04 april 2008

Inte jätteteknisk

Jag tror att barnsdomsvänninan är på ingång, när hon plötsligt ringer: "Jag kan inte komma. Bensinen är slut." Jag frågar henne var hon är (var har stackarn fått motorstopp, tänker jag). Hon svarar kort: "På macken." Eh, okej..? Det visar sig att hon inte får upp tanklocket, eftersom hon aldrig hade tankat den bil som hon har kört runt med ett halvår.

Nu skulle man kunna göra sig lustig över detta, och det gjorde jag också en kort stund. Tills jag kom på att själv gick jag runt hela onsdagen och väntade på att strömmen - som hade gått - skulle komma tillbaka. Det gjorde den inte. Iställer ringde Mannen på mobilen: "Larmfirman ringde. De säger att vår kyl och frys har varit avstängd flera timmar." (Hur fan visste de det?) "Men skojar du, det är ju liksom strömavbrott" utbrast jag. "Du har väl kollat jordfelsbrytaren..?" frågade han med en röst som lät mer hotfull än kärleksfull. Mitt svar var lika kort som begåvat: "Va?" Tre sekunder senare var huset återigen ljust och lätt brummande.

Och barndomsväninnan, då? Hon kom ändå. Hennes pappa kunde berätta hur man öppnade tanklocket.

*

Rösta på Rana

13 kommentarer:

Anna i den vita soffan sa...

Det finns en så vardaglig grej som gör mig superstressad - att åka in på en mack för att tanka eller, ve och fasa, tvätta bilen!!! Jag har haft körkort länge och stressen går ändå inte över... Min sambo har äntligen fattat att jag inte bangar det här av lathet utan att jag faktiskt tycker det är riktigt jobbigt så han brukar numera fixa det åt mig - efter att jag börjat storgråta när han bad mig tvätta våran stora bil (ok, jag var gravid också och kanske lite extra "känslig" ;) ).
Vad knäpp man kan vara!

Peters Projekt sa...

Nu skulle jag kunna göra mig lustig över detta men det gör jag inte ;)

Ni kvinnor är så fantastiska på så många andra sätt, att ni utan en gnutta ironi från min sida, gärna får vara charmigt tafatta i vissa avseenden. Så´na här prylar löser vi tillsammans, eller hur?

Men, nu har du ju å andra sidan lärt dig, att strömfelsbrytaren är en gammal klassiker så att säga . . .

Ha nu en synnerligen harmonisk och kravlös fredag med efterföljande helg!

>---0---<
Peter

Helena, Fläckvis Fint sa...

Tanklock och jordfelsbrytare, jag visste väl att det fanns en egen ordlista för männen i våra liv!
Jag har säkert sagt det några gånger förut, men det tål att upprepas; du skriver så bra Rana! Det är inte bara känsla för formulering och pricksäkra skildringar det är även kompositionen av dina texter som är mycket fin. Duktigduktig!
Kram H

Vita ljuva tankar sa...

Ehhh jordfelsbrytare...var sitter den?!
Hmmmm...har dessutom upplevt situationen vid macken...
Betyder det att jag är ett kvinnligt typexempel på kvinnor med (enligt männen då alltså!) otekniska gener?

Som vanligt skildrar du vardagliga händelser på ett så härligt igenkännande sätt!

Kram på dig!

Annalunda sa...

Jag undrar om det finns någon sådan här...måste fråga... men det kan ju vara ganska mysigt med ström avbrott också... jag för min del kan ju gå och frysa för jag kan liksom inte få till det där med att elda... :) Någon gång har jag faktiskt ringt till maken på jobbet och bett honomn skynda sig hem... :)så att vi ska slippa frysa... Så är livet på landet... men jag är ju himla duktig och "självgående" när det gäller annat *asg*

Ditt förra inlägg är väldigt vackert skrivet... jag kan känna smärtan... men också annat... :)

Håller på med vitalandetinventeringen... men det är väl som ditt "Bäst och pest"...ska bara.... vill ju att det ska bli riktigt bra!

Puss Annie

Peters Projekt sa...

Åh herre min skapare, skrev jag verkligen strömfelsbrytare?!

Nu får jag skämmas bland grabbarna...

För kvinnor bryr sig väl inte om så´na petitesser - eller?

För övrigt gillade jag utmaningen med 5-årsintervallen väldigt mycket. Tror nog att jag vid tillfälle antar den trots att jag inte utmanats. Lite spännande faktiskt att i det lilla formatet titta tillbaka några hack ;)

Peter

Maria sa...

hej
Tanklock är hemska och olika. Och så är det så lätt att ställa sig på fel sida så tanklocket är på andra sidan när man kliver ur bilen. Jag förstår din väninna. En gång körde jag iväg med locket på taket, men någon hittade det.

Kajsa sa...

Jordfelsbrytaren vet jag var den sitter, numera. Men faktum är att jag har lätt tankfobi. Jag avskyr att tanka bilen och kan gå riktigt långt (både bildligt och bokstavligt talat ;-) för att slippa tanka. Vet inte vad det är, men det är läskigt.

Så jag känner en viss sympati med din väninna.

Zäta sa...

Oj, vad jag känner mig manlig nu, som både kan tanka och, och ... nej, det där med strömmen har jag noll koll på.
En gång slog jag och maken vad om på vilken sida bilen tanklocket satt. Jag var så fruktansvärt säker på mig själv att jag slog vad om 100 spänn. Maken hade naturligtvis rätt.

/Zäta

KaosHouse sa...

Nu du, min kära vän! Nu finns vårt underbara hus att beskåda hos mig! Tragiskt nog är det inte mycket charmigare än det ser ut - men det blir! :)

(Att jag reagerade på "redovisning" var för att det är det jag delvis jobbat med. Annars hade jag nog inte reagerat nämnvärt. ...så minnet kan jag inte tacka för det. :)

Kram på dig och ha en underbar vårhelg!

HannaH i Det stora grå huset sa...

Jag hoppar över att fnissa högt den här gången, och gör det lite i smyg istället... Med tanke på att jag inte har körkort och ingen aning oom hur man gör när man tankar (sad but true) och inte vet jag vad en jordfelsbrytare är heller. Tror inte vi har någon sådan. Vi har några proppskåp, doc. Kan även meddela att jag inte ens kan byta en propp. Eller jag tror inte jag kan det iaf. Det är Karl-göra här hemma.... ;-)

Önskar dig en fortsatt fin helg!

P.s
Ditt förra inlägg gav mig lite ångestkänslor så smått... Speciellt när jag kände igen högstadiekänslan. Usch... Och erat liv för fem år sedan lät oerhört jobbigt.

HannaH i Det stora grå huset sa...

Måste bara tillägga att vi visst har en jordfelsbrytare. Det har Gubben just meddelat. Du har min fulla förståelse i situationen som uppstod! :-)

Målleskrålle sa...

Jag kommer att tänka på en mig närstående person och dennes make. De trodde under en längre tid att deras bil gått sönder och den blev stående på vår parkering. Rätt länge faktiskt. Trots att bilens bensinmätare sedan länge var trasig, kom ingen på att bilen kanske behövde dricka lite.