27 april 2008

Håll honom mätt

Gårdagens dyrköpta påminnelse: romantik och hungrig make går aldrig - säger aldrig - ihop. Aldrig någonsin, i evighet, amen.

Igår morse skulle vi blana iväg hela familjen till gamla Skäris; det hade vi otroligt nog bestämt redan kvällen innan. Våra huvudärenden var att klippa håret (Mannen) och köpa målardukar (Rana). Vi skulle hänga på låset och börja med en frukostfika där, eftersom både kaffet och brödet var slut hemma. Mysigt och romantiskt, tyckte jag - naivt intill idioti.

Scen 1, i bilen på väg till Skäris. Jag kör. Bilen känns tung och överlastad och stånkar sig upp för backarna. Efter ett tag upptäcker jag att jag sitter och kör med handbromsen åtdragen. "Men kolla vad kul, handbromsen är ju i" utropar jag. Hånfullt utspottat svar: "Varför är jag inte förvånad?"

Scen 2, vid parkeringen. Jag försöker vara lite flirtig: "Det här känns riktigt romantiskt." Iskallt svar: "Tycker du..?"

Scen 3, på cafét. Vi beställer baguetter och frallor och juice och kaffe - det vill säga en megastor mumsig kaffe latte till mig. Den är het och ljuvlig och ska snart avnjutas i djupa, andaktsfulla klunkar. Är min tanke. Är inte försynens tanke. Helt plötsligt har jag vält ut hela skapelsen över mig själv (som tur var inte över ungarna). Blöta kläder, brännskador (nåja), stans största och pinsammaste lattepöl på golvet. "Men mamma, så mycket du spillde" utbrister Surrabutt imponerat. Men se på Mannen, som äntligen blir på gott humör. "Man ska ju inte gråta över spilld mjölk..." börjar han prövande, men tystas av min svarta blick.

Så var det med den romantiska frukosten. Jag fick i alla fall tag på målardukar.

*

Rösta på Rana

18 kommentarer:

Peters Projekt sa...

Åh Rana, frukost på sta´n som kan va´så mysigt! Ja, ja, vad gör väl en latte på golvet? Den är ju bara varm å sölig å . . . alldeles underbar . . . ;)

För att travestera den gamla goda "Vi hade i alla fall tur med vädret!" - "Jag fick i alla fall tag på jättefina målardukar . . . och tog härliga bilder på dom!". Bilderna är verkligen jättefina!

Sänder dig (och maken) varma kramar från Oslo, där jag just befinner mig för jobb.

Peter
>--O--<

Willewira sa...

Hej och hå!
Är jag först??! :)

Stackare, är inte detta lite av att råka ut för Murphy's lag?? Så typiskt när man tänkt ha det mysigt...

Du fick dina tavlor i alla fall...
Måste säga att jag blir nyfiken på vad du ska måla. Dina tavlor du visat tidigare var så ju såååå fina och det gör nyfikenheten ännu större.
Ser fram emot nästa "vernisage"... :)

Jag har inte sett Lindex "Fem myror-serie", men det kan bero på att mina barn är lite större. Det var hur lätt som helst att hitta roliga småbarnskläder, men hitta bra kläder till skolbarn.... det går inte.
Allt är så vansinnigt modebetonat, och alltför ofta tonårsinriktat. Jag vill inte klä min 8-åriga tjej som en 16-åring. Jag vill heller inte att min son ska ha dödskallar på allt han tar på sig. Dessa dödskallar har varit på mode i 3-4 år nu och jag är innerligt trött på dem.
Däremot skulle jag gärna se att FIX gjorde kläder upp till 170 centilong. Bra kvalitet som håller länge! Dessa kan jag rekommendera!
Har låtit dotterns kläder gå vidare till kompisars barn och även då de är inne på tredje tjejen så håller de form och färg. Det är bra!

Jag ska inte säga att Zara har världens bästa kvalitet. Men den är definitivt inte dålig och framför allt så ser kläderna inte likadana ut som i alla andra butiker. Det uppskattar jag. Har du vägarna förbi hamngatan/norrlandsgatan eller drottninggatan, från Åhlens mot Hötorget, så finner du Zara-butikerna. Gå och titta!!

Trots ditt caffe latte-missöde hoppas jag du fick en bra dag!
Önskar dig en bra måndag!
Kram Willewira

hem ljuva hem- helena sa...

Åhh, vilken otur med latten!! Men tur i oturen så blev ju i a f mannen på gott humör till sist...(kanske även du så här i efterhand, men antagligen inte just då det hände). (-:
Ha nu en jättefin och förhoppningsvis romantisk vecka!!

Linda Lunda sa...

Åh Gode Gud vad jag ÄLSKAR din blogg!
Linda

Anna-Lena sa...

Kan bara hålla med linda lunda... âäääääälskar din blogg!!! Blir bara sååååå glad (vilket jag så behöver just nu) när jag läser den!!! :D KRAAAAAAAAAAAM

Mamma Millan sa...

Hellojs..så det kan gå!!
Tur du fick shoppat lite...har med inhandlat lite duk,,bl en bamsing som ska va över soffan...nu ska bara tid o lust(o en hel gnutta inspiration) innfinna sig!!


Tack tack för kommentar..vet inte riktigt om jag förstod frågan..eller om det ens var nån fråga...??Kanske mr ett påstående...

Glitter o glamour....
ja bloggen innehåller ju glitter(men glamour...nej)Älskar glitter rosa, älvor, i hemmet finns det ju dock inte plats för sånt, endast hos lillsessan(ett tag till)..därför låter jag min sida ha sånt som jag gillar..det är jag!!!

Energi...
Jaadu....det jag skriver i bloggen är ju allt det som händer runt mig...ganska intensivt i bland!!!Jag tar ändå bara upp hälften!!!!
Energi har jag till tusan ibland,,,ibland 0!!!!!När jag gjort massor,,som nu målat o fixat, lite avslutningar o så..då tar den slut...orkar inget...bara ligger i soffan...mest energi vid nya projekt...men då får ju vardaxsysslorna stå åt sidan!

Men fick känning om du undrade om det var en riktig bild jag visade upp...
Svar JA!!
Its my life!!!
men livet har många sidor...och jag får inte plats att visa allt...ibland har min deprimerade sida dock lyst igenom, de vet de som ständigt läser den.
Jag skriver om det som påverkar mig mest....Vissa dagar kan hända helt opersonligt.som dagens inlägg.

Du får gärna undra,,,helt ok...vet ju att du med mått dåligt..har sett att du undrat hos även andra,,Lotten ex..
du verkar ha svårt att tro man kan va så energisk... ( i mitt fall fast man mår dåligt)De trodde man medvetet valt att skriva så...

Min blogg är ingen fasad...den är JAG!!!Men som sagt..man väljer ur delar av livit i den!!Jag om någon visar ju verkligen mitt liv!!!
inte så annonym som många andra.
(på både gott o ont)

Kram Millan!!
Ha en trevlig Vecka!!

Mamma Millan sa...

oooouups..så långt det blidde:)

Mamma Millan sa...

Hello gumman..nej den var inte klumpig,,,men jag förstod kanske inte riktigt "frågan" därav mitt kanske klumpiga svar;)

Du skriver såå jätte fint om mig ..kan bara säga TACK!!!!


kramisss..det var ju nåt mer jag skulle skriva,,men glömde av ,,,,
kram kram!!

Maria / Frøken Fryd sa...

Åh ja - det skulle være så godt, og så blev det så skidt ! Siger man på dansk, når orventningerne ikke akkurat levede op til virkeligheden. Jeg fatter heller ikke hvad det er - mænd altså ! De er ikke altid lige lette at forstå sig på. Min er et stjerneeksemplar på kompleksitet der batter til tider - men heldigvis går gnidsel og hvæsen over igen, og man finder tonen og danser videre.

Og du - du skal være så hjertelig velkommen til at sidde med i havestolene og nyde et glas, eller andet. Tæppe om benene skal du også få *smil*

Klem Maria

Anna sa...

Som hastigt svar på dina älskvärda och mycket uppskattade besök i min frånvaro:

Tack, jag har det bra. Vi har varit på förlängd dophelg hos min syster och kom hem nyss. Jag sätter mig vid tangentbordet igen när tvätten, väskorna och annat är undanplockat.

Visst är det något speciellt med saknaden av bloggvänner!?

elisabethj sa...

Du er nydleig kjære venn...TAKK for mail......

Helena, Fläckvis Fint sa...

Vi har två personer i familjen som förvandlas till monster utan mat på rätt tid. Min storebror och min systersdotter. Vi är alltså RÄDDA för dem om de är på fastande mage....
Vilka snygga bilder på taveldukarna. Fast de kommer bli ännu finare när du har gjort din magi med dem.
Kram från Fläckis

Kajsa sa...

Svårt att vara romantisk innan frukost. Jag förstår maken. Jag vill helst varken bli tilltalad eller prata med någon innan frukost.

Annalunda sa...

Märkligt att vissa inte kan klara sig utan mat...vadå big deal??? Känner igen det alltför väl...käre maken (i de fallen absolut inte käre) blir kollosallt krängig vid minsta blodsockerfall...hur ska de klara sig vid eventuella krigstillstånd...???

Har en utmaning till dig hos mig! Överraskad??? ;)

Kram Annie

Merja sa...

Äntligen har jag komit till skott och länkat till dig. Det var på tiden!!!Man bara tänker och tänker att ska bara...Tack för din underbara och roliga blogg!! Alltid kul att läsa:))
Ha det riktigt bra/Kram

HUMLA sa...

Men kära du, så tokigt det kan bli. Jag förstår verkligen krisen med Latten. Jag tackar så mycket för gratulatonen på min "icke födelsedag", det var vänligt. Bättre med en gång för mycket än för lite. Prova igen d. 8 juni!! Kram från HUMLAN

Zäta sa...

Haha, that´s life!
Gillar att du kan skriva så humoristiskt om något som precis när det händer säkerligen inte känns särskilt kul.
På nåt vis påminner ditt latte-spill om sonens försök att få dottern på bra humör om han råkat förarga henne. Han låtsastrillar och låtsas-slår sig och gör allt för att få henne att skratta, för då vet han att han fått över henne på sin sida igen.

Anna sa...

Så var det det där med förväntningarna igen. Jag kan själv sällan låta bli dem, även om de borde låsas in i ett skåp.

Min man är likadan och förvandlas till ett monster när blodsockret sjunker till knänivå.