppas ni haft en härlig helg! Kom plantorna ner i jorden? Eller ska man inte plantera dom än? Är det för tidigt? Eller det måste du väl, var ska du annars göra av dom?

Kram från P med noll trädgårdssinne

elisabethj sa...

hei vennen...FANTASTISKE barn har du;de minner meg om å leve det enkleste livet; der tilstedeværelsen i nuet betyr ALT, tilværelsen der bekymring ikke er en del av vokabularet, der fryden vannet som som renner og gjør "bøtt" er det mest sentrale i denne verden...Nydelig....

A n k i e F o n t ä n sa...

"när man springer så där fort är det inte så lätt pappa.." Guuu, vad gulligt. Och sen undrar man ju om det inte var ditt tydliga NEJ som gav resultat. Så lätt, så självklart.

Willewira sa...

Åh, vad mysigt!!
Alla får göra som de vill... det skulle jag vilja höra lite oftare. :)

Eller så är det jag som lägger den känslan på mig, att jag inte får göra som jag vill. Vet inte...men nu blir det ofta så att jag tar mig tid. Fast med en känsla av trots och den skulle jag vilja slippa.

Vad rar du är Rana! Som blir så irriterad å mina vägnar.
Ska jag vara ärlig så blev jag precis som du beskrev det, så häpen att jag var artig av bara farten. Sen blev jag lite irriterad, för att till sist skratta åt tanten - hur dum får man bli??? Tror hon man med flit tar död på ett sådant magnoliaträd??? Nej, just det! ;)

Vad fint det låter med din vita rabatt! Och vad gulligt av Annie att skicka dig plantor!!

Jag gillar också det vita och silvriga, men blandar gärna in det blåa och limegröna, som man kan hitta i riddarsporrar, höstvädd, jättedaggkåpa och funkia.

Men i år får jag hålla mig till det tråkiga - flytta rabatter, rensa gamla rabatter och planera blivande rabatter. Behöver planera hela trädgården från grunden. Eftersom vi tänker bygga till nästa år så är det mycket som försvinner och måste flyttas på.
Allt sånt är tråkigt. Det är mycket roligare att skapa! :)

Du får visa oss lite foton på din rabatt när den är färdig - den låter underbar.

Nu önskar jag dig en trevlig söndagkväll, min vän, och en bra start på den nya veckan.

Kramar från Willewira

Annica sa...

Tid är inget man har längre utan något man tar sig. Jag har också bloggen som andhämtning, min egentid. Klok liten tjej du har!

Anna sa...

Men det är klart att en mamma måste få blogga ifred! En andningspaus, ventil och ett ställe att vila tankarna en stund.

Anna-Lena sa...

Ja ja... de är så kloka!!! Alla gör som de vill... helt enkelt!

Kajsa sa...

Storsint av dottera. Hoppas på liknande inställning här - någon gång långt långt in i framtiden.. Men det kommer väl men ökad ålder.

Anonym sa...

Förberedelse i trädgården, jorden och grävandet, torvmull i hård lera kräver sin tid. Måste ske med detsamma så att inte jorden torkar. Hoppas att våren blir "blöt" medan allt skall gro och sedan sol så att det tar sig. Allt är inte bara drömmar utan hårt arbete. Hur hinner du med hus och hem och ungar, städning etc??? Jag får inte tiden att räcka till ...Än mindre skriva blogg, hur gärna jag än ville. Man måste ju också ha trivsamt inomhus...
Kort tid när plantorna skall ner i jorden för att det skall lyckas, eller hur?? Jag hinner aldrig med det, köper färdigt. Går en regning dag på plantaffären ch åker raka vägen hem och sätter ner dem och hoppas att de tar sig i min "gamla" rabatt. På med ny jord, full av näringsämnen från komposten.