06 april 2008

Trädgårdens tjusningar

Det här med trädgård. Mannen lusläser alla beskäringsböcker han kommer över och sågar i träd och buskar så det står härliga till. Själv slår jag i mina ljuvliga trädgårdböcker, mäter, skissar, sätter fröer och drömmer om den silvervita trädgården, den stora praktfulla purpurrabatten och örtagården.

Men ungarna bryr sig föga om beskäringskonstens ABC, trädgårdsdesign eller förföriska färgkompositioner. Allt de bryr sig om är daggmaskar. Lille Brottarn pekar och skriker i skräckblandad förtjusning: "Omm! Omm! Falig!" Och Surrabutt samlar maskar i en burk som börjar se riktigt otäck ut. Jag kan meddela att det inte kändes jättefräscht när vi satt ute och fikade och ungarna krävde att få ha maskburken med vid sitt lilla fikabord.

(Rana och ungarna tittar på en daggmask.)

*

Rösta på Rana

8 kommentarer:

Helena, Fläckvis Fint sa...

ja, jag känner igen det där, dert första dottern sa innan hon ens slagit upp ögoenen idage efter middagsvilan var MASKEEEEN!

Helena, Fläckvis Fint sa...

oj vad jag slirade på tangenterna!

A n k i e F o n t ä n sa...

Jag frågade häromdagen min 5-åriga dotter (hade fått indikation från kompisarna): - Vad gör du med daggmaskarna du hittar? Hon svarade: -Jag drar sönder dem. Men bara liiite.

Anna sa...

En älskvärd kontrast – den mellan barn och vuxnas trädgårdsdrömmar.

Annalunda sa...

Rana hejsan svejsan!

Saknar dig!!! Mycket!Men blev så glad när jag hittade ett nytt inlägg ifrån grodans perspektiv... Tänk jag hade en helt annan förklaringsmodell... och den var inte så dum...
På tal om maskar...Sarah har deklarerat idag att hon "älskaj katte, hunda å elefante...å hästa...men tyckej inte om myjjååå å pindlaj... å inte åååååma" Jag är rädd för att småländskan redan slagit till...
Nu har jag listat ut transportförpackning... till purpurklätten =)
Idag har jag målat färdigt...för denna gången...
Glöm inte my little lottery... Kram

Anna-Lena sa...

Haha... Ja, Oscar är mest intresserad av en dörrmatta vi har ute, därunder lever alla slags äckliga kryp. Han är heeelt fascinerad! :) Mamman inte lika mycket... ;)

Maria / Frøken Fryd sa...

Ha ha ha... Det har været et ordentligt lækkert bord, med orme og andet stads.

Børn er herlige. Har ikke behov for planer for haven, så længe der er kryb og andet man kan sætte fingrene i.

Dejligt at høre du har haft DEN weekend, det er jeg glad for at høre. Så kan man igen ånde lettet op, og på fredag sukke dybt og hviske "endelig fredag".

Kan du nu have en rigtig god start på ugen der kommer,
knus Maria.

lottens vita och gröna sa...

halloj min lilla groda! vad skönt att helgen varit god trots maskinvasion vid fikat de är lite äckliga faktiskt, faxt de är ju mysigare än mördarsniglar, jag alltid finns det nåt som kan bräcka...min son hittade en gång en död igelkott, den var såååå död att den liksom var torr inuti...uekk, det var det äckligaste jag sett, och han bar den i famen...kan ju säga att det blev gnuggning sen då!varmakramen till dig!//lotten